Ontdek het nieuwste en het beste wat design te bieden heeft met de rondleidingen van Dutch Design Week. Een kijkje in de toekomst, inspiratie opdoen, kennis maken met de laatste trends, matchmaking en netwerken: dit alles vind je tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. 


Van 20 - 28 oktober 2018 toont DDW op meer dan 110 locaties exposities, ideeën en experimenten, antwoorden en oplossingen door meer dan 2600 designers en andere exposanten. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden en laat je overtuigen door de kracht van design. Maak een vliegende start in het Klokgebouw, beleef Strijp S in optima forma of bezoek de ateliers van broedplaats Sectie C. Op verzoek stellen we ook thematische tours samen.


Alle tours worden verzorgd door en deskundige Design Guide, die jullie vanuit hun perspectief meenemen op een rondleiding langs innovatieve projecten. Bij de prijs inbegrepen zijn DDW toegangstickets (tenzij anders vermeld). Daarmee heb je 9 dagen toegang tot de locaties van DDW.


De deadline voor aanvragen is 30 september


Design tours en programma’s

Discovery Tour Strijp-S


Per tour € 1575,- excl. btw
Van kloppend hart van elektronicaconcern Philips tot creatieve proeftuin van Eindhoven: stadsdeel Strijp-S is de plek bij uitstek voor een prikkelende DDW-beleving.
Deze drie uur durende ontdekkingstocht leidt je langs spraakmakende exposities, creatieve crossovers en inspirerende innovaties.

Start de tour om 10.30 uur of om 14.00 uur

Inclusief:

 • Professionele Design Guide
 • Headset voor iedere deelnemer
 • DDW toegangsticket voor iedere deelnemer
 • Ontvangstruimte met koffie en thee
 • Een duurzaam flesje water voor iedere gast
 • Exclusieve rondleiding voor jouw gezelschap
 • 2,5 uur design ontdekken op Strijp-S
 • Een vaste bedrag per tour voor maximaal 20 personen

A Taste of DDW Tour - Klokgebouw


Het Klokgebouw is voor velen het startpunt van een bezoek aan DDW. Deze voormalige Philips-fabriek staat door haar diversiteit aan exposities altijd prominent in de belangstelling.
In slechts 50 minuten maak je kennis met DDW. Een compacte tour waarmee je de smaak te pakken krijgt en die je gemakkelijk kunt combineren met de rest van jullie programma. Deze tour is op twee manieren te boeken:

A Taste of DDW (groepsarrangement)
€ 785,00 (excl. btw)
Exclusieve rondleiding voor maximaal 20 personen op een datum en tijdstip* naar keuze.

Inbegrepen in de tour:

 • Professionele Design Guide
 • Headset voor iedere deelnemer
 • A taste of DDW tour, exclusief voor je eigen groep
 • DDW toegangsticket voor iedere deelnemer
 • 50 minuten tour in het Klokgebouw
 • Kies zelf welke starttijd bij jou past
 • Een vast tourbedrag voor maximaal 20 personen
*Start dagelijks om: 11.30, 12.30, 13.30, 15.00, 16.00 en 17.00 uurA Taste of DDW (individuele tickets)
€ 14,95 (incl. btw en servicekosten)
Rondleiding in een gemengd gezelschap tot maximaal 20 personen op een datum naar keuze.
Reserveer via de website 1 of meerdere plekken in deze tour*.

Inbegrepen in de tour:

 • Professionele Design Guide
 • Headset voor iedere deelnemer
 • 50 minuten tour in het Klokgebouw
 • Je wordt ingedeeld in een gemengd gezelschap
Niet inbegrepen:
 • DDW toegangsticket (deze heeft iedere gast nodig voor toegang tot het Klokgebouw en kun je eenvoudig op de website van DDW aanschaffen)
*Start dagelijks om: 11.30, 12.30, 13.30, 15.00, 16.00 en 17.00 uur


Atelier Tour Sectie-C


Per tour* € 695,- excl. btw
Sectie-C is een kraamkamer van ontwerp en vernieuwing. Een levendig terrein waar o.a studio’s, werkplaatsen, tuinen, podia, tentoonstellingen en laboratoria zijn gevestigd. Tijdens DDW openen 180 creatieve doeners en denkers de deuren van hun studio’s, ateliers en werkplaatsen.
Tijdens deze twee uur durende designsafari staan ontmoetingen met ontwerpers centraal. Je bezoekt ze op de plek waar ideeën worden geboren en uitgewerkt tot innovatief design.
Extra bij te boeken is een unieke lunch- of diner beleving, waarmee jullie de dag kunnen starten of afronden.

Begin van de middag: van 13:30 uur tot 15:30 uur
Late namiddag: van 16:00 uur tot 18:00 uur

Inclusief:

 • Begeleiding door onze professionele Design Guide
 • DDW toegangsticket voor iedere deelnemer
 • Ontvangstlocatie met koffie en thee
 • Een 2 uur durende tour, exclusief voor jouw gezelschap
 • Kies zelf welke starttijd het best bij jullie past
 • Een vaste bedrag per tour voor maximaal 12 personen
* Een tour biedt ruimte aan maximaal 12 personen.


Custom Tour


Op verzoek stellen onze specialisten een thematische tour samen op basis van jullie persoonlijke voorkeuren. Er wordt gekeken naar de thema’s die aansluiten bij jullie visie of bedrijf. Er wordt een programma samengesteld dat perfect past bij de aangegeven interesses en wensen. De te bezoeken projecten en locaties hangen daardoor volledig af van jullie voorkeuren.
Laat je verrassen door de projecten die wij speciaal voor jullie selecteren en geniet van een zorgeloze tour onder leiding van een professionele Design Guide.

