Een collectief met een experimentele werkwijze dat alles toont behalve het eindproduct.

Envisions is een Nederlands collectief van jonge getalenteerde ontwerpers met een focus op het experimentele ontwerpproces, gerelateerd aan kleur, materialen en technieken. Envisions toont alles behalve het eindproduct. Door de nadruk te leggen op de waarde van het experimentele proces, is er meer ruimte voor innovatie en ontstaan er onverwachte resultaten en toepassingen.

Terwijl de werelden van ontwerp en productie dichter bij elkaar komen te liggen, neemt de ontwerper steeds meer de rol van zowel uitvinder als maker op zich. De manier waarop we dingen produceren is onderhevig aan verandering. Deconstrueren, binnenste buiten keren en opnieuw uitvinden: de ontwerpers willen de status quo opschudden door het verkennen van onontdekte paden in het proces.

De selectie van werk is gericht op het bieden van nieuwe inzichten in verschillende fasen, die normaal gesproken niet zichtbaar zijn voor publiek. Door de stappen te onthullen van het uitgebreide ontwerpproces dat vooraf gaat aan het uiteindelijke resultaat, blaast de expositie leven in oorspronkelijke concepten en duwt hen naar de werkelijkheid.

Om de angst voor copycats te overstijgen, onthullen de exposanten meer over hun werk- en zelf- aan het publiek. Door dit te doen ontstaat er een klimaat voor interactie en uitwisseling dat kan leiden tot een dialoog tussen ontwerpers, klanten en fabrikanten die aangemoedigd worden om deel te nemen aan een proces. Envisions is opzoek naar samenwerkingen met bedrijven om de kwaliteit van deze onderscheidende aanpak binnen de gevestigde industrie een toepassing te geven.

Na het debuut van Envisions in Milan en New York in het begin van dit jaar, onderzoeken de ontwerpers suggesties naar producten en toepassingen welke zij presenteren tijdens de Dutch Design Week.

Colofon

Curator: Sanne Schuurman, Simone Post, Iwan Pol
Teksten: Floor Kuitert
Fotografie: Ronald Smits

Adrianus Kundert Adrianus Kundert Website
Aukje Fleur Janssen Aukje Fleur Janssen Website
Iwan Pol Iwan Pol Website
Jeroen van de Gruiter Jeroen van de Gruiter Website
Robin Pleun Maas Robin Pleun Maas Website
Sanne Schuurman Sanne Schuurman Website
Simone Post Simone Post Website
Studio Plott Studio Plott Website
Wesley de Boer Wesley de Boer Website
Roel Deden Roel Deden Website

Locatie

VDMA
Vestdijk 25-27
5611CA Eindhoven

Map No. 74
Central Area

Openingstijden

za 22 okt. 11:00 - 20:00
zo 23 okt. 11:00 - 20:00
ma 24 okt. 11:00 - 20:00
di 25 okt. 11:00 - 20:00
wo 26 okt. 11:00 - 20:00
do 27 okt. 11:00 - 20:00
vr 28 okt. 11:00 - 20:00
za 29 okt. 11:00 - 20:00
zo 30 okt. 11:00 - 20:00

Eén DDW ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot de meeste locaties.

Koop nu je ticket

Organized by Envisions

Envisions is a Dutch collective of young and talented designers with an experimental working method showcasing everything but the end product.

Envisions is looking for collaborations with other companies to showcase the qualities of their distinctive approach especially in the established industry.

E-mail: info@envisions.nl
Website: http://www.envisions.nl
Telefoon: 0639778323