Terug naar Programma
Studio Moniker

The Scene is Here

Presentatie van talent door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Hele week bij MU | Strijp-S

Opkomende ontwerptalenten die door het Stimuleringsfonds werden ondersteund zijn door Studio Moniker in kaart en beeld gebracht in één minuut durende filmportretten en zijn fysiek aanwezig om op onverwachte manieren contact te maken met het publiek.

The Scene is Here geeft een inkijk in de ontwerppraktijk van 28 opkomende ontwerptalenten. Wat zijn hun drijfveren, hun twijfels en ambities en welke waardes stellen zij voorop in hun werk? Angelique Spaninks, voorzitter van de adviescommissie van de Deelregeling Talentontwikkeling: 'Wat opvalt aan de talentvolle generatie ontwerpers van nu is de combinatie van lef en bescheidenheid. Ze willen de alom falende systemen - sociaal, politiek, economisch, cultureel - bij de wortel aanpakken, soms dienend, maar altijd zelfbewust. Natuurlijk zullen ze de problemen van de wereld niet kunnen oplossen, maar ze herstellen connecties en dragen bij aan het kerende tij door innig samen te werken, met elkaar maar vooral ook met wetenschappers, specialisten en de industrie die echt anders wil.'

Naast de videoportretten zullen de talenten dagelijks te zien zijn in een rijk programma met verschillende performances en workshops.

Anouk Beckers

Arif Kornweitz

Arvid & Marie

Bastiaan de Nennie

Bernhard Lenger

Daria Kiseleva

Darien Brito

Gino Anthonisse

Irene Stracuzzi

Job van den Berg

Johanna

Jungmyung Lee

Studio Knetterijs

Koen Steger

Kostas Lampridis

Lena Knappers

Lucas Munoz Munoz

Manetta Berends

Mirte van Duppen

Ninamounah

Pim van Baarsen

Philip Vermeulen

Teis De Greve

Théophile Blandet

Tomas Dirrix

Vera de Pont

Waèl el Allouche

Wesley de Boer

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het cultuurfonds voor architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke crossovers. Afgelopen jaar lanceerde het fonds Platform Talent. Deze online database biedt een overzicht van alle talenten die sinds 2013 zijn ondersteund vanuit de Deelregeling Talentontwikkeling. Het platform is te volgen via stimuleringsfonds.nl/platformtalent.