Ga naar vorige pagina

NS

Hoe houden we Nederland bereikbaar, voor iedereen? Zo’n complexe vraag kunnen we niet alleen beantwoorden. Daarom werkt NS nauw samen met allerlei partijen. Denk aan universiteiten, toparchitecten, designers en reizigers. Ook is NS al jaren partner van Dutch Design Foundation, de organisator van Dutch Design Week. Samen organiseren we What If Lab Challenges voor ontwerpers. De afgelopen twee jaar daagden we designers uit om de tijdsbesteding in de trein te verbeteren. In 2018 trekken we het breder en gaat het om de hele reis van deur tot deur. Hoe kunnen we ‘De Reis van morgen’ voor jou waardevoller maken?
Van idee naar realiteit

In 2016 en 2017 organiseerden Dutch Design Foundation en NS al Design Challenges om de reistijd waardevoller te maken. Hoe kunnen we jouw treinreis plezieriger of juist nuttiger maken? Concepten die we samen met ontwerpers ontwikkeld hebben, zijn door reizigers getest en erg positief beoordeeld. NS heeft deze ideeën samen met de ontwerpers dan ook doorontwikkeld en gerealiseerd. Benieuwd naar het resultaat? Ervaar het in de treinen naar Dutch Design Week.

Reis van morgen

Het thema van de What If Lab Challenge 2018 is: ‘Reis van morgen’. Daarmee richten we ons op de hele reis van deur tot deur met bijzonder aandacht voor het station. Uit alle ideeën hebben we er drie geselecteerd. Het concept van twee designers presenteren we aan jou tijdens Dutch Design Week. Je kunt deze winnende ideeën ervaren en testen op station Eindhoven. Veraangenamen ze inderdaad jouw tijd op het station? Laat het ons weten. Als de reacties overwegend positief zijn, gaan we natuurlijk door met de ontwikkeling van de concepten.

Edwin Schenk (DDW) & Tjalling Smit (NS)
Afdeling Beeld
Visie op treininterieur

Het hele jaar door bundelt NS haar krachten met andere partijen om de reis zelf en het verblijf op het station duurzaam te verbeteren en te vernieuwen. Zo werkten we dit jaar samen met Nederlandse topbedrijven aan een nieuwe visie op het treininterieur. De uitdaging: meer plek creëren in de trein maar ook de beleving van de treinreis verbeteren. Wat deze samenwerking heeft opgeleverd kun je tijdens Dutch Design Week op meerdere manieren ervaren. Zo kun je in de Virtual Reality Experience een kijkje nemen in het nieuwe interieur en geven de designers in het NS What If Lab Live een virtuele ‘guided tour’ met uitleg over hoe dat tot stand is gekomen.

Innoveren doe je samen

NS laat samen met haar partners en ontwerpers veel nieuwe ideeën zien. Hierbij gaan we graag met jou in gesprek: de mening van reizigers is voor ons van groot belang. De Reis van morgen maken wij immers samen. Op DDW kun je op meerdere manieren je stem laten horen en feedback geven - wat weer meegenomen zal worden op reis naar morgen!