Dutch Design Foundation organiseert rondleidingen en zakelijke programma’s tijdens DDW

Bekijk samen met jouw team de wereld van morgen en krijg inspiratie voor baanbrekende innovaties.Design tours en programma’s

Design Routes


Verschillende experts stelden op verzoek van Dutch Design Week thematische designroutes samen. Routes die je te voet, op de fiets of met een Volvo Design Ride langs een speciale selectie van exposities, presentaties, lezingen en muziek leiden. Er zijn rondleidingen voor nieuwkomers, doorgewinterde bezoekers, en alles ertussenin. Je vindt ze ook op de website en in de DDW App (binnenkort verkrijgbaar).

Check www.ddw.nl/design-routes

DDW Tours in het Klokgebouw


Ontdek Dutch Design Week onder leiding van een DDW Guide, die u meeneemt voor een rondleiding door het Klokgebouw, uitleg geeft over Dutch design en haar grote verscheidenheid. En u leert om op een andere manier te kijken naar design om het verhaal achter de getoonde ontwerpen te begrijpen. De rondleiding geeft handvatten om meer uit uw DDW bezoek te halen.


De rondleidingen vinden plaats van zaterdag 21 oktober t/m woensdag 25 oktober 2017 vanaf 11:30 uur. Bij succes worden er meer DDW Tours aangeboden. 


De rondleidingen duren 45 minuten en brengen een bezoek aan projecten en exposities in het Klokgebouw, Eindhoven. Tickets voor de DDW Tours in het Klokgebouw kosten € 9,25 incl. BTW en incl. servicekosten en zijn uitsluitend online te koop. Voor deelname aan de tour is ook aanschaf van een DDW Ticket noodzakelijk. Indien er Engelstalige deelnemers aanwezig zijn, geeft de gids een Engelstalige rondleiding. 

Het maximaal aantal deelnemers per tour is 12. Indien u met een grotere groep deel wilt nemen aan een DDW Tour Klokgebouw, neem dan contact op.


Koop hier je ticket!


Programma in het van Abbemuseum


Het programma in de binnenstad toont gecureerde exposities op het snijvlak van kunst en design in de binnenstad van Eindhoven. In Van Abbemuseum zijn diverse exposities te bezoeken tijdens DDW, waaronder een gecureerde expositie door Design Academy Eindhoven, die jaarlijks een ander thema heeft. Maar ook twee exposities in het kader van het nationale themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’, waarmee 100 jaar vormgeving wordt gevierd. Evenals de expositie ‘The Making of Modern Art’.

16:00–16:15 
Ontvangst in Van Abbemuseum met drankje
16:15–16:30  
Korte uitleg over DDW met o.a. korte video van directeur Martijn Paulen
16:30–17:00
Tijd voor een n.t.b. presentatie (bijv. een eigen presentatie voor uw relaties of een presentatie verzorgd door Van Abbemuseum)
17:00–18:00
Rondleiding door één of twee van bovengenoemde exposities in Van Abbemuseum
18:00–n.t.b. 
Afsluiting met borrel of diner in Karel 1 museumcafé

Aanvang vanaf 15:00 uur mogelijk. Indien de rondleiding pas na 17:00 uur wordt uitgevoerd, komen er extra kosten bij voor bezoek van de expositie na sluitingstijd.


Prijzen per persoon voor bedrijfsarrangementen (exclusief borrel of diner):  

20-40 people = € 95 incl. VAT (comprising 75.50 incl. 21% VAT + DDW ticket each 19.50  incl. 6% VAT)

41-60 people = € 70 incl. VAT (comprising 50.50 incl. 21% VAT + DDW ticket each 19.50  incl. 6% VAT)   

61 > people = € 60 incl. VAT (comprising 40.50 incl. 21% VAT + DDW ticket each 19.50  incl. 6% VAT)  


Programma op Strijp-S


Het programma op Strijp-S biedt een overzicht van Nederlands design in de volle breedte. Jonge en gevestigde designers, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen presenteren zich hier in een industriële setting. Bezoek de expositie van Dutch Design Awards in het Veemgebouw, die jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving toont en beloont. In deze expositie worden de meest indrukwekkende, vernieuwende, baanbrekende en soms wereld verbeterende projecten getoond.

