Ga naar Programma

28 grams of happiness - sensorial food experience

Sat 20 Oct - Sat 27 Oct in Sectie-C: Hall 12 by The Eatelier
Er geldt een afwijkende prijs voor dit onderdeel (Weekday lunches - €39 // Weekends lunches - €49 // Dinners - €79 // all drinks included). Dit evenement is besloten voor publiek. Bestel hier een ticket.

28 grams of happiness

FOOD + DESIGN + EXPO

a food design experience by THE EATELIER & PIPPENS

an exhibition curated by Justine Kontou

at ART EXPERIENCE by KRL

FOOD

Na het grote succes van de design diners van vorig jaar, What will we eat in 2050?, werken food design studio THE EATELIER en creative chef PIPPENS ook dit jaar weer samen tijdens Dutch Design Week. Deze keer experimenteren ze met geluk, en hoe je dit via voedsel kunt cultiveren.

We gaan in op vragen als; waarom vinden we wat we lekker vinden nou lekker? Kan gezonde voeding ons gelukkiger maken? En zo ja, hoe kunnen we gezond eten beter laten smaken? Als depressie en angst het gevolg kunnen zijn van een ongezonde darmflora, hoe kunnen we dat dan verbeteren? En waarom is chocolade zo lekker? Maakt het ons echt gelukkiger? Kunnen we de smaak van geluk definiëren door de smaak en de zintuiglijke ervaring te optimaliseren? Kunnen we voedsel beschouwen als een geneesmiddel, als we kijken naar de impact die het heeft op onze hersenen? Kunnen we anticiperen op de effecten? Kunnen we gelukkiger en slimmer worden door de juiste dingen te eten?

Door wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de wereld van voeding, beantwoorden food design studio THE EATELIER & creative chef PIPPENS deze vragen middels het creëren van een eye opening, educatieve, fascinerende en zintuiglijke lunch & diner ervaring.

SCHEMA

Lunch doordeweeks: 8 - 10 gangen, dagelijks van 12.00 tot 14.00 geserveerd. Entree is alleen mogelijk met een ticket.

Lunch in de weekenden: 10 – 12 gangen, dagelijks van 12.00 tot 14.30 geserveerd. Entree is alleen mogelijk met een ticket.

Alle diners - 16 gangen, dagelijks van 18.30 tot 21.30 geserveerd. Entree is alleen mogelijk met een ticket.

EXPO

Rondom de food experience wordt de tentoonstelling 28 grams of happiness, gecureerd door JUSTINE KONTOU. Deze vrolijke, zintuiglijke tentoonstelling experimenteert met kleuren, vormen en materialen om een omgeving te creëren die mensen ook in een positieve gemoedstoestand brengt. Het laat zien hoe kunst en design een gevoel van verwondering, geluk, voldoening en/of dankbaarheid kunnen oproepen. Waarmee een totale ervaring wordt gecreëerd in de volledige reis op zoek naar geluk.Justine's doel is om een zintuiglijke ervaring te creëren, die bezoekers naar het "nu" brengt: een plek waar een persoon zich kan voeden en een bijzondere ervaring kan delen met anderen.

Vanuit een holistische aanpak creëert Justine Kontou gezonde interieurconcepten en ruimtelijke ervaringen. Door natuurlijke ruimtes te creëren met kunst en mindful design, worden zintuigen gestimuleerd om mensen in hun natuurlijke kracht te brengen; een staat waarin het lichaam zowel fysiek als mentaal in balans functioneert.

LOCATION

At ART EXPERIENCE by KRL on Sectie-C

Daalakkersweg 12, EINDHOVEN

The Eatelier

The Eatelier is een food design studio, opgericht door Katinka Versendaal. De studio focust op het vertalen van wetenschappelijk onderzoek, culturele tendensen en artistieke of technologische innovaties naar de wereld van food. We organiseren food experiences en werken aan projecten met de voedsel industrie en overheid, altijd richting een gezondere en duurzamere toekomst.

The Eatelier werkt samen met creatieve chef-kok PIPPENS, die recentelijk zijn restaurant The Table op Strijp-S in Eindhoven heeft geopend. Samen hebben zij hun krachten gebundeld om unieke, experimentele en heerlijke food experiences te creeren.

Download persfoto's
Download