Onderdeel van de interdisciplinaire expositie MAARTEN BAAS MAKES TIME

Maarten Baas ontwerpt te midden van de theatrale expositie MAARTEN BAAS MAKES TIME een tijdelijk restaurant. Chef-kok Sergio Herman verzorgt een culinair menu, dat gedurende 9 dagen zal worden bereid door zijn professionele team (Sergio zelf zal op enkele, nader te bepalen, dagen aanwezig zijn).  Sergio’s signature gerechten worden geserveerd op speciaal door Maarten voor deze gelegenheid ontworpen borden.

Maarten Baas zal u dagelijks persoonlijk ontvangen voor een rondleiding door de zinnenprikkelende tentoonstelling. Hierna neemt u plaats aan -let wel!- gedeelde tafels, om gedurende de hele avond te genieten van het culinaire festijn.

De kosten voor een avondvullend diner (incl. drank) zijn € 195,- p.p. (incl. BTW)

Tafels: gedeelde grote tafels

Adres: VDMA gebouw, Vestdijk 27, Eindhoven

Tijd: 18:30

Data: 23, 25, 26, 27, 29 en 30 oktober

U kunt nu reserveren via deze link

Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

MAARTEN BAAS: ‘Sergio Herman ken ik sinds hij mijn meubelen gebruikt in The Jane. Zijn enorme drive, die in de VPRO-documentaire Fucking Perfect zo goed te zien is, werkt voor mij als een katalysator.’

MAARTEN BAAS MAKES TIME toont designer MAARTEN BAAS in de rol van alchemist. Voor het vijftiende jubileum van de DDW mixt hij gastronomie met grafisch ontwerp, beeldende kunst met theater en laat hij rond het thema tijd een uitgelezen melange zien van Nederlandse vormgevers met werk van gevestigde namen (Jurgen Bey, Kiki van Eijk) en jongere – veelal Eindhovense – talenten (Niels Hoebers, Aart van Asseldonk).

MAARTEN BAAS: “Design is een lelijk woord voor heel veel moois. Het vormt de olie tussen verschillende disciplines en maakt het tot een toegankelijk geheel. Alles mag samenkomen en een grote creatieve explosie veroorzaken!” Door af te rekenen met de grenzen tussen de verschillende disciplines ontstaat er een nieuwe schepping van de hand van MAARTEN BAAS.

Heeft u speciale wensen en/of vragen, neem contact op met Jeroen van Rooij, dinners@maartenbaas.com

Neem voor meer informatie over de expositie contact op met Justine Kontou, justine@dutchdesignfoundation.com.

Colofon

Curator: Maarten Baas
Tentoonstellingsontwerp: Maarten Baas en Joris van Midde
Dank aan: Dutch Design Foundation, Gemeente Eindhoven, Lensvelt, Cor Unum en Vlisco

Sergio Herman Website

Locatie

VDMA
Vestdijk 25-27
5611CA Eindhoven

Map No. 74
Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Ook na 18.00 uur open

Openingstijden

zo 23 okt. 19:00 - 00:00
di 25 okt. 19:00 - 00:00
wo 26 okt. 19:00 - 00:00
do 27 okt. 19:00 - 00:00
za 29 okt. 19:00 - 00:00
zo 30 okt. 19:00 - 00:00

Eén DDW ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot de meeste locaties.

Koop nu je ticket

Organized by Maarten Baas

Maarten Baas (geboren op 19 februari 1978) is een Nederlandse ontwerper.

Vanaf 1979 groeide Baas op in Burgh-Haamstede en Hemmen. Na zijn middelbare school, startte hij aan de Design Academy Eindhoven in 1996.

Baas wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Dutch designers van het begin van de 21e eeuw. Baas wordt vaak omschreven als een zogenaamde auteur-designer wiens ontwerpen zich tussen kunst en design bevinden. Zijn werk staat bekend als rebels, humoristisch, intellectueel, theatraal en artistiek. Hij heeft een autonome plek in de designwereld ingenomen, waar hij op verschillende gebieden werkt, zoals: limited editions, productie, installaties, publieke ruimte, architectuur, interieur, decors en performances.

Zijn werk is in vooraanstaande museumcollecties opgenomen, zoals: MoMa, Victoria & Albert, Les Arts Decoratifs, San Francisco Museum of Modern Art, Die Neue Sammlung, Stedelijk Museum, en Het Rijksmuseum. En in privécollecties van Brad Pitt, John McEnroe, Kanye West, en Adam Lindemann. Ook werkt hij voor exclusieve merken, zoals Louis Vuitton, Swarovski, Dior, Dom Ruinart and Berluti.

Sinds 2005 werkt Maarten Baas samen met zijn productiepartner Bas den Herder. Het meeste werk wordt onder zijn leiding gemaakt in de “DHPH” studio in Gewande, dichtbij ’s-Hertogenbosch.


Sergio Herman

Sergio Herman (1970) erfde de liefde voor het keukenvak van zijn vader die hij jarenlang als gedreven chef aan de slag zag. Na zijn opleiding aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge doet Sergio werkervaring op bij een aantal Nederlandse toprestaurants. Al snel werkt hij samen met zijn vader in het populaire restaurant Oud Sluis in hartje Sluis (Zeeland). Daar krijgt hij het inzicht dat hij in een aparte regio werkt. Verse topproducten uit polders en wateren van zijn geboortestreek hebben immer onnoemelijk veel te bieden. Het is precies de smaak van deze fijne ingrediënten die Sergio maximaal tot leven zal brengen en waarmee hij de basis legt voor wat zal evolueren naar een weergaloze wow keuken.

Zeeland

Wanneer Sergio in 1990 restaurant Oud Sluis in hartje Sluis van zijn vader overneemt, schakelt hij onmiddellijk naar een hogere culinaire versnelling. Hij zoekt in binnen, - en buitenland naar andere aanvullende smaakmakers en technieken om al die verse Zeeuwse delicatessen zoals bijvoorbeeld oesters, - één van zijn lievelingsproducten - , nog beter tot hun recht te laten komen. Die vindt hij onder meer in de Japanse en Italiaanse keuken. Ook zijn contacten met een aantal Spaanse topchefs hebben blijvend invloed op zijn keuken die steeds intenser gelaagd wordt. Na 25 jaar lang zijn hart en ziel te hebben gegeven maakt Sergio in juni 2013 bekend dat hij op 22 december 2013 de deuren sluit van Oud Sluis. De reden; hij zit hier letterlijk en figuurlijk aan het plafond. In constante zoektocht naar innovatie en perfectie is de ruimte van het restaurant te klein geworden voor de 20-koppige equipe en beperkt het Sergio om zich te kunnen ontwikkelen en evolueren.

Bijzonder signatuur

Frisse accenten en fijne zuren markeren zijn vederlichte bereidingen. Sergio Herman evolueert naar een buitengewone stilist en purist die als geen ander diepgang en subtiele nervositeit aan een gerecht kan geven. Ondanks het uitzonderlijk gedistingeerd karakter van zijn keuken blijft hij erover waken dat de sfeer in zijn restaurant bijzonder ongedwongen en alledaags blijft. Hij wil immers dat zijn gasten zich in de eerste plaats komen ontspannen en vooral genieten. Sergio beschouwt een weliswaar fraai gestileerde maar informele omgeving daarvoor als essentieel.

Mondiale erkenning: 35ste plaats op wereldranglijst

De erkenning voor zo’n buitengewoon gedreven talent lieten niet lang op zich wachten. Sergio Herman ontvangt een eerste Michelin ster in 1995 en vier jaar later wordt Oud Sluis vereerd met een tweede. In 2005 volgt dan uiteindelijk de absolute bekroning meteen derde ster. Inmiddels staat de zaak verschillende jaren na mekaar in de Nederlandse Top100 van het magazine Lekker als beste restaurant van het land genoteerd. In de GaultMillau gids staat Oud Sluis sinds een paar jaar met een uitzonderlijke score van 20 op 20 gequoteerd. Het restaurant staat ook al een aantal jaren in de The San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants. In 2013 prijkt Oud Sluis in die lijst van beste restaurants ter wereld op de 35ste plaats.

Pure C

In het voorjaar van 2010 opent Sergio Herman op een boogscheut van zijn restaurant, meer bepaald aan het strand van Cadzand-Bad een nieuwe zaak. Pure C Bar & Restaurant is een laagdrempelige maar toch fijn gestileerd restaurant. De zaak die zowel culinair als qua design en sfeer zijn signatuur draagt, wordt door zijn equipe en door hemzelf van nabij aangestuurd.

Bekendste Nederlandse chef in België Sergio wordt omwille van zijn unieke, verfrissende stijl ook door de Vlaamse culinaire pers bijzonder gewaardeerd. Sinds de Zeeuwse topchef met zijn optredens een aantal Vlaamse kookprogramma’s mee vorm gaf, geniet hij voortaan ook bij een breed publiek algemene bekendheid. Sergio Herman laat als ‘buitenlandse chef’ inmiddels de lezers van een grote Vlaamse krant wekelijks kennis maken met zijn recepten. In Nederland prijkt Sergio steevast op de eerste plaats van alle mogelijke nationale restaurantlijsten.

The Jane

Dat Sergio Herman nu ook samen met zijn rechterhand Nick Bril een restaurant in de grootste Vlaamse stad gaat aansturen, wordt aanzien als een logisch vervolg van zijn affiniteit met zijn zuiderburen. Zijn keuze voor een weinig evidente locatie als een kapel in een voormalig militair hospitaal past perfect bij het werk van een creatieve chef die de platgetreden paden mijdt. Sergio Herman blijft immers samen met vrienden als Nick Bril en Piet Boon rusteloos op zoek naar nieuwe expressievormen die het louter culinaire ver overstijgen. Het decor van The Jane is dan ook gesneden brood voor een trio talenten die bij voorkeur én met verve buiten het klassieke vierkant durven en kunnen denken.

E-mail: justine@dutchdesignfoundation.com
Website: http://maartenbaas.com/
Telefoon: 040 296 11 50