9 dagen lang presenteert DDW op 100 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design.

Save the date! DDW 2017: 21 t/m 29 oktober.

Over DDW


Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Lees meer

Save the date!

Toekomstige DDW

2017

21 t/m 29 oktober

2018

20 t/m 28 oktober

2019

19 t/m 27 oktober

2020

17 t/m 25 oktober


Bereikbaarheid: naar Eindhoven


Trein

Wie met de trein naar DDW komt stapt midden in het designgeweld uit. De intercity leidt je naar het centraal station in de binnenstad. Stoptreinen stoppen ook op station Strijp-S. Check vanaf 10 dagen voor vertrek de Reisplanner op ns.nl of de Reisplanner Xtra app.

Auto

Eindhoven is makkelijk met de auto te bereiken. Vanuit de richting Amsterdam/Utrecht via de A2, vanuit Rotterdam/Tilburg via de A58, vanuit Antwerpen via de A67, en vanuit Arnhem/Nijmegen via de A50. Op en rondom Strijp S/T/R en in de binnenstad zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen. Routebeschrijving.

Vliegtuig

Eindhoven Airport heeft een snelle busverbinding die je in maximaal een kwartier op het centraal station brengt. Van daaruit zijn de verschillende locaties van DDW te voet, per fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de taxi kan natuurlijk ook: een rit van het vliegveld naar het stadscentrum kost ongeveer € 25,-.Overnachten


Bent je van plan in Eindhoven te overnachten? Er is een groot aantal hotels te vinden in en rond het centrum van Eindhoven. Het is raadzaam tijdig te reserveren. Kijk op Booking.com voor een overzicht van hotels in Eindhoven.


DDW Music


Zo divers en experimenteel als DDW zelf, zo divers zijn de podia van DDW Music waar de meest vernieuwende en spannende acts staan; uiteenlopend van de mooiste folk tot stevige garage en experimentele elektronica.

Onderdelen van het programma DDW Music (m.u.v. de specials) zijn gratis toegankelijk wanneer je in het bezit bent van een DDW polsbandje. Zonder polsbandje betaal je per concert € 5,- (alleen deurverkoop). Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Een polsbandje biedt dus geen garantie op toegang.

Voor de DDW Music specials geldt een apart tarief, met je DDW polsbandje krijg je € 5,- korting op de ticketprijs van de specials. Tickets hiervoor zijn verkrijgbaar via www.effenaar.nl en bij de kassa van de Effenaar.Meer informatie en line-up volgt later.