Aantrekkelijke producten waarbij de verbeelding de afstand tot de arbeidsmarkt verkleint.

Collectie & Community Social label

- Socio Economics

by Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone)

Designcollectie gemaakt door toonaangevende ontwerpers en mensen die moeilijk aansluiting vinden op de arbeidsmarkt. Aantrekkelijke producten waarbij de verbeelding de afstand tot de arbeidsmarkt verkleint, gewerkt wordt aan nieuwe oplossingen voor werken en samenleven. Via het maken, ontstaan nieuwe uitwisselingen tussen diverse maatschappelijke groepen. Via debat en onderzoek werken we aan de inclusieve wereld waaraan iedereen naar vermogen meedoet en betekenisvol werken en leven centraal staan. Alle Social label-producten zijn tijdens de Dutch Design Week te zien en te koop. In ‘s-Hertogenbosch is het Werkwarenhuis, shop, restaurant en ontwerpend lab van Social label.

Ontwerpen van arbeid

Social label is een landelijk platform dat ontwerpers, wetenschappers, bestuurders, ondernemers, publiek, makers en begeleiders samenbrengt voor een inclusieve wereld. Een grote groep mensen kan steeds moeilijker meedoen of dat nu komt vanwege een fysieke beperking, psychische aandoening of factoren zoals leeftijd. Social label ontwerpt voor deze mensen productlijnen op maat i.s.m. toonaangevende ontwerpers zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen en waardevol werk krijgen dat gezien wordt. Via designproducten benutten we de kwaliteiten van mensen in een aansprekende omgeving voor nieuwe kansen.

Launch new product ranges

Na de eerste Social label productlijnen > HOUT met Piet Hein Eek, > VAAS met Roderick Vos, >VEEG met Dick van Hoff , >MASK (sierkussens) met Marc Mulders en >STILL met Haiko Meijer, >KOM (verhalend servies) met Edwin Vollebergh (Studio Boot) en >SCHORT met Borre Akkersdijk (ByBorre). Tijdens de DDW worden productupdates (regenjas van ByBorre en een kidnerbeem van Dick van Hoff gepresenteerd). Daarnaast twee nieuwe labels; Kiki van Eijk met RIBW Brabant (Tilburg) en Edward van Vliet met Stichting Vrolijk Werk (Den Haag). Natuurlijk is ook de genomineerde rode bezem voor de Design Awards 10 dagen lang te zien en te koop. Alle producten samen vormen samen het social duurzame huis dat we geleidelijk aan bouwen i.s.m. ontwerpers en werkplaatsen.

Colofon

Locatie

Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
5651BP Eindhoven

Map No. 1
Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Ook na 18.00 uur open, Kidsproof

Openingstijden

za 22 okt. 10:00 - 21:00
zo 23 okt. 10:00 - 21:00
ma 24 okt. 10:00 - 21:00
di 25 okt. 10:00 - 21:00
wo 26 okt. 10:00 - 21:00
do 27 okt. 10:00 - 21:00
vr 28 okt. 10:00 - 21:00
za 29 okt. 10:00 - 21:00
zo 30 okt. 10:00 - 18:00

Organized by Social Label

ARBEIDSTROTS, VREUGDE EN VRIJHEID

VIA VERBEELDING, COMMUNICATIE EN DESIGN DENKEN EEN NIEUW SYSTEEM ONTWERPEN WAARIN DE KWALITEITEN VAN MENSEN EN WAARDEN ALS ARBEIDSTROTS EN EIGEN WAARDE CENTRAAL STAