22 oktober van 15:00-16:00. Topontwerpers ontleden hun favoriete design-object

Onding of lievelingsobject? Goedkoop of luxe? Gekocht, gekregen, bewust verzameld of vergeten… een gemiddeld gezin bezit meer dan 200.000 objecten - van paperclip tot broodroosters, meubels, t-shirts. In de interviewreeks ‘The Making of Your World’ iedere dag een ander object op de sectietafel met een ontwerper aan het ontleed-gereedschap. 

Op zaterdag 22 oktober zal ontwerper en DDW ambassadeur Bas van Abel een Nokia 3310 en iPhone 4S ontleden. 


Bas van Abel

Ontwerper Bas van Abel (1977) is oprichter en Chief Executive Officer bij Fairphone sinds 2013. Hij was Creative Director bij Waag Society, een van de initiators van Fablab Amsterdam, en is medeauteur van het boek Open Design Now. Met de Fairphone werkt Van Abel toe naar een nieuwe industriële standaard voor eerlijke en duurzame producten. Dit jaar ontving hij een Momentum for Change Award van Ban Ki Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Meer info: www.fairphone.com.


iPhone 4S en Nokia 3310

Bas van Abel is ambassadeur van DDW2016 en trapt de interviewreeks 'The Making of Your World' af. In aansluiting op de Fairphone, zal hij een Nokia 3310 en iPhone 4S ontleden. Bas hierover: "Mobiele telefoons omvatten een fascinerend paradox. Huidige telefoons staan symbool van constante connectiviteit, maar het is duidelijk dat we iedere connectie met de afkomst zijn verloren: hoe is het gemaakt, wie heeft het gemaakt, waar komt het vandaan. We lijden aan elektronische anorexia en veranderen continu van telefoon. Wat zijn hiervan de consequenties op het gebied maatschappij en milieu? Hoe werkt het systeem van pixels, fabrieken, recycling en distributie en hoe is de technologie ontwikkeld? In deze anatomische les onthul ik de ontzichtbare hand van ons economische systeem, door de ogen van twee iconische apparaten: the iPhone 4S en de Nokia 3310".

Moderator: Tim Vermeulen


It’s Your World

De objecten worden opgenomen in de It’s Your World expositie in het Klokgebouw. Deze expositie werd samengesteld door Dutch Design Foundation en DDW ambassadeur Bas van Abel. Koop hier je tickets – inclusief iets lekkers van Keukenconfessies!

Colofon

Locatie

Keukenconfessies
Klokgebouw 127
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten

Openingstijden

za 22 okt. 15:00 - 16:00

Entree

Voor dit evenement heb je een los entree ticket nodig.

Volwassenen: 5.00 euro
Studenten: 5.00 euro

Organized by Dutch Design Foundation

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 275.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150