9 dagen lang presenteert DDW op 110 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design.

Save the date! DDW 2018: 20 t/m 28 oktober.

Plan je bezoek 

Tickets


Tickets voor DDW 2018 zijn nog niet verkrijgbaar. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Programma


Het (voorlopige) programma van Dutch Design Week vind je hier.


Openingstijden


DDW is verdeeld in drie design areas. De openingstijden verschillen per locatie, maar de meeste zijn dagelijks geopend van 11.00-18.00 uur. Openingstijden van Design Academy Eindhoven zijn afwijkend. Kijk op de Design Academy Eindhoven eventpagina voor de specifieke openingstijden. Kijk in het programma voor meer informatie en specifieke openingstijden.

Strijp Area

Jonge en gevestigde designers, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen presenteren zich in een industriële setting met een sterk open studio-karakter. 

Central Area


Designcollectieven en culturele instituten, veelal gecureerd, in de gastvrije Eindhovense binnenstad.

East Area

Dynamisch en experimenteel design, met veel aandacht voor de circulaire economie, social design en nieuw vakmanschap, van opkomend talent in een rauwe setting aan de rand van de stad. 


Design Routes


Verschillende experts stelden op verzoek van Dutch Design Week thematische designroutes samen. Routes die je te voet, op de fiets of met een Renault Design Ride langs een speciale selectie van exposities, presentaties, lezingen en muziek leiden. Er zijn rondleidingen voor nieuwkomers, doorgewinterde bezoekers, en alles ertussenin. Je vindt ze ook op de website en in de DDW App (binnenkort verkrijgbaar).

Check www.ddw.nl/design-routes


Tours


Ontdek wat de waarde van design is. Meer informatie over verschillende rondleidingen en programma’s op maat vind je binnenkort op onze website.


Bereikbaarheid: naar Eindhoven

 

Trein

Wie met de trein naar DDW komt stapt midden in het designgeweld uit. De intercity leidt je naar het centraal station in de binnenstad. Stoptreinen stoppen ook op station Strijp-S. Check vanaf 10 dagen voor vertrek de Reisplanner op ns.nl of de Reisplanner Xtra app. Kijk NS-spoordeelwinkel.nl voor een speciaal aanbod voor trein + pass-partout DDW


Auto

Eindhoven is makkelijk met de auto te bereiken. Vanuit de richting Amsterdam/Utrecht via de A2, vanuit Rotterdam/Tilburg via de A58, vanuit Antwerpen via de A67, en vanuit Arnhem/Nijmegen via de A50. Op en rondom Strijp S/T/R en in de binnenstad zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen. Routebeschrijving.


Vliegtuig

Eindhoven Airport heeft een snelle busverbinding die je in maximaal een kwartier op het centraal station brengt. Van daaruit zijn de verschillende locaties van DDW te voet, per fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de taxi kan natuurlijk ook: een rit van het vliegveld naar het stadscentrum kost ongeveer € 25,-.


Met de trein naar Eindhoven: Treinexperimenten


NS wil het reisplezier van de reiziger nu en in de toekomst verbeteren. Tijdens DDW 2017 hebben zij designers uitgedaagd om ideeën te ontwikkelen zodat reizigers meer keuze hebben hoe ze hun reistijd benutten. Vier concepten waardoor zijn doorontwikkeld en werden afgelopen oktober door reizigers zelf getest in treinen op weg naar Dutch Design Week. Meer info over de projecten: www.ddw.nl/ns. Haal snel je treinkaartje mét DDW ticket in de Spoordeelwinkel!


Overnachten


Ben je van plan in Eindhoven te overnachten? Er is een groot aantal hotels te vinden in en rond het centrum van Eindhoven. Het is raadzaam tijdig te reserveren. Kijk op hier voor een overzicht van hotels in Eindhoven.


Eten & Drinken


Wilt u een lekker hapje eten in Eindhoven? Er is een grote variatie aan restaurants die u van harte welkom heten. Kijk in het programma voor een overzicht van alle restaurants die deelnemen aan Dutch Design Week 2018. Het is raadzaam tijdig te reserveren.


Getting Around

Renault Design Rides


Gratis taxi’s vervoeren bezoekers (dagelijks tussen 11.00-20.00 uur) van en naar iedere DDW-locatie. Stap op bij een van de taxistandplaatsen: de Witte Dame, Stadhuisplein, Klokgebouw en Piet Hein Eek.

Meer informatie over de Renault Design Rides vind je hier.