16:00–16:15
Ontvangst bij Keukenconfessies in het Klokgebouw met drankje
16:15–16:30
Korte uitleg over DDW met o.a. korte video van directeur Martijn Paulen.
16:30–17:00Design Presentatie over Dutch Design Awards die een inspirerend en verfrissend beeld geeft van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van design in de volle breedte.
17:00–18:00
Rondleiding door Dutch Design Awards expositie in het Veemgebouw
18:00 – n.t.b  
Afsluiting met borrel of diner bij Keukenconfessies

 

Aanvang vanaf 15:00 uur mogelijk. Indien de rondleiding pas na 17:00 uur wordt uitgevoerd, komen er extra kosten bij voor bezoek van de expositie na sluitingstijd.


Prijzen per persoon voor bedrijfsarrangementen (exclusief borrel of diner):  

20-40 people = € 95 incl. VAT (comprising 75.50 incl. 21% VAT + DDW ticket each 19.50  incl. 6% VAT)

41-60 people = € 70 incl. VAT (comprising 50.50 incl. 21% VAT + DDW ticket each 19.50  incl. 6% VAT)   

61 > people = € 60 incl. VAT (comprising 40.50 incl. 21% VAT + DDW ticket each 19.50  incl. 6% VAT)  

Programma op Sectie C


Het programma op Sectie-C toont dynamisch en experimenteel design, met aandacht voor de circulaire economie, social design en nieuw vakmanschap, van ontwerptalent in een rauwe setting aan de rand van de stad. Op Sectie-C bevinden zich diverse ateliers en studio’s van zowel opkomende als gevestigde ontwerpers, die open toegankelijk zijn tijdens DDW. Ook zijn er jaarlijks enkele collectieve tentoonstellingen te bezoeken. 

16:00–16:15 
Ontvangst op Sectie-C met drankje
16:15–16:30
Korte uitleg over DDW met korte video van directeur Martijn Paulen
16:30–18:00 
 Rondleiding met ontwerper over Sectie-C, door een aantal ateliers en studio’s en exposities.   
18:00–n.t.b. Afsluiting met borrel of diner in een bijzondere ruimte op Sectie-C
n.t.b.–21:00
Ontdek Sectie-C in de avond, de exposities en ruimtes zijn open tot 21:00 uurHet is ook mogelijk om variaties op dit programma te boeken zoals bijvoorbeeld een soortgelijk programma in de ochtend met ontbijt.


Prijzen per persoon voor bedrijfsarrangementen (exclusief borrel of diner):  

20-40 people = € 95 incl. VAT (comprising 75.50 incl. 21% VAT + DDW ticket each 19.50  incl. 6% VAT)

41-60 people = € 70 incl. VAT (comprising 50.50 incl. 21% VAT + DDW ticket each 19.50  incl. 6% VAT)   

61 > people = € 60 incl. VAT (comprising 40.50 incl. 21% VAT + DDW ticket each 19.50  incl. 6% VAT)  

In Hall 12 - Art Experience by KRL kun je genieten van een culinaire beleving door Chef Michaelia terwijl je wordt omgeven door de expositie ‘The world is my Playground’. Gedurende het diner zal ten minste een van de designers aanwezig zijn voor een korte introductie van de expositie. De prijs voor een diner is €75,- inclusief drankjes. 


Indien u kiest voor de borrel zal deze ook plaatsvinden in de expositieruimte en bereidt Chef Michaelia de hapjes bij uw borrel. De prijs voor een borrel is €18,-.

Tours op Maat


Op zoek naar een samenwerking met ontwerpers? Dutch Design Foundation brengt bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen graag gericht in contact met ontwerpers. Tijdens Dutch Design Week wordt dit gefaciliteerd met tours en programma’s op maat. Meer weten? Neem contact op voor meer informatie.


​Tips op Maat


Dutch Design Foundation maakt een lijst met een selectie op maat uit alle exposities, presentaties en projecten van DDW 2017, gebaseerd op de gekozen thema’s. Er wordt een mix gemaakt van gerenommeerde designers, jonge talenten en nieuwe innovaties / design ideeën.

De aanvrager gaat de locaties op eigen gelegenheid bezoeken. DDW stelt een dagvullend programma samen. Interesse? Neem contact op voor meer informatie.

375 euro, excl. btw


DDW talks


DDF stelt u voor aan de grootste ontwerpers en de meest spannende ontwerppraktijken via twee dagelijkse talks. Begin je DDW dag met een snelle bloemlezing van de grote namen uit de ontwerpwereld en hun jonge helden. Of, krijg nieuwe inzichten door jonge talenten die hun ontwerp-helden uitnodigen. Laat je met deze korte talks inspireren door bekende ontwerpers en jonge talenten.

