Zoek in programma

en of
en of
en of
tot

DDA Finalisten 2014

16 juli 2014

01

Fotografie © Lisa Klappe, 2013

De finalisten voor de twaalfde Dutch Design Awards (DDA) zijn bekend. Een commissie van onafhankelijke experts kwam tot een shortlist van 25 finalisten in 6 categorieën.   

 

DDA reikt dit jaar prijzen uit in de categorieën Fashion, Product, Habitat, Communication, Service & Systems en Design Research. De commissie van DDA, dat jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving toont en beloont, kwam tot de shortlist na beoordeling van in totaal ruim 250 aanmeldingen. In totaal bestaat de shortlist uit 25 genomineerden.  

 

Onder de finalisten signaleert de commissie een groeiend bewustzijn dat design om meer gaat dan vormgeving alleen. Actief meedenken over inhoud is daarbij een opvallende trend. Nederlandse ontwerpers richten zich op het ontwikkelen van nieuwe perspectieven en zijn vaak de verbindende factor tussen betrokken partijen. Bovendien zijn ze als geen ander in staat om conventionele opvattingen over schoonheid en smaak te veranderen.  

 

Het volledige overzicht van alle finalisten inclusief toelichting van de commissies is hier te vinden.  

 

Een internationale vakjury wijst de winnaar aan in elk van de 6 categorieën en reikt in oktober de prijzen uit tijdens Dutch Design Week. Het werk van alle finalisten is dan te zien in een negendaagse overzichtsexpositie.

 

Foto: Lisa Klappe, 2013