Terug naar Programma

The Acceleration of Generative Design

Hele week bij Blok 63-S | Strijp-S Door Digital Wednesday

DIGITAL WEDNESDAY PRESENTEERT: GENERATIVE DESIGN

Digital Wednesday is een groeiende community digital marketing professionals binnen de Brainport-regio. Met Digital Wednesday willen we de kwaliteit van relevante, digitale kennis verhogen en het persoonlijke netwerk van (digital) marketing professionals vergroten.

Bestel je gratis ticket via Eventbrite:

DIGITAL WEDNESDAY PRESENTEERT: DE VERSNELLING VAN GENERATIVE DESIGN

Visualiseer, programmeer en creëer met code en algoritme.

Generative design is de creatieve samenwerking tussen een ontwerper en digitale technologie. Ontwerpers en/of ingenieurs voeren ontwerpdoelen in generatieve ontwerpsoftware in, samen met parameters zoals materialen, productiemethoden en kostenbeperkingen. De software onderzoekt alle mogelijke permutaties van een oplossing en genereert snel ontwerpalternatieven. Het test en leert van elke iteratie en toont wat werkt en wat niet.

De output kan bestaan ​​uit afbeeldingen, geluiden, architectuurmodellen, animatie en nog veel meer. Het is daarom een ​​snelle methode om ontwerpmogelijkheden te verkennen die worden gebruikt op verschillende ontwerpgebieden, zoals kunst, architectuur, communicatieontwerp en productontwerp.

Generative design is de laboratoriumfase voorbij en wordt steeds meer in het veld gebruikt. Tijdens Digital Wednesday (24 oktober, 's avonds) presenteren we een adembenemende diversiteit aan toepassingen.

We zijn trots om aan te kunnen kondigen, op ons podium: Tim Rodenbröker (DUI), Vera van de Seyp, Patrik Hübner (DUI) en Just van Rossum.

TIM RODENBRÖKER - CREATIVE CODER

Designer, ondernemer en opvoeder Tim Rodenbröker deelt zijn meningen over de rol van creative coding in grafisch ontwerp met het publiek. Als voorbeeld zijn meest recente verkennend project 'Programmeringsposters'. Een groeiende catalogus van experimenten met het enorme potentieel van het medium, zelfs binnen vertrouwde esthetische context.

VERA VAN DE SEYP - DESIGNER & CREATIVE CODER

Vera van de Seyp is een designer/creative coder met grote interesse in typografie, talen en kunstmatige intelligentie. Ze is momenteel gevestigd in Amsterdam en werkt zowel voor klanten als voor zichzelf, en maakt deel uit van de master Media Technology aan de Universiteit van Leiden. In haar werk verkent ze nieuwe technologieën, digitale hulpmiddelen en gebieden in media waar de grenzen nog steeds vaag zijn en nog moeten worden gedefinieerd.

PATRIK HÜBNER - DESIGNER

Patrik Hübner is een interdisciplinaire ontwerper die 'creatieve algoritmes' gebruikt om frissen en zinvolle verhalen te ontdekken op het snijvlak van design, kunst en data Met een rijke achtergrond van meer dan 10 jaar als creative director voor toonaangevende nationale en internationale merken doorkruist hij tegenwoordig voortdurend de grenzen van kunst en design door opkomende kansen op het gebied van branind, storytelling en interactie te onderzoeken.

JUST VAN ROSSUM - TYPEDESIGNER EN PROGRAMMER

Just van Rossum werkt op het kruisvlak van (typografisch) design en programmeren. Onlangs gefascineerd geraakt door gecordeerde animaties ging hij verder met Hansje van Halem op de indenteit van het Lowlands-festival. In zijn voordracht zal Just ingaan op zijn bijdrage aan het project en hoe programmeren een belangrijke rol heeft gespeeld in het tot leven wekken ervan.

Het evenement wordt in het Engels gebracht.

Digital Wednesday

Digital Wednesday is een groeiende community digital marketing professionals binnen de Brainport-regio. Met Digital Wednesday willen we de kwaliteit van relevante, digitale kennis verhogen en het persoonlijke netwerk van (digital) marketing professionals vergroten.

Digital Wednesday

Experienced art director devoted to sway and impact for brands and organisations. I'm all about common sense and connecting dots.