Terug naar Programma
Nick Ervink - Nesurak
Nick Ervink

Manifestations - Superpowers

Technologie geeft de mensheid Superpowers. The sky is the limit bij het vormgeven van ons lichaam, de aarde en onze geest.

All week bij Veem | Floor 9 | Strijp-S

Robots, e-fashion en wearables, Virtual Reality en Artificial Intelligence. Onder de noemer Young Talents wordt het beste werk van recent afgestudeerde studenten van Nederlandse kunstacademies getoond. Maak kennis met nieuwste fashion en wearables, botox, human mutations, Post apocalyptisch design.
Manifestations is een negendaags festival op het gebied van kunst en technologie. Het is een combinatie van Art, Technology en Fun. We hebben de Fun nodig in onze huidige wereld waarin angst overheerst om mensen zodanig inzicht te geven in wat er momenteel speelt. Welke rol willen we dat technologie heeft in de toekomst? Bezoek de website voor het volledige aanbod en programma van kids-workshops, lezingen en meet-ups.www.manifestations.nl Ondersteund door het Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds, Cultuur Eindhoven, VSB fonds en anderen.

Nick Ervink

Nick Ervinck verwerkt verleden, heden en toekomst in dit beeld. Tegelijkertijd kan het werk in een oude sculpturale traditie worden geplaatst vanwege de overeenkomsten met de klassieke portretbuste. Exposeerde recentelijk bij Ars Electronica Linz, CBK Emmen, Beelden aan Zee Den Haag, Bozar Brussels and LABoral Gijon, Superstories Hasselt and Telic Art Exchange Los Angeles/Berlin.

Danielle Ooms - TU/e

Hoe creeëren we duurzame en circulaire mode? Biologisch afbreekbaar van een op appels gebaseerd materiaal; vergelijkbaar met leer, maar zonder een schadelijke impact op de natuur. De bedoeling is om de wens te laten groeien voor de esthetiek en het gevoel van het materiaal en kledingstuk, met als een voordeel geen milieu-impact.

Young Talent: graduate 2019 TU/e Technische Universiteit Eindhoven – student van Marina Toeters (TU/e & HKU)

www.danielleooms.nl

Ismay Schaduw - WDKA

Kogelvrije vesten voor zwangere vrouwen.

Onderwerp; de gender gab, Om diverse redenen zijn er voor veel oplossingen geen ontwerpen specifiek voor vrouwen gemaakt zoals crash test dummies, maar ook kogelvrije vesten. Ismay ontwerpt een kogelvrijst voor zwangere vrouwen om zo een discussie te willen veroorzaken in de maatschappij over dit onderwerp.
Het uiteindelijke resultaat is een 3-tal kogelvrije vesten en een korte film,

Young Talent: graduate 2019 Willem de Kooning Academie Rotterdam

Ana Oosting - KABK

Hoe ziet een SuperPower eruit? Dat ontdek je bij het kinetisch gevouwen sculptuur van Ana Oosting (graduate Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag) dat de bezoeker met koplamp kan verkennen, waardoor de reflecterende patronen zichtbaar werden. Zij gebruikt innovatieve materialen zoals; Tyvek, Oralite 5600 (mogelijk gemaakt door Antalis), neodymiummagneten (mogelijk gemaakt door Magnete), koperen buis (mogelijk gemaakt door Wenzel), knelkoppeling (mogelijk gemaakt door Bonfix), meer

Dirk Vaessen - ArtEZ

Ik denk dat mensen een vloeibaarder karakter kunnen hebben dan alleen te zijn gecategoriseerd als mannelijk of vrouwelijk. Met mijn ontwerpen wil ik mensen uitnodigen om te onderzoeken wie of wat ze kunnen zijn. Om de theatrale kant van mijn accessoires te benadrukken heb ik gebruik gemaakt van monumentale en uitgesproken silhouetten.

