Zoeken

Sluit zoeken
Community

Sensetainable - Re-defining Industry with Design

16 August 2019

"Sensetainable "* is een speelse manier van jonge designbedrijven uit Berlijn om nieuwe co-creatieconcepten te presenteren.

Sensetainable bestaat uit een groep bedrijven, namelijk: "ILPS" - Madeleine Marquardt, "SinnAesthetik" - JiHye Kang en Victor Gonzalez, "urban:eden" - Paulina Grebenstein, "Cooking New Material" - Youyang Song en "Coffee Composer" - Xinyue Yang en Antonia Nandori. Samen streven zij ernaar om experimentele en interactieve ontwikkelingen te demonstreren, die de gebruiker bij het productieproces betrekken. Met als doel de gebruiker tot co-ontwikkelaar te maken en aan te moedigen de status quo te veranderen.

Madeleine zal haar innovatieve lichtdrukmachine demonstreren. Deze machine gebruikt licht voor het tekenen van patronen op textiel. U kunt aanschouwen, dat door de golflengtes en de snelheid van het licht te regelen, het mogelijk is om talrijke tinten blauw op textiel te creëeren.Studio SinnAesthtik onderzoekt de verbinding tussen menselijke zintuigen en ambachten. Hun werkwijze ontstaat door de symbiose van kunst, interactieve objecten en de ontwikkeling van nieuwe processen. Op DDW exposeren ze "The Underglaze Drawing Machine for Porcelain" - een hulpmiddel voor gepersonaliseerde porseleinen artefacten.

Young Song verwerkt organisch fruitafval tot buigzame materialen. Terwijl ze haar "kooktechnieken" ontwikkelde, creëerde Youyang tal van materialen die lijken op leer, papier of plastic.

Paulina's concepten gaan over innovatieve klimaatverandering maatregelen voor groeiende steden. Ze richt zich specifiek op watermanagement dat zorgt voor de ontlasting van het rioleringssysteem, de bescherming van het stedelijk waterlichaam en de levering van groen-blauwe infrastructuur. Daarom ontwierp ze een overstromingswaterfietspad dat verschillende systemen met elkaar verbindt en van water voorziet. Voor DDW maakte Paulina een interactief prototype dat de functionaliteit van enkele elementen van "urban:eden" laat zien.

Het Coffee Composer team maakt self-service weer leuk door de gebruikers meer transparantie en autonomie te bieden door middel van een reeks tokens voor een automatische koffiemachine. Deze aanpak verrijkt de interactie voor de consument en maakt optimaal gebruik van wat de mens het beste kan: de creatieve en tactiele onderdelen van het proces. Coffee Composer laat zien dat meer automatisering niet hoeft te leiden tot een banale en moeizame actie, maar ons, mensen, in staat moet stellen om activiteiten te ontplooien die we leuk vinden.