Zoek in programma

en of
en of
en of
tot

CRISP SHAKES IT OFF

12 juni 2015

01


design research conferentie 18 juni van Nelle Fabriek Rotterdam

Het belang van samenwerking tussen ontwerpers, industrie, overheid en kennisinstellingen wordt steeds vaker onderstreept. Vooral waar het gaat om het stimuleren van onze creatieve economie is een verdergaande samenwerking cruciaal. Maar hoe organiseer je een slimme samenwerking? Hoe kun je effectief ontwerpende samenwerkingen en academische kennis delen en wat is de waarde daarvan voor de creatieve industrie en de maatschappij?

Op 18 juni worden deze vragen beantwoord tijdens het afsluitende evenement van onderzoeksprogramma CRISP (Creative Industry Scientific Programme). Onder de naam CRISP Shakes it Off! zal de conferentie van 10.00 tot 17.00 plaatsvinden in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. In dit ambitieuze, vierjarige onderzoeksprogramma werkten de 3 Technische Universiteiten, de 2 Universiteiten van Amsterdam, Design Academy Eindhoven en meer dan 60 partners uit de creatieve industrie intensief samen om kennis te ontwikkelen over een meer strategische rol voor ontwerpers in de creatieve industrie.

Tijdens de conferentie op 18 juni zullen onderzoekers, ontwerpers en partners uit de industrie ingaan op de ontwikkelde inzichten; Zo zal Bas Raijmakers (Lector Design Academy Eindhoven) het actuele topic van het belang van ontwerpend onderzoek onderstrepen en duiden hoe deze kennis zich verhoudt tot academische kennis. Marina Toeters (onderzoeker bij o.a. Technische Universiteit Eindhoven) vertelt over nieuwe zorgtoepassingen als Tactile Dialogues, ontwikkeld binnen het domein van Slimme Textiel en Merijn Neeleman (hoofd Océ design) zal verhalen over de manier waarop het bedrijf door samenwerking met ontwerpers een innovatie hub ontwikkelde voor de nieuwe 2.5 D print technologie.

Verder verwelkomen we o.a.  minister Jet Bussemaker (ministerie OCW) en Jeroen van Erp (managing director Fabrique, member van Top team Creative Industry) die zullen ingaan op het belang van een programma als CRISP voor de creatieve economie die in 2020 een van de meest vooraanstaande in Europa moet zijn.

De innovatieve producten, services en systemen die in het onderzoeksprogramma ontwikkeld zijn, waaronder zorgrobot Alice, game applicaties en communicatietools voor dementerenden en een relaxation room om stress te verminderen op de werkvloer zullen tijdens de CRISP Shakes it Off! geëxposeerd worden en zijn daarna ook te raadplegen in de digitale repository (www.crispplatform.nl)

Je kan je aanmelden via www.celebratingcrisp.com www.celebratingcrisp.eventbrite.com