Tijdens de 17de editie van Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven kun je met eigen ogen zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. Slimme oplossingen en inventief ontwerp bieden nieuwe perspectieven die er veelbelovend uitzien. Van 20 t/m 28 oktober 2018 staan de deuren naar de toekomst open in een stad die negen dagen lang gonst van vernieuwing en creatieve energie. 


Let op: De deadline voor aanmelden voor DDW 2018 is uitgesteld tot en met 31 juli!


Meld je nu aan!

Waarom meedoen?Pers en publiciteit

DDW trekt journalisten en fotografen, bloggers en scouts van over de hele wereld. Als officiële deelnemer wordt je werk actief onder de aandacht gebracht bij onze mediapartners.


Gezien worden


Designliefhebbers, inkopers, curators en collega’s: DDW trekt publiek op grote schaal. Website en social media worden tijdens het evenement druk bezocht en geraadpleegd.

Als geregistreerde deelnemer krijg daarnaast je een eigen account op www.ddw.nl waarmee je gemakkelijk tekst en beeld kunt uploaden op jouw eventpage in het DDW programma. In oktober 2017 had de website meer dan 2,5 miljoen pageviews.


Netwerk verbreden

Tijdens DDW leg je contacten. Met collega’s, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, onderwijs en de culturele sector, mogelijke samenwerkingspartners en mensen die je inspireren.


Goede zaken

DDW is óók zakendoen. Bedrijfsleven en industrie zijn er rijk vertegenwoordigd, je doelgroep ook. Daarnaast onderhoudt DDW goede contacten met internationale designevenmementen, kennisinstituten en subsidieverstrekkers.


Veel plezier

Eindhoven is een echte designstad – met een rijk industrieel verleden en twee vooraanstaande opleidingsinstituten in design. Het is ook de thuishaven van talrijke ontwerpers en hun creatieve broedplaatsen. Iedereen die er geweest is tijdens DDW zal het beamen: dit evenement is enthousiasmerend, inspirerend, en een bijzondere ervaring. Eindhoven is negen dagen lang the place to be in een ongedwongen sfeer.


Cijfers

2600 ontwerpers

610 evenementen

110 locaties

335.000 bezoekers

900+ pers accreditaties


DDW Online

Facebook 52.600+

Twitter 25.100+

Instagram 54.500+Praktische info & SelectiecriteriaWie kunnen deelnemen? 

 • Ontwerpers, bureaus, studio’s en collectieven 
 • Designlabels en bedrijven werkzaam op het gebied van design 
 • Opleidingen, kennisinstituten en culturele instellingen 
 • Horeca, mits geplande activiteiten een verbinding met design hebben 


Wat past er in het programma

 • Exposities, (product)presentaties en demonstraties 
 • Lezingen, seminars, netwerkbijeenkomsten en workshops  
 • (Product)lanceringen, kick-offs en prijsuitreikingen


Selectiecommissie 

Aanmeldingen worden beoordeeld door de selectiecommissie van DDW onder leiding van programmamanagers Katja Lucas en Lotte Douwes. De DDW-ambassadeurs vervullen hierbij een adviserende rol. Binnen één week ontvang je een reactie op je aanmelding.


Selectiecriteria 

Ontwerpers hebben met hun creatieve scheppingskracht en probleemoplossend vermogen een positieve impact op de complexe uitdagingen van morgen. Vanuit die overtuiging toetst de selectiecommissie alle aanmeldingen aan de hand van de volgende criteria: 

 • De aanmelding is designgerelateerd
 • De aanmelding is actueel (bedacht, ontstaan of gemaakt in de periode 2017-2018) en was niet eerder op DDW te zien
 • De aanmelding is vernieuwend en/of voegt iets toe aan bestaande ideeën
 • De aanmelding is weloverwogen, doordacht en rijp voor presentatie
 • De aanmelding is zowel in concept als uitvoering origineel en onderscheidend, of experimenteel

Aanmeldingen die voortkomen uit een samenwerking tussen ontwerpers, bedrijfsleven, bedrijfsleven, experts, industrie en/of kennisinstellingen moedigt de selectiecommissie aan.


Deelnamekosten


Deelnemers betalen een bijdrage die afhankelijk is van de activiteit en van het aantal personen (en/of evenementen) dat ze inschrijven. Eventuele kosten voor de huur van een locatie en andere productiekosten zijn hierbij niet inbegrepen. Voor het Klokgebouw, Het Veem en Ketelhuisplein gelden aparte voorwaarden. 


Klik hier om de afbeelding te vergroten.


Extra promotie 

DDW kan de zichtbaarheid van je evenement vergroten met aanvullende promotionele activiteiten. Neem voor meer informatie contact op met Marloes Philipse.


Betalingswijze


Deelnemers ontvangen na goedkeuring van het evenement via e-mail een betalingsverzoek voor hun bijdrage. Aanmeldingsproces


Stap 1

Schrijf je in voor de Dutch Design Foundation community via de website. Na de goedkeuring van je aanmelding krijg je een persoonlijk webaccount waar je informatie moet invullen en je je kan aanmelden voor DDW 2018. Elke inschrijving krijgt binnen twee weken reactie van de selectiecommissie. Aanmeldingen via e-mail worden niet in behandeling genomen. 

