Ga naar Programma

Immaterial—Ultramaterial

Hele week in Veem | Floor 2 by Burg Giebichenstein University Halle
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

De tentoonstelling van dit jaar staat in het teken van de diversiteit en bandbreedte van onze universiteit.

Jonge afstudeerders en studenten hebben hun tijd besteed aan het herdenken van productieprocessen zoals extruderen, breien en 3D printen, wat resulteerde in zeer tastbare (ultramaterial) producten. Tegelijkertijd werden immateriële ideeën en overtuigingen vertaald naar spraakmakende installaties om maatschappelijke vraagstukken te reflecteren en te bespreken.

Door het samenbrengen van de uiterste grenzen van materialiteit, presenteren we het creatieve spectrum van wat er gebeurt in de handen en hoofden van onze toegewijde studenten.

De tentoongestelde producten en projecten zijn ontwikkeld binnen de afdelingen Industrieel Ontwerpen, Conceptuele Mode, Textielontwerp en Interieurarchitectuur, en met inbegrip van kunstwerken op het gebied van Keramiek en Sieraden. Elk jaar organiseert en presenteert de Burg Roadshow geselecteerde projecten van onze afgestudeerden en studenten op onze favoriete designshows in Europa.

150 Wooden Shoes

by Max Stalter
(Industrial Design)

It's All About Socks

by Julia Kleeblatt
(Conceptual Fashion Design)

In The Spot On The Wall

by Carolin Volz
(Art / Jewellery)

3D-Rotoprinter

by Jonas Duteloff
(Industrial Design)

Blind Faith

by Mathis Hosemann
(Industrial Design)

This Is Not A Vase

by Robert Hahn
(Art / Ceramics)

Gegen-Stand

by Christian Andrés Parra Sánchez
(Industrial Design)

Firefighters

by Lil Petersen
(Textile Design)

Schlamaps

by Jantje Almstedt
(Art / Ceramics)

Rotor 3D

by Jakob Müller and Tobias Rell
(Industrial Design)

Note: Light Installation at Area 51 (Map No. A6)

Burg Giebichenstein University Halle

De Burg Giebichenstein University of Art and Design Halle biedt een breed scala aan artistieke en theoretische vakken in meer dan 20 verschillende opleidingen in kunst en design. Opgericht in 1915, is de universiteit nu trots op de meer dan duizend kunst- en designstudenten uit de hele wereld die opgeleid worden op het gebied van elementaire vaardigheden en kritisch denken. De geavanceerde laboratoria en werkplaatsen stellen onze studenten in staat om bijna alles te maken, aangezien zij worden aangemoedigd om hun eigen individuele wegen te ontwikkelen. Samenwerking met onderzoeksinstellingen en bedrijven bevordert de ontwikkeling van praktische loopbaanvaardigheden naast visionair denken en design.

Partners
Download persfoto's
Download