Dit werk is genomineerd voor de Manifestations Young Talent Award: graduate 2019 ArtEZ Arnhem

Ingmar Schroder - HKU

ik heb 3 klimaat adaptieve paraplu’s ontworpen met elke een uniek verhaal in een ander klimaatscenario. Als ontwerper wil ik de boodschap overdragen dat wij klimaatsverandering in zekere zin moeten omarmen, en dit te gebruiken als ontwerptool. Want ik geloof dat de beste dingen komen vanuit een onuitputtelijke, schone bron. Dit werk is genomineerd voor de Manifestations Young Talent Award: graduate 2019 HKU Utrecht

Teddy Kamper - HKU

Ik heb een collectie ontworpen om, behalve u als kijker, ook elektronische ogen te verwarren. Er verschijnen steeds meer beveiligingscamera’s in het straatbeeld, terwijl we geen idee hebben wie er naar de beelden kijkt en wat er mee gebeurt of kan gaan gebeuren. Ik ben bang voor een politiestaat waarin er permanente en absolute controle is over burgers, waarbij elke fout geregistreerd wordt. Privacy bestaat dan niet meer.

Tamar Yogev - Minerva Academie Groningen

Tamar Yogev is een interdisciplinaire ontwerper gevestigd in Groningen, geĂŻnspireerd door groenten en texturen. Ze maakt decoratieve elementen voor de horeca, Zoals servies, tegels en lampen e.d.

Genomineerd voor de Manifestations Young Talent Award: graduate 2019 Minerva, Groningen

Marsha Wichers - KABK Den Haag

Project Face Design is een onderzoeksproject gestart door Marsha Wichers, Designer-Kunstenaar en cosmetisch arts. Het project gaat over het mogelijke effect van cosmetische behandelingen op onze menselijkheid. Ze heeft emotie herkennings software (een vorm van kunstmatige intelligentie) gebruikt om het effect te onthullen dat Botox heeft op onze non-verbale communicatie. www.projectfacedesign.com

Dit werk is genomineerd voor de Manifestations Young Talent Award: graduate 2019 KABK Den Haag

Grete-Karmen Jaakson, Marina Toeters, Loe Feijs TU/e

Gemodificeerde Mandelbrot-sets zijn via sublimatie op textiel worden gedrukt. Verschillende van de lemniscaten worden gebruikt als zoomlijnen en naadllijnen. We richten ons op een extreem silhouet. Dit werd duidelijk zichtbaar in de enorme mouwvormen.

C H L O E S E V E R I E N - WDKA Rotterdam

Een nieuw systeem op basis van breigoed en herbruikbaar rPET-garen, om de ecologische voetafdruk van de mode-industrie te verminderen. Dit systeem bestaat uit twee belangrijke elementen: het garen en het breigoed. Het garen is gemaakt van gerecyclede PET-flessen, extreem sterk, kleurrijk en glanzend. Normaal wordt het gebruikt om autobanden te versterken. Breiwerk is een garen dat samen loopt. Het is gemakkelijk om te ontrafelen door aan het uiteinde van de draad te trekken.

Ningli Zhu - St Joost Academie Den Bosch

Een zelfreflecterend video-essay, waarin de sociaal-psychologische invloed en intieme verbindingen tussen digitale interactie (biotechnologie) en gebruikers (menselijk) in een persoonlijk geval worden verteld, evenals de relaties tussen "zelf" en "anderen", "menselijk" en "machine", "binnenruimte" en "buitenruimte". De uiteindelijke video-installatie past realtime gezichtsuitdrukkingssensoren toe die het publiek kan spelen..

Dit ​werk is genomineerd voor de Manifestations Young Talent Award

Pascale Theron Studio - Design Academy Eindhoven

The ostrich feather was once a highly valued commodity during the 19th Century, as woman sought out big plumes to decorate their flamboyant hats, but since then, the feather has fallen from grace. I aim to enhance the value of the ostrich feather, a very specialized product coming from the 150 year old ostrich feather industry in Oudtshoorn, South Africa. I hope to go beyond the aesthetic and decorative and rather return it to its former glory in a more integrated and practical way.

Tom Bergman - oud Philips

Jouw SuperPower, je brein, heeft het zwaar en loopt het risico op een burnout. Van tijd tot tijd even geestelijk ontspannen is cruciaal. Jij kunt nu je eerste stappen zetten in een kunstmatige omgeving, die net zo rustgevend en fascinerend zou moeten zijn als een mooi bos en ervaren of je SuperPower herstelt.

