Aanmelden DDW 2017
Vanaf 1 april 2017 is het weer mogelijk om je aan te melden voor Dutch Design Week 2017. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en houd de website in de gaten voor mee informatie! 

Waarom meedoen?


 • Pers en publiciteit 
DDW trekt journalisten en fotografen, bloggers en scouts van over de hele wereld. Als officiële deelnemer wordt je werk actief onder de aandacht gebracht bij onze mediapartners.
Mediapartners, Feiten & Cijfers, Publicaties


 • Gezien worden 
Design liefhebbers, inkopers, curators en collega’s: DDW trekt publiek op grote schaal. Website en social media worden tijdens het evenement druk bezocht en geraadpleegd.
Feiten & Cijfers, DDW in beeld


 • Persoonlijk webaccount
Als geregistreerde deelnemer krijg je een eigen account op www.ddw.nl waarin je gemakkelijk tekst en beeld kunt uploaden. In 2016 had de website van het evenement ruim 4 miljoen miljoen pageviews. 


 • Netwerk verbreden
Tijdens DDW leg je contacten. Met collega’s, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, onderwijs en de culturele sector, mogelijke samenwerkingspartners en mensen die je inspireren.
Now Future Talkshow, Driving Dutch Design


 • Goede zaken
DDW is ook zaken doen. Bedrijfsleven en industrie zijn er rijk vertegenwoordigd, je doelgroep ook. Daarnaast onderhoudt DDW goede contacten met internationale designevenementen, kennisinstituten en subsidieverstrekkers.
Sponsors & partners


 • Veel plezier
Eindhoven is een echte designstad – met een rijk industrieel verleden en twee vooraanstaande opleidingsinstituten in design. Het is ook de thuishaven van talrijke ontwerpers en hun creatieve broedplaatsen. Iedereen die er geweest is tijdens DDW zal het beamen: dit evenement is enthousiasmerend, inspirerend, en een bijzondere ervaring. Eindhoven is negen dagen lang the place to be in een ongedwongen sfeer.
Facebook, Twitter, InstagramPraktische info


Wie kunnen deelnemen? 

 • Ontwerpers, bureaus, studio’s en collectieven 
 • Designlabels en bedrijven werkzaam op het gebied van design 
 • Opleidingen, kennisinstituten en culturele instellingen 
 • Horeca, mits geplande activiteiten een verbinding met design hebben 


Wat past er in het programma?

 • Exposities, (product)presentaties en demonstraties 
 • Lezingen, seminars, netwerkbijeenkomsten en workshops 
 • (Product)lanceringen, kick-offs en prijsuitreikingen


Selectiecommissie 

Aanmeldingen worden beoordeeld door de selectiecommissie van DDW onder leiding van programmamanagers Katja Lucas en Dries van Wagenberg. De DDW-ambassadeurs vervullen hierbij een adviserende rol. Binnen vier weken laat de commissie via e-mail weten of je aanmelding is toegelaten tot het programma. Let op: voor Klokgebouw, Veemgebouw, Ketelhuisplein en andere gastlocaties die worden aangeboden voor DDW gelden extra criteria. 

Selectiecriteria


Ontwerpers hebben met hun creatieve scheppingskracht en probleemoplossend vermogen een positieve impact op de complexe uitdagingen van morgen. Vanuit die overtuiging toetst de selectiecommissie alle aanmeldingen aan de hand van de volgende criteria: 

 • De aanmelding is design gerelateerd. 
 • De aanmelding is actueel (bedacht, ontstaan of gemaakt in de periode 2016-2017) en was niet eerder op DDW te zien. 
 • De aanmelding is vernieuwend en/of voegt iets toe aan bestaande ideeën.
 • De aanmelding is weloverwogen, doordacht en rijp voor presentatie.
 • De aanmelding is zowel in concept als uitvoering origineel en onderscheidend, of experimenteel.

Aanmeldingen die voortkomen uit een samenwerking tussen ontwerpers, bedrijfsleven, bedrijfsleven, experts, industrie en/of kennisinstellingen moedigt de selectiecommissie aan.


Aanmeldingsproces

Stap 1

Na de opening van de call for entries op 1 april 2017 kun je je inschrijven op deze pagina. Elke aanmelding wordt binnen 4 weken beoordeeld door de selectiecommissie. Na goedkeuring krijg je een persoonlijk webaccount waar je informatie moet invullen. Aanmeldingen via e-mail worden niet in behandeling genomen. 