Elke dag van 10.00 - 11.00 uur en 12:30 – 13:15 uur. Locatie: Entresol (Klokgebouw). Houd de website in de gaten voor meer info!


Pers

Persaccreditatie


De persaccreditatie van Dutch Design Week 2017 start in Augustus, houd de perspagina in de gaten voor meer info.


Plan je bezoek 

Ticket algemeen
Programma


Het programma van Dutch Design Week vind je hier.

Openingstijden


DDW is verdeeld in drie design areas. De openingstijden verschillen per locatie, maar de meeste zijn dagelijks geopend van 11.00-18.00 uur. Kijk in het programma voor meer informatie en specifieke openingstijden.


Strijp Area

Jonge en gevestigde designers, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen presenteren zich in een industriële setting met een sterk open studio-karakter. 

Central Area

Designcollectieven en culturele instituten, veelal gecureerd, in de gastvrije Eindhovense binnenstad.

East Area

Dynamisch en experimenteel design, met veel aandacht voor de circulaire economie, social design en nieuw vakmanschap, van opkomend talent in een rauwe setting aan de rand van de stad.

Bereikbaarheid: naar Eindhoven


Trein

Wie met de trein naar DDW komt stapt midden in het designgeweld uit. De intercity leidt je naar het centraal station in de binnenstad. Stoptreinen stoppen ook op station Strijp-S. Check vanaf 10 dagen voor vertrek de Reisplanner op ns.nl of de Reisplanner Xtra app.

Auto

Eindhoven is makkelijk met de auto te bereiken. Vanuit de richting Amsterdam/Utrecht via de A2, vanuit Rotterdam/Tilburg via de A58, vanuit Antwerpen via de A67, en vanuit Arnhem/Nijmegen via de A50. Op en rondom Strijp S/T/R en in de binnenstad zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen. Routebeschrijving.

Vliegtuig

Eindhoven Airport heeft een snelle busverbinding die je in maximaal een kwartier op het centraal station brengt. Van daaruit zijn de verschillende locaties van DDW te voet, per fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de taxi kan natuurlijk ook: een rit van het vliegveld naar het stadscentrum kost ongeveer € 25,-.


Overnachten


Ben je van plan in Eindhoven te overnachten? Er is een groot aantal hotels te vinden in en rond het centrum van Eindhoven. Het is raadzaam tijdig te reserveren. Kijk op Booking.com voor een overzicht van hotels in Eindhoven.


Getting Around

Volvo


Gratis taxi’s van Volvo vervoeren bezoekers (dagelijks tussen 11.00-20.00 uur) van en naar iedere DDW-locatie. Stap op bij een van de taxistandplaatsen: de Witte Dame, Stadhuisplein, Klokgebouw en Piet Hein Eek. Telefonisch reserveren vanaf alle andere locaties: + 31-40-218 00 00


ABN AMRO fietsen


Alle DDW-locaties zijn goed te bereiken met de fiets. Je kunt er een huren bij Urban Wheelz Center op het Ketelhuisplein, Design Perron/Dutch Invertuals of op het Lichtplein. Let op: alleen op vertoon van een geldig identiteitsbewijs en creditcard. Gratis voor mensen met een DDW Ticket, zolang de voorraad strekt! Verhuur zonder DDW ticket is € 10,-.


Hop on hop of


De gratis Hop on Hop off bus brengt je naar de volgende locaties: Klokgebouw/Ketelhuisplein, Veemgebouw, Piet Hein Eek, TAC, Design Academy Eindhoven, Van Abbemuseum, VDMA, Sectie-C en Dutch Invertuals. De bussen rijden tussen 11.00 en 19.00 uur. Iedere 20 minuten vertrekt er een bus vanaf het Klokgebouw (Strijp-S). Alle vertrektijden onder voorbehoud. De laatste bus vertrekt om 18.00 uur vanaf het Klokgebouw.


Meer info

Over DDW


Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Lees meer


Geschiedenis DDW


De wortels van DDW gaan terug tot 1998. In dat jaar organiseerde het Vormgeversoverleg (VOE) voor het eerst de Dag van het Ontwerp. Doel: ondernemers en ontwerpers met elkaar in contact brengen. Het evenement, dat jaarlijks plaatsvond in Eindhoven en met elke editie meer belangstelling trok, groeide algauw uit zijn jasje. De Dag van het Ontwerp werd vanaf 2002 de Week van het Ontwerp, om in 2005 te worden omgedoopt tot Dutch Design Week (DDW).