Ga naar Updates

STRP roept internationale makers op voor inzendingen ACT Award

ACT winner 2018: What if Collective - MGNT Wouter Kooken & Teun van Beers
Ben jij een nationale of internationale kunstenaar, ontwerper of mediamaker met een fascinatie voor creatieve technologie? Draagt jouw werk bij aan een dialoog over een positieve toekomst, nieuwe science-fiction of helpt het onze maatschappij op een andere manier voorbij te komen aan het conservatisme? Doe mee met deze call!
STRP

STRP wil een open, doorlopende en kritische dialoog opzetten tussen mens, technologie, maatschappij en toekomst. STRP initieert, produceert en presenteert vernieuwende kunst en inspirerende visies voor een internationaal en nieuwsgierig publiek. Creatieve technologie speelt hierin een grote rol. Eén van de hoogtepunten van het STRP jaarprogramma is STRP Festival. STRP Festival bestaat uit een expositie, een conferentie, een muziek- en performance festival en een educatief programma.

Kritisch optimisme

Voor STRP Festival 2019 kiezen we geen thema maar we stellen een kritisch optimistische houding centraal. STRP wil een gids zijn naar een positieve toekomst. Samen met kunstenaars, ontwerpers, denkers en makers zoeken we wegen en methoden zoeken om door de huidige conservatieve en angst- gedreven tijd heen te komen. STRP zoekt nieuwe werken die ons inspireren, activeren en die ons aanzetten tot het maken van een nieuwe connectie met technologie, natuur en onszelf. Alleen anti zijn is niet genoeg!

ACT Award

De STRP Award for Creative Technology (ACT)* bestaat uit drie prijzen voor makers die de werelden van kunst en technologie op een authentieke manier met elkaar verbinden. STRP ACT bestaat uit één prijs van €20.000 euro voor het realiseren van nieuw werk door bewezen talent en twee prijzen van €15.000 euro voor het realiseren van nieuw werk door jong talent.

Met deze ACT Award steunt STRP makers met visie en verbeelding. STRP biedt naast budget ook productionele begeleiding voor de ontwikkeling, productie en presentatie van nieuw werk tijdens STRP Festival, dat plaatsvindt van 30 maart tot 7 april 2019 in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven, NL.

Inzendingen

Inzendingen voor de ACT Award kunnen uiterlijk zaterdag 15 december 2018 bij STRP worden aangeleverd via [email protected]. Een internationale jury beoordeelt alle projectplannen en selecteert de winnaars. De winnaars worden op 30 december 2018 bekend gemaakt.

Download voor meer informatie over ACT Award de onderstaande pdf of ga naar www.strp.nl.

Download