Workshop (Engels gesproken) georganiseerd door Age of Wonderland

Ali Eslami is een mediadesigner uit Teheran, Iran. Tijdens deze uitgebreide workshop zal Ali de workflow belichten die nodig is om een idee te ontwerpen en vervolgens te implementeren in een virtual reality (VR)-toepassing. Hij behandelt de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn voor VR-ontwikkeling en licht toe hoe je het beste een project uitvoert als team of als individuele ontwikkelaar. Hierna kunnen de deelnemers in een brainstormsessie ideeën en potentiële VR-toepassingen met elkaar uitwisselen.

Ali zal ook zijn nieuwste VR-toepassing met het publiek delen. Deze toepassing stelt de gebruiker in staat om mondiale conflicten op een revolutionaire manier te beleven. De volgende technische aspecten zullen tijdens de workshop aan bod komen: de verschillende manieren van navigeren in een VR-omgeving; de nadelen van VR (zoals wagenziekte, misselijkheid en hoe deze te voorkomen), de valkuilen bij narrative design en de verschillen tussen VR en traditionele visuele narratieven, zoals films. De deelnemers kunnen ook verschillende VR-omgevingen uitproberen (Datavis/kunst/Story telling/Games etc). Ook mobiele VR komt aan de orde en zal vergeleken worden met high-end VR-headsets (zoals de HTC Vive).

Bestel hier kaarten voor de workshop.

ALI ESLAMI (1991, Iran) laat de ons de tragische dodenaantallen die ons elke dag via het nieuws bereiken anders beleven door virtual reality. Op deze manier probeert hij het publiek bewuster te maken van de verhalen en emoties achter de getallen en data.


AGE OF WONDERLAND: Big Data. Big DADA?

Dit jaar delen de fellows (ontwerpers, kunstenaars en onderzoekers uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika) van Age of Wonderland hun expertise op het gebied van big en open data. Ze nemen zowel de potentie als de valkuilen van big en open data onder de loep en presenteren zichzelf en hun werk tijdens de Dutch Design Week, in een expositie, seminar en verschillende workshops.

Kom ook naar de ‘Big Data/Dada Dialogues’ op maandag 24 oktober om 19.30 uur. Of ontmoet onze fellows en bekijk hun werk in de expositie die te bezoeken is van 22 t/m 30 oktober in Natlab.

ALI ESLAMI ALI ESLAMI Website

Locatie

Natlab
Kastanjelaan 500
5616LZ Eindhoven

Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, WiFi

Openingstijden

vr 28 okt. 14:30 - 17:30

Colofon

Curator: Arne Hendriks
Fotografie: Sas Schilten
Dank aan: Hivos, Baltan Laboratories, Dutch Design Foundation, Design Academy Eindhoven, The Art of Impact

Organized by Age of Wonderland

Age of Wonderland is een meerjarenprogramma van Hivos, Baltan Laboratories en Dutch Design Foundation, dat wereldwijd sociale innovatie wil bevorderen door kennisuitwisseling en co-creatie tussen zowel Europese ontwerpers, onderzoekers en kunstenaars als die uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Elk jaar bezoeken zes internationale fellows Nederland voor twee intensieve residenties met als hoogtepunt een publieke presentatie van hun projecten en ervaringen én uitwisseling van ideeën en kennis tijdens de Dutch Design Week. Sinds afgelopen jaar is Design Academy Eindhoven als programmapartner aangehaakt. Meer informatie is te op www.ageofwonderland.nl

E-mail: info@ageofwonderland.nl
Website: http://www.ageofwonderland.nl
Telefoon: 040-2946847