 

Stap 2
Na goedkeuring van de selectiecommissie wordt een evenementenpagina aangemaakt in je persoonlijk webaccount. Hiermee kan tekst en beeld worden ingevoerd en geüpload op www.ddw.nl. 

Stap 3

Deelnemers kunnen hun evenement vanaf 15 april zelf publiceren op www.ddw.nl. Advies is om dat zo snel mogelijk te doen in verband met communicatie en pr-activiteiten – en de invulling van designroutes en het talentenprogramma.  

Deelnamekosten

Deelnemers betalen een bijdrage die afhankelijk is van de activiteit en van het aantal personen (en/of evenementen) dat ze inschrijven. Eventuele kosten voor de huur van een locatie en andere productiekosten zijn hierbij niet inbegrepen. Voor het Klokgebouw, Veemgebouw en Ketelhuisplein gelden aparte voorwaarden. Deelnamekosten voor 2017 zijn nog niet bekend. 

Vergunningen

Voor een buitenlocatie, een leegstaand pand of een feest.


Wanneer dien je als deelnemer aan Dutch Design Week een vergunning aan te vragen?

 • Organiseer je een activiteit in een bestaande locatie en valt je event onder het reguliere gebruik van die locatie? Dan is er geen vergunningsplicht. Bij twijfel is het verstandig om je activiteit voor te leggen aan Eindhoven 365, frontoffice van het cluster evenementen van de gemeente. Contactgegevens vind je via de onderstaande weblinks.
 • Wil je een evenement organiseren op het Stadhuisplein, het Lichtplein of het Ketelhuisplein? Geef dit aan in je aanmelding en wij nemen contact met je op. Je hoeft hiervoor zelf geen vergunning aan te vragen, deze locaties vallen onder de DDW vergunning. Er zijn kosten verbonden aan deze aanvraag, we werken hiervoor samen met Suna Producties. Je krijgt vooraf een indicatie van de kosten.
 • Gebruik je een andere buitenlocatie, een leegstaand pand of organiseer je een feest? Dan heb je mogelijk te maken met een vergunningsplicht. Neem contact op met Eindhoven 365, frontoffice van het cluster evenementen van de gemeente. Contactgegevens vind je via de onderstaande weblinks.


Eindhoven365
Eindhoven365 is je eerste gesprekspartner (front-office) op het gebied van evenementen. Medewerkers van Eindhoven365 kunnen je helpen bij het uitwerken van je concept, adviseren je over de subsidiemogelijkheden en helpen je bij de vergunningaanvraag. Eindhoven365 is te bereiken via aanvragen@eindhoven365.nl of telefoonnummer 040-707 40 40. Voor meer informatie verwijzen we je naarwww.ehv365.nl.


Evenementenbeleid
In het Evenementenbeleid van de gemeente Eindhoven staan de spelregels voor evenementen. Je vindt er antwoorden op vragen als: wie is waarvoor verantwoordelijk, wat is de procedure en welke voorwaarden en voorschriften worden er gesteld? Voor meer informatie klik hier.


Aanvraagformulieren
Het meldingsformulier en aanvraagformulier vergunning evenement kun je terugvinden op www.eindhoven.nl.

Locaties

Locaties voor deelnemers 

Deelnemers die niet beschikken over een eigen locatie om zich te presenteren, krijgen na goedkeuring via het persoonlijk webaccount een overzicht van gastlocaties aangeboden. Tevens biedt DDW speciale locaties op Strijp-S: het Klokgebouw, Veemgebouw en Ketelhuisplein. 

Volvo Design Rides

De Volvo Design Rides zijn hét visitekaartje van de Dutch Design Week. Zichtbaar, onmisbaar en overal aanwezig.

35 van de nieuwste Volvo’s worden op het dak voorzien van designobjecten die gemaakt zijn door deelnemers van Dutch Design Week. Hiermee biedt DDW een unieke vervoersdienst aan waarmee 40.000 bezoekers gratis van en naar elke locatie van DDW worden vervoerd. De auto’s en de objecten zijn hierdoor in de hele stad zichtbaar.

Jouw ontwerp als blikvanger op een van die bolides? Aanmelden kan vanaf 1 april. 

DDW Shop

De enige echte DDW-shop bevindt zich in het Klokgebouw. De goed gesorteerde winkel in het hart van de week is alle dagen geopend. Als deelnemer aan DDW 2017 heb je de mogelijkheid om jouw werk te verkopen via de shop. Aanmelden voor de DDW Shop is mogelijk nadat je bent goedgekeurd voor deelname aan DDW 2017.