Food Heroes is een project waarin Dutch Design Foundation samenwerkt met partners uit Noordwest Europa in de agri-food sector, creatieve industrie en kennisinstituten aan de vermindering van voedselverliezen in de eerste delen van de voedselketen. We richten ons daarbij op 3 sectoren: ‘Groente en Fruit’, ‘Mannelijke dieren’ en ‘Visserij’.


Centraal in het project staan het ontwikkelen, testen en implementeren van innovatieve oplossingen om voedselverlies tegen te gaan, waarbij ten minste 120 midden- en kleinbedrijven en 240 belanghebbenden betrokken zijn. 


Volgens de Food and Agricultural Organization (FAO) gaat elk jaar een derde van alle levensmiddelen, die voor menselijke consumptie worden geproduceerd, verloren. De eerste delen van de voedselketen (van productie tot verwerking) blijken verantwoordelijk voor 60% van dit verlies. Het project Food Heroes richt zich daarom op het vinden van manieren om voedselverlies in deze eerste delen van de voedselketen te verminderen.


Het Food Heroes-project wordt gepresenteerd tijdens het World Design Event in Eindhoven, 21-29 oktober 2017, in de Embassy of Food. In een inspirerende tentoonstelling, co-creatie sessies, proeverijen, een conferentie en nog vele andere activiteiten kunt u de toekomst van ons voedsel ervaren. Meer informatie: https://www.worlddesignevent.org


Coördinerende partner: ZLTO. Partners: (Nederland) provincie Noord-Brabant, Dutch Design Foundation, In Ovo, Greenco Packing, (België) Innovatiesteunpunt, Flanders Food, Flanders DC, (Duitsland) Spessart Regional, Fachhochschule Fulda, (Frankrijk) AC3A, Laval Mayenne Technopole, Technopole Quimper Cornouailles, (United Kingdom) Lincoln University, (Ierland) Irish Fishery Agency, Clean Technology Centre.


Food Heroes is mede mogelijk gemaakt door het European Regional Development Fund - Interreg North-West Europe: http://www.nweurope.eu/foodheroes