Zoek in programma

en of
en of
en of
tot

Oproep: Message in a Bottle

23 juli 2015

01
01

Zanzibar

Message in a Bottle is een nieuw initiatief van Dutch Design Week in samenwerking met Hubert en Elisabeth van Doorne.

Zanzibar is een eiland met ongeveer één miljoen inwoners. De laatste jaren is het toerisme hier sterk gegroeid en dus ook het volume afval. Message in a bottle zoekt een oplossing voor deze afvalstroom. Er wordt niet verwacht gelijk het hele afvalsysteem van het land te herontwikkelen, maar wel een begin te maken.

 

Glas

Op Zanzibar wordt glas nu niet ingezameld omdat energiekosten voor het smelten te hoog zijn en eindigt dus in de natuur. De uitdaging die Message in a Bottle stelt is het vinden van een duurzame bestemming voor dit glas.

We zoeken ontwerpen met de afgedankte wijnflessen als grondstof. Producten die laten zien hoe de status afval omgezet kan worden naar een resource. We vragen je te denken en ontwerpen vanuit het totale traject van grondstof tot eindproduct.

De resultaten moeten een aanjager worden voor een oplossing van het grotere probleem en de kansen binnen het project zichtbaar maken: voor ontwerpers, de lokale gemeenschap en toekomstige grootschalige ontwikkelaars.

 

Indienen

We hebben al 3 ontwerpers voor het project geselecteerd en zijn nu nog op zoek naar de ontwerper met dat ene geweldige idee wat we niet wiilen missen. Ben jij dat?

 

Indienen kan bij marieke@ddw.nl tot 14 augustus, alleen volledige aanmeldingen worden in behandeling genomen. Over de selectie kan niet worden gecorespondeerd.

 

Meer informatie over het project vind je hier.