Ga naar Programma

Textile Matter

Hele week in Veem | Floor 2 by The Swedish School of Textiles
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

Textiel is fundamenteel voor het menselijk bestaan; ze omringen ons en beïnvloeden ons. Deze tentoonstelling onderzoekt menselijke behoeften met betrekking tot textiel en communiceert een nieuwe filosofie over hoe behoeften kunnen worden bereikt met textiel. Uitnodigende speelsheid, interactie en reflectie, Textile Matter triggert de zintuigen en stelt zich open voor een dialoog met de bezoeker.

Ons werk is fundamenteel speculatief. Elk stuk behoort tot verschillende projecten die verschillende elementen van textielontwerp onderzoeken, in methode, techniek en concept. Onze projecten plaatsen ons samen in een wereld waar textiel essentieel is voor menselijke behoeften en menselijke zintuigen. We stellen een toekomst voorbij de conventionele en verleggen de grenzen van textielontwerp.

De tentoonstellende in deze showcase zijn tien afgestudeerde masterstudenten en bachelorstudenten textielontwerp van The Swedish School of Textiles. Vanuit verschillende achtergronden en met verschillende onderwerpen binnen het brede veld van textiel, delen we een fundamenteel perspectief op het belang van het verbinden van mensen en materialen. Deze kennis stelt ons in staat om de ontwerpproblemen van vandaag en morgen in vraag te stellen en uit te dagen.

Download persfoto's
Download