LET OP: de deadline voor aanmelden is verlengd naar 31 juli 2018, 23.59 uur


Stap 2 

Na goedkeuring ontvang je een bericht hoe je de praktische informatie en belangrijke content voor jouw deelname kunt uploaden. De deadline hiervoor wordt in deze mail gecommuniceerd.


Stap 3

Je ontvangt een factuur voor de deelname-fee en een betaallink waarmee je de deelname fee kunt voldoen.

Houd er rekening mee dat jouw inschrijving pas definitief is, nadat we je betaling hebben ontvangen.


Algemene voorwaarden


Bekijk de algemene voorwaarden hier.


Belangrijke Data


06 april
Open voor aanmeldingen


31 juli, 23.59 uur

Deadline aanmeldingen


Vanaf 20 Augustus
Uploaden tekst, beeld en informatie — belangrijk i.v.m. opname in publiekscampagne, promotiemiddelen en overige publiciteitsactiviteiten van DDW


01 september
Definitief programma online op de nieuwe website van DDW!


20-28 oktober
Dutch Design Week


november
DDW Enquête invullen


Locaties & Vergunningen


Locaties voor deelnemers 

Deelnemers die niet beschikken over een eigen locatie om zich te presenteren, krijgen na goedkeuring via het persoonlijk account een overzicht van gastlocaties aangeboden. 

Tevens biedt DDW speciale locaties op Strijp-S. Lees meer over de mogelijkheden in het Klokgebouw, Het Veem en op het Ketelhuisplein.


Vergunningen

Voor buitenlocatie, een leegstaand pand of een feest.

Wanneer dien je als deelnemer aan Dutch Design Week een vergunning aan te vragen?


Als deelnemer dien je zelf na te gaan of voor de locatie waar je wilt exposeren een vergunning noodzakelijk is. Indien een vergunning nodig is meld je dit voor 1 juli bij de DDW organisatie via program@dutchdesigfoundation.com. Daarnaast dien je het vergunningsaanvraag proces voor 1 juli op te starten conform onderstaande richtlijnen.

Organiseer je een activiteit in een bestaande locatie en valt je event onder het reguliere gebruik van die locatie? Dan is er geen vergunningsplicht.
Bij twijfel is het verstandig om je activiteit voor te leggen aan Eindhoven 365, frontoffice van het cluster evenementen van de gemeente. Contactgegevens vind je via de onderstaande weblinks.
 

Wil je een evenement organiseren op het Stadhuisplein, het Lichtplein of het Ketelhuisplein? Geef dit aan in je aanmelding en wij nemen contact met je op. Je hoeft hiervoor zelf geen vergunning aan te vragen, deze locaties vallen onder de DDW vergunning. Er zijn kosten verbonden aan deze aanvraag, we werken hiervoor samen met Suna Producties. Je krijgt vooraf een indicatie van de kosten.


Gebruik je een andere buitenlocatie, een leegstaand pand of organiseer je een feest? Dan heb je mogelijk te maken met een vergunningsplicht. Neem contact op met Eindhoven 365, frontoffice van het cluster evenementen van de gemeente. Contactgegevens vind je via de weblinks op de volgende pagina.


Eindhoven365

Eindhoven365 is je eerste gesprekspartner (front-office) op het gebied van evenementen. Medewerkers van Eindhoven365 kunnen je helpen bij het uitwerken van je concept, adviseren je over de subsidiemogelijkheden en helpen je bij de vergunningaanvraag. Eindhoven365 is te bereiken via aanvragen@eindhoven365.nl of telefoonnummer 040-707 40 40. Voor meer informatie verwijzen we je naar www.ehv365.nl.
Evenementenbeleid

In het Evenementenbeleid van de gemeente Eindhoven staan de spelregels voor evenementen. Je vindt er antwoorden op vragen als: wie is waarvoor verantwoordelijk, wat is de procedure en welke voorwaarden en voorschriften worden er gesteld? Voor meer informatie klik hier.


Aanvraagformulieren

Het meldingsformulier en aanvraagformulier vergunning evenement kun je terugvinden op www.eindhoven.nl.

Deadline voor aanvragen: 1 juli 2018. 


Renault Design Rides

De Design Rides zijn hét visitekaartje van de Dutch Design Week. Zichtbaar, onmisbaar en overal aanwezig.

35 van de Renault Design Rides worden op het dak voorzien van designobjecten die gemaakt zijn door deelnemers van Dutch Design Week. Hiermee biedt DDW een unieke vervoersdienst aan waarmee 40.000 bezoekers gratis van en naar elke locatie van DDW worden vervoerd. De auto’s en de objecten zijn hierdoor in de hele stad zichtbaar.


Wil je meer informatie over het aanmelden van jouw object voor op de Renault Design Rides? Bekijk dan de informatie-pdf op deze pagina of mail naar wisse@dutchdesignfoundation.com.


Deadline: 3 september 2018


DDW Shop


De DDW-shop bevindt zich in het Klokgebouw. De goed gesorteerde winkel in het hart van de week is alle dagen geopend. Als deelnemer aan DDW 2018 heb je de mogelijkheid om jouw werk te verkopen via de shop. Aanmelden voor de DDW Shop is mogelijk nadat je bent goedgekeurd voor deelname aan DDW 2018.

Deadline: 1 september 2018