Malou Franken - WDKA Rotterdam

Voedselallergie is een serieus probleem en ligt vaak complexer dan men denkt. Malou Franken, deze zomer afgestuurd aan de Willem de Kooning Academie (Lifestyle Transformation Design) bedacht een innovatieve oplossing: een spray die pinda sporen in voedsel blauw laat opkleuren om zo de angst van de gebruiker voor een ernstige allergische reactie weg te halen. 

Genomineerd voor de Manifestations Young Talent Award: graduate 2019 WDKA Rotterdam

Jim Brady (Post Neon) & Ward Goes (Studio Ward Goes) Immersive Journalism

Ontwerpers Jim Brady and Ward Goes onderzoeken immersieve journalistiek; een type journalistiek waarin de nadruk ligt op ‘ervaring’ in plaats ‘verslaggeving'. De premisse: VR nieuwservaringen dompelen het publiek onder in het nieuws zelf, waarmee de kijk op objectiviteit en empathie binnen de journalistiek veranderen.


Een project van TU/e innovations space

Pia-Marie Stute and Katja Trinkwalder - Köln International School of Design, BA Integrated Design

Heb jij wel eens het idee dat er software meeluistert? Voor mensen die daar problemen mee hebben, zijn deze 'Accessories for the Paranoid' ontworpen.

De eerste accessoire in de serie is een mooi vormgegeven doosje dat je over de camera van je laptop zet. Precies ja, daar waar nu een sticker zit om te voorkomen dat iemand van buitenaf via je camera bij jou binnen kijkt. https://www.bright.nl/nieuws/artikel/4767501/privacy-spyware-meeluisteren-surveillance-cyberveiligheid

Daphne Hobbelen

Blue Lines Project
PIECES
Daphne Hobbelen
www.daphnehobbelendesign.nl

Michael Ang - City Refl3ctor

City Refl3ctor is een draagbaar apparaat dat je weerspiegeling mixt met die van een andere persoon, waardoor een moment van gedeelde identiteit wordt gecreëerd

IMPAKT presents: Xin Liu

Masque is een interactieve wearable en psychoakoestisch systeem dat de perceptie van de gebruiker manipuleert, in het bijzonder zijn of haar ademhaling, middels valse auditieve feedback. Wanneer je het Masque opzet, hoor je gesynchroniseerde ademhalingsgeluiden waarvan je denkt dat het je eigen ademhaling is. Je lichaam zal op natuurlijke wijze op de synthetische lichaamssignalen reageren.

IMPAKT Festival 2019 - in Utrecht van woensdag 30 oktober tot zondag 3 november.

Matthijs Geurds - AKI ArtEZ Enschede

Post apocalyptische kunst installatie.
#kwetsbaar #wereldmachten Onze samenleving is geïmplodeerd, afgebrand, compleet vergaan in een post-apocalyptische gebeurtenis. Of nou de Russen, de Amerikanen, de Chinezen, of global warming de schuldige waren, er is niemand meer om zich daar druk over te maken. Het enige wat resteert zijn onze restanten.

Reinout Scheepers - AKI ArtEZ Enschede

Circulux is een immersieve visuele ervaring waarbij men deel kan worden van een driedimensionale lichtopstelling. 6.000 programmeerbare LED's zijn geconfigureerd in een semi-transparante opstelling en werken samen om een intense 360-graden ervaring te leveren. Meer informatie en projecten kunt u vinden op www.marveled.eu

Dit werk is genomineerd voor de Manifestations Young Talent Award: graduate 2019 AKI ArtEZ 

Timothy Scholten

Superheroes, comicbook heroes, komen steeds meer in identiteit trouble: hoe kunnen zij “the good guy” zijn, wanneer alles aan hun dubieus wordt?
Net zoals grote, metalen objecten de aandacht trekken, trekt ook dit metalen en lederen object ieders aandacht: een Marie-Antoinette hoepelrok met elementen uit de motorrij wereld: “stoere, mannelijke sociale criteria”.

Niki Efstratiou - TU/e

Video - Om blinden bij kunst en cultuur te betrekken: speciale blindentours en blinden plattegrond van deze Industrial Design Graduate van de TU/e.

https://youtu.be/IkB0G62wzpk
Partners

Stichting Art & Technology

GRATIS Toegang, 3000m2 Art, Tech & Fun Dagelijkse tours, aanmelden: organisatie [at] manifesta