Ga naar Programma

T-Slagerij

Hele week in Yksi by Bron van Doen
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

Textielafval na consumptie kan een inspirerend uitgangspunt worden voor nieuwe ontwerpen en producten. Het kan ook unieke kansen creëren voor mensen om te leren, te creëren en te werken. Bron van Doen en Victoria Ledig starten met het meest voorkomende textielafval in Eindhoven: t-shirts en andere katoenen kleding.

T-Slagerij presenteert een collectie touwen en andere producten gemaakt van oude t-shirts. De ontwerpers hebben ook cursussen ontwikkeld over hoe je die producten zelf kunt maken en over het verkennen van verschillende post-consumer textielafval-stromen om nieuwe materialen en ontwerpen te identificeren en te creëren.

Dit project is bedoeld om zowel consumenten als de textielindustrie te inspireren om hoogwaardige materialen en producten van textielafval te creëren, met schaalbare technieken en ontwerpen die de mogelijkheid bieden voor een breed scala aan toepassingen.

Victoria Ledig

Victoria Ledig is een Duitse multidisciplinaire materiaal ontwerpster gevestigd in Eindhoven en Berlijn. Haar werk kruist de gebieden van textiel en mode, duurzaamheid en educatieve workshops, creative direction en productontwerp, binnen commerciële en culturele toepassingen.

Bron van Doen

Bron van Doen is een co-design studio in Eindhoven. We ontwikkelen creatieve projecten waarin sociale, culturele en economische waarden centraal staan. Onze expertise ligt in design denken, participatief ontwerp en creatief ondernemerschap. In samenwerking met diverse lokale en internationale partners hebben we projecten gestart zoals Uit de Buurtfabriek, Agents of Change, T-Slagerij, NIEUW/OUD en Bron van Doen Social Lab.

T-Slagerij is ontwikkeld door Bron van Doen Social Lab in samenwerking met textielontwerper Victoria Ledig. Bron van Doen Social Lab wordt ondersteund door de gemeente Eindhoven. #AWESOME kledingruilatelier en Stichting Circulo hebben ons voor dit project van een grote hoeveelheid post-consumer textielproducten voorzien.

 

Download persfoto's
Download