Om de interesses zo goed mogelijk te vangen in een custom tour, hebben wij onderstaand overzicht van thema’s gecreëerd. Wij horen graag welke van deze onderwerpen aansluiten bij de interesse van jullie gasten.

Circularity
Planet
Health
Urban Transformation
Food
Research
Mobility
Energy Transition
Technology
Digital
Talent
Art & Collectables
Makers
Industry
Smart City
Social Innovation
Living
Materials
Public Space
Architecture Landscape


Zijn er specifieke thema’s die je hier niet terugvindt? Geef het bij ons aan, dan kunnen wij de invalshoek van de tour verder personaliseren. De mogelijkheden hiervoor hangen af van de projecten die de designers dit jaar presenteren.


De mogelijkheden worden in overleg besproken. Afhankelijk van de invulling wordt het bedrag per tour bepaald.

Met het oog op behoud van kwaliteit, is de minimale lengte van een tour 2 uur.

Aanmelden tours


Ben je geïnteresseerd in een van de DDW tours? Schrijf je dan hier in!


Contact - Tours
DDW talks


DDF stelt u voor aan de grootste ontwerpers en de meest spannende ontwerppraktijken via twee dagelijkse talks. Begin je DDW dag met een snelle bloemlezing van de grote namen uit de ontwerpwereld en hun jonge helden. Of, krijg nieuwe inzichten door jonge talenten die hun ontwerp-helden uitnodigen. Laat je met deze korte talks inspireren door bekende ontwerpers en jonge talenten.

Het gehele DDW Talks programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Pers

Persaccreditatie


Via de perspagina kun je je accrediteren als pers voor Dutch Design Week 2018.


Plan je bezoek 

Ticket algemeen


DDW bezoeken? Een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties. 


Tickets voor DDW 2018 zijn nog niet verkrijgbaar.


Programma


Het programma van Dutch Design Week komt binnenkort online.
Hou daarvoor deze pagina in de gaten.

Openingstijden


DDW is verdeeld in drie design areas. De openingstijden verschillen per locatie, maar de meeste zijn dagelijks geopend van 11.00-18.00 uur. Kijk in het programma (zodra dit online staat) voor meer informatie en specifieke openingstijden.

Bereikbaarheid: naar Eindhoven


Trein

Wie met de trein naar DDW komt stapt midden in het designgeweld uit. De intercity leidt je naar het centraal station in de binnenstad. Stoptreinen stoppen ook op station Strijp-S. Check vanaf 10 dagen voor vertrek de Reisplanner op ns.nl of de Reisplanner Xtra app.

Auto

Eindhoven is makkelijk met de auto te bereiken. Vanuit de richting Amsterdam/Utrecht via de A2, vanuit Rotterdam/Tilburg via de A58, vanuit Antwerpen via de A67, en vanuit Arnhem/Nijmegen via de A50. Op en rondom Strijp S/T/R en in de binnenstad zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen. Routebeschrijving.

Vliegtuig

Eindhoven Airport heeft een snelle busverbinding die je in maximaal een kwartier op het centraal station brengt. Van daaruit zijn de verschillende locaties van DDW te voet, per fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de taxi kan natuurlijk ook: een rit van het vliegveld naar het stadscentrum kost ongeveer € 25,-.

Overnachten


Ben je van plan in Eindhoven te overnachten? Er is een groot aantal hotels te vinden in en rond het centrum van Eindhoven. Het is raadzaam tijdig te reserveren. Kijk op Booking.com voor een overzicht van hotels in Eindhoven.

Getting Around

Renault Design Rides


Gratis taxi’s van Renault vervoeren bezoekers (dagelijks tussen 11.00-20.00 uur) van en naar iedere DDW-locatie. Stap op bij een van de taxistandplaatsen: de Witte Dame, Stadhuisplein, Klokgebouw en Piet Hein Eek. Telefonisch reserveren vanaf alle andere locaties: + 31-40-218 00 00


ABN AMRO fietsen


Alle DDW-locaties zijn goed te bereiken met de fiets. Je kunt er een huren bij Urban Wheelz Center op het Ketelhuisplein, Design Perron/Dutch Invertuals of op het Lichtplein. Let op: alleen op vertoon van een geldig identiteitsbewijs en creditcard. Gratis voor mensen met een DDW Ticket, zolang de voorraad strekt! Verhuur zonder DDW ticket is € 10,-.


Hop on hop off bus


De gratis Hop on Hop off bus brengt je naar de volgende locaties: Klokgebouw/Ketelhuisplein, Veemgebouw, Piet Hein Eek, TAC, Design Academy Eindhoven, Van Abbemuseum, VDMA, Sectie-C en Dutch Invertuals. De bussen rijden tussen 11.00 en 19.00 uur. Iedere 20 minuten vertrekt er een bus vanaf het Klokgebouw (Strijp-S). Alle vertrektijden onder voorbehoud. De laatste bus vertrekt om 18.00 uur vanaf het Klokgebouw.


Meer info

Over DDW


Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 335.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Lees meer


Geschiedenis DDW


De wortels van DDW gaan terug tot 1998. In dat jaar organiseerde het Vormgeversoverleg (VOE) voor het eerst de Dag van het Ontwerp. Doel: ondernemers en ontwerpers met elkaar in contact brengen. Het evenement, dat jaarlijks plaatsvond in Eindhoven en met elke editie meer belangstelling trok, groeide algauw uit zijn jasje. De Dag van het Ontwerp werd vanaf 2002 de Week van het Ontwerp, om in 2005 te worden omgedoopt tot Dutch Design Week (DDW).