ABN AMRO fietsen


Alle DDW-locaties zijn goed te bereiken met de fiets. Je kunt er een huren op het Ketelhuisplein, Design Perron/Dutch Invertuals of op het Lichtplein. Let op: alleen op vertoon van een geldig identiteitsbewijs en creditcard. Gratis voor mensen met een DDW Ticket, zolang de voorraad strekt! Verhuur zonder DDW ticket is € 10,-.

De belangstelling is groot, hou er rekening mee dat de kans groot is dat voor 12:00 alle fietsen verhuurd zijn.


Hop on hop of Bus


De gratis Hop on Hop off bus brengt je naar de volgende locaties: Ketelhuisplein, TAC/Philips stadion, Lichtplein, Stadhuisplein, Sectie-C, Design Perron/Dutch Invertuals, Centraal Station Eindhoven, Piet Hein Eek en tussen Veem en het Innovation Powerhouse. De bussen rijden tussen 11.00 en 19.00 uur. Iedere 20 minuten vertrekt er een bus vanaf het Klokgebouw (Strijp-S). Alle vertrektijden onder voorbehoud. 


DDW Talks 

Over DDW Talks


Met DDW Talks gidst de Dutch Design Week je naar de meest voorbeeldstellende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige kans om je dag met inspiratie te vullen en dat helemaal gratis!

Start je DDW-dag vroeg! Voor de exposities openen, kun je je dag vol energie starten met bekende ontwerpers en hun jonge helden. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en bespreken ze de nieuwste stromingen in de designwereld. Bereid je voor op een mindblowing design ervaring.


Programma DDW Talks


Het gehele DDW Talks programma wordt binnenkort bekendgemaakt.


DDW Music 

Tickets DDW Music


Onderdelen van het programma DDW Music (m.u.v. de specials) zijn gratis toegankelijk wanneer je in het bezit bent van een DDW polsbandje. Zonder polsbandje betaal je per concert € 5,- (alleen deurverkoop). Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Een polsbandje biedt dus geen garantie op toegang. 


Over DDW Music


Wist je dat Dutch Design Week verder gaat dan fysiek en visueel? DDW Music voegt een catchy, danceable, buzzworthy, en bewegende soundtrack toe aan het festival. Het programma van dit jaar is groter dan ooit, met meer dan 70 muzikale optredens tussen 20 en 28 oktober, op ruim een dozijn locaties in Eindhoven. Meer info over DDW Music vind je hier.


DDW Music Specials


Voor de DDW Music specials geldt een apart tarief, met je DDW polsbandje krijg je € 5,- korting op de ticketprijs van de specials. Tickets hiervoor zijn voorafgaand aan DDW verkrijgbaar via www.effenaar.nl en bij de kassa van de Effenaar.


Line-up DDW Music


De line-up van DDW Music is nog niet bekend.

Meer info

Over DDW


Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Lees meer


Save the date!


Toekomstige DDW


2018

20 t/m 28 oktober

2019

19 t/m 27 oktober

2020

17 t/m 25 oktober


Ambassadeurs
 


Sinds 2009 stelt DDW twee partijen uit het ontwerpveld aan als pleitbezorgers van Dutch design in het algemeen en de week in het bijzonder. Zij vervullen representatieve taken en zetten hun netwerk in om verbindingen te leggen en beginnende collega’s op weg te helpen.

2009:  Leonne Cuppen

2010:  Roland Bird, Marijn van der Poll

2011:  Miriam van der Lubbe, Bruno Ninaber van Eyben

2012:  Robert Bronwasser, Joost van Bleiswijk & Kiki van Eijk

2013:  Daan Roosegaarde, Piet Hein Eek

2014:  Scholten & Baijings, Arne Hendriks

2015:  Makkink & Bey, Koert van Mensvoort

2016:  Maarten Baas & Bas van Abel

2017:  Winy Maas & Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk & Marcus Fairs


Geschiedenis DDW


De wortels van DDW gaan terug tot 1998. In dat jaar organiseerde het Vormgeversoverleg (VOE) voor het eerst de Dag van het Ontwerp. Doel: ondernemers en ontwerpers met elkaar in contact brengen. Het evenement, dat jaarlijks plaatsvond in Eindhoven en met elke editie meer belangstelling trok, groeide algauw uit zijn jasje. De Dag van het Ontwerp werd vanaf 2002 de Week van het Ontwerp, om in 2005 te worden omgedoopt tot Dutch Design Week (DDW).