Design tours en programma’s


Ontdek wat de waarde van design is. Ontmoet de ontwerpers, bezoek hun studio’s en neem een kijkje in een van de talrijke creatieve broedplaatsen.

Dutch Design Foundation organiseert diverse rondleidingen en programma’s tijdens DDW.

DDW talks


DDF stelt u voor aan de grootste ontwerpers en de meest spannende ontwerppraktijken via twee dagelijkse talks. Begin je DDW dag met een snelle bloemlezing van de grote namen uit de ontwerpwereld en hun jonge helden. Of, krijg nieuwe inzichten door jonge talenten die hun ontwerp-helden uitnodigen. Laat je met deze korte talks inspireren door bekende ontwerpers en jonge talenten.

Elke dag van 10.00 - 11.00 uur en 12:30 – 13:15 uur. Locatie: Entresol (Klokgebouw). Houd de website in de gaten voor meer info!


DDW Tours in het Klokgebouw


Ontdek Dutch Design Week onder leiding van een DDW Guide, die u meeneemt voor een rondleiding door het Klokgebouw, uitleg geeft over Dutch design en haar grote verscheidenheid. En u leert te kijken naar design om het verhaal achter de getoonde ontwerpen te begrijpen. De rondleiding geeft handvatten om meer uit uw DDW bezoek te halen.

Dagelijkse rondleidingen van 45 minuten in het Klokgebouw, Eindhoven. DDW ticket inclusief tour à 27,50 euro is vanaf medio augustus online te bestellen.


​Tips op Maat


Dutch Design Foundation maakt een lijst met een selectie op maat uit alle exposities, presentaties en projecten van DDW 2017, gebaseerd op de gekozen thema’s. Er wordt een mix gemaakt van gerenommeerde designers, jonge talenten en nieuwe innovaties / design ideeën.

De aanvrager gaat de locaties op eigen gelegenheid bezoeken. DDW stelt een dagvullend programma samen. Interesse? Neem contact op voor meer informatie.

375 euro, excl. btw


​Bedrijfsarrangementen


Programma Strijp-S

Het programma op Strijp-S biedt een overzicht van Nederlands design in de volle breedte. Jonge en gevestigde designers, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen presenteren zich hier in een industriële setting. Bezoek de expositie van Dutch Design Awards in het Veemgebouw, die jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving toont en beloont. In deze expositie worden de meest indrukwekkende, vernieuwende, baanbrekende en soms wereld verbeterende projecten getoond.

16:00–16:15
Ontvangst bij Keukenconfessies in het Klokgebouw met drankje
16:15–16:30
Korte uitleg over DDW met o.a. korte video van directeur Martijn Paulen.
16:30–17:00Design Presentatie over Dutch Design Awards die een inspirerend en verfrissend beeld geeft van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van design in de volle breedte.
17:00–18:00
Rondleiding door Dutch Design Awards expositie in het Veemgebouw
18:00 – n.t.b  
Afsluiting met borrel of diner bij Keukenconfessies

 Aanvang vanaf 15:00 uur mogelijk. Indien de rondleiding pas na 17:00 uur wordt uitgevoerd, komen er extra kosten bij voor bezoek van de expositie na sluitingstijd.


Programma binnenstad

Het programma in de binnenstad toont gecureerde exposities op het snijvlak van kunst en design in de binnenstad van Eindhoven. In Van Abbemuseum zijn diverse exposities te bezoeken tijdens DDW, waaronder een gecureerde expositie door Design Academy Eindhoven, die jaarlijks een ander thema heeft. Maar ook twee exposities in het kader van het nationale themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’, waarmee 100 jaar vormgeving wordt gevierd. Evenals de expositie ‘The Making of Modern Art’.

16:00–16:15 
 Ontvangst in Van Abbemuseum met drankje
16:15–16:30  
Korte uitleg over DDW met o.a. korte video van directeur Martijn Paulen
16:30–17:00
Tijd voor een n.t.b. presentatie (bijv. een eigen presentatie voor uw relaties of een presentatie verzorgd door Van Abbemuseum)
17:00–18:00
Rondleiding door één of twee van bovengenoemde exposities in Van Abbemuseum
18:00–n.t.b. 
Afsluiting met borrel of diner in Karel 1 museumcafé

Aanvang vanaf 15:00 uur mogelijk. Indien de rondleiding pas na 17:00 uur wordt uitgevoerd, komen er extra kosten bij voor bezoek van de expositie na sluitingstijd.


Programma Sectie-C

Het programma op Sectie-C toont dynamisch en experimenteel design, met aandacht voor de circulaire economie, social design en nieuw vakmanschap, van ontwerptalent in een rauwe setting aan de rand van de stad. Op Sectie-C bevinden zich diverse ateliers en studio’s van zowel opkomende als gevestigde ontwerpers, die open toegankelijk zijn tijdens DDW. Ook zijn er jaarlijks enkele collectieve tentoonstellingen te bezoeken.

16:00–16:15 
Ontvangst op Sectie-C met drankje
16:15–16:30
Korte uitleg over DDW met korte video van directeur Martijn Paulen
16:30–17:00 
Introductie over Sectie-C met presentatie door ontwerper of vertegenwoordiger van Sectie-C
17:00–18:00
Rondleiding met ontwerper over Sectie-C, door een aantal ateliers en studio’s en exposities.
18:00–n.t.b.
Afsluiting met borrel of diner in een bijzondere ruimte op Sectie-C
n.t.b.–21:00 
Ontdek Sectie-C in de avond, de exposities en ruimtes zijn open tot 21:00 uur


Prijzen per persoon voor bedrijfsarrangementen:

20-40 people = € 90 incl. VAT (comprising 75.50 incl. 21% VAT + DDW ticket each 19.50  incl. 6% VAT)

41-60 people = € 70 incl. VAT (comprising 50.50 incl. 21% VAT + DDW ticket each 19.50  incl. 6% VAT)   

61 > people = € 60 incl. VAT (comprising 40.50 incl. 21% VAT + DDW ticket each 19.50  incl. 6% VAT)  


​Matchmaking


Op zoek naar een samenwerking met ontwerpers? Dutch Design Foundation brengt bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen graag gericht in contact met ontwerpers. Tijdens Dutch Design Week wordt dit gefaciliteerd met tours en programma’s op maat. Meer weten? Neem contact op voor meer informatie.