Terug naar Programma
Wikkelhouse exterior
Photography by Yvonne Witte

Wikkelhouse

Een baanbrekend modulair concept van karton voor innovatieve ruimtes. Duurzaam, flexibel, te produceren op maat en opgebouwd in een dag.

Hele week bij Sectie-C: Hall 10 Outside | Sectie-C

Met karton als belangrijkste bouwmateriaal is Wikkelhouse een hypermodern, duurzaam huis met uitzonderlijke constructieve sterkte. De basis bestaat uit 1,2 meter diepe segmenten die gemakkelijk kunnen worden geschakeld en ontkoppeld. Zo krijgt een alledaags product als karton een baanbrekend doel.

Op zoek naar een eigentijds kantoor of vakantiehuis? Tijdelijke huisvesting of een beursstand? Wikkelhouse kan zijn wat je maar wilt. De basisconstructie van het huis bestaat uit 1,2 meter diepe segmenten die gemakkelijk kunnen worden aangesloten en losgekoppeld.

De kern van Wikkelhouse is karton. Meerdere lagen worden gewikkeld rond een unieke gepatenteerde mal in de vorm van een huis en aan elkaar gehecht met milieuvriendelijke lijm. Om het materiaal te beschermen, wordt het karton waterdicht gemaakt met behulp van ademende folie en afgewerkt met houten gevelpanelen.

Het resultaat is een robuuste sandwichstructuur met optimale isolatiekwaliteiten. Met een gewicht van slechts 500 kg per segment heeft Wikkelhouse geen fundering nodig en kan het overal worden geplaatst.

Wikkelhouse kan worden uitgebreid met een slim 'Home'-segment bestaande uit een keuken, douche en badkamer. De gevels kunnen gesloten of van glas zijn.

Omdat Wikkelhouse duurzaam wordt geproduceerd van materialen met een minimale impact op het milieu, is dit concept 3x milieuvriendelijker dan traditionele woningen. Bovendien kunnen de segmenten steeds opnieuw worden gebruikt en zijn ze 100% recyclebaar.

Wikkelhouse BV

Wikkelhouse is ontworpen en ontwikkeld door Fiction Factory, een bedrijf van makers uit Amsterdam.

Sinds 1989 bouwen wij bijzondere interieurs, beursstands en meubilair voor een wereldwijd publiek.

En nu bouwen we huizen. Omdat we dat leuk vinden. En omdat we dat kunnen.