Een beeld van 16 versierde bouwblokken met een vloerkleed van 3 bij 3 meter.

Rob Walters plaatst een groot standbeeld bij Yksi Expo Buiten

Ik zie de ruimte om het beeld Minder is Meer en Minder is Saai als mijn podium tijdens de DDW.

Het beeld van 3x3x3 meter begrenst de ruimte en kent 16 bouwelementen, elk met een eigen vorm en richting. Zonder de gedecoreerde stoffen en opdrukken zou het beeld modernistisch genoemd kunnen worden. Door de prints komt juist datgene in beeld wat de modernisten verwierpen: de illusie en het figuratieve. Deze clash van beginselen tussen modernisten en post-modernisten is voor mij geen dilemma meer. Ik zie ze meer als bruikbare bronnen en weet dat Le Corbusier ongegeneerd zijn eigen wetten overtrad.

Het met gevoel voor humor door elkaar heen laten lopen van beeldaspecten die tegenstellingen zijn maakt alles minder leerstellig en rigide. Het interieur is een veranderlijke speeltuin. De ontwerpstrategie, de regels en de bronnen bepaal je zelf.

Het vormgeven, de vertaling naar het uiteindelijke beeld, blijft een lastige opgave.

Ik wil in dit beeld de aandacht leggen op de taal van de kubisten en de futuristen. De kubist zocht naar hoe meer invalshoeken in een beeld te organiseren en de ander zocht naar een vormtaal om de dynamiek van het nieuwe te beschrijven.

Laten we persoonlijk worden, al wordt dit niet de dans rond het lieverdje. Provoceren met een persoonlijk thema breekt de boel een beetje open.

Colofon

Curator: Rob Walters
Tentoonstellingsontwerp: Rob Walters
Grafische vormgeving: Rob Walters
Teksten: Rob Walters
Fotografie: Rob Walters
Dank aan: Lilian Krikke

Locatie

Yksi Expo
Torenallee 22-04
5617BD Eindhoven

Map No. 31
Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Ook na 18.00 uur open

Openingstijden

za 22 okt. 11:00 - 19:00
zo 23 okt. 11:00 - 19:00
ma 24 okt. 11:00 - 19:00
di 25 okt. 11:00 - 19:00
wo 26 okt. 11:00 - 19:00
do 27 okt. 11:00 - 19:00
vr 28 okt. 11:00 - 19:00
za 29 okt. 11:00 - 19:00
zo 30 okt. 11:00 - 19:00

Organized by Rob Walters

Mijn naam is Rob Walters, ik ben veelzijdig en een bemoeial. Ik zal negen dagen lang met mijn beeld de discussie aanzwengelen over smaken, stijlen en co-creating: het samen bedenken en maken.

Mijn streven is om samen met klanten een persoonlijke en unieke collectie producten voor hun interieur te realiseren.

Ik merk dat er nog veel uit te wisselen valt over de mogelijkheden die bedrijven als bijvoorbeeld stofbedrukker Print Unlimited mij biedt als producent van mijn collecties. De mensen zouden minder afhankelijk moeten worden van advies waar geen persoonlijke zoektocht en handwerk aan vastzit.

Het voortraject van het maken of vinden van de juiste bronnen neemt samen met het experimenteren om de juiste beeldtaal te vinden de meeste tijd in beslag maar is uitermate noodzakelijk voor verdieping en het vinden van de persoonlijke taal en identiteit.

Als beeldend kunstenaar is het een vast gegeven dat je in staat bent de ogen van de beschouwers te leiden door het kunstwerk. De vaardigheid van het componeren maakt dat ik veel bronnen kan ophangen aan deze leidraden. Het maakt dus wel degelijk uit waar de bank staat als je wilt dat de muren en vloeren meewerken aan het optimaal ervaren van de ruimte en de gekozen sfeer.

In mijn collectie kussens voor dekussenwinkel.nl bied ik opzettelijk een grote diversiteit in de ontwerpen. Hiermee wil ik gezegd hebben dat er geen einde komt aan de creative mogelijkheden.

De persoonlijke zoektocht geeft tijd en ruimte om zaken als kleurstellingen beter af te wegen en geeft inzicht hoe de verschillende onderdelen in verhouding op elkaar afgestemd moeten worden.

Het leggen van deze visuele puzzels en de mogelijkheden om het virtueel in de bestaande ruimte op schaal in te passen maakt het een transparant proces in duidelijke beelden.

Door meer geloof te hechten aan de eigen voorkeuren en smaak is het, juist nu we kunnen inloggen op de beste machines (met de expertise van de daarbij horende medewerkers), tijd voor een persoonlijk dictaat in de leefomgeving.

E-mail: info@robwalters.nl
Website: http://www.walleedesign.nl
Telefoon: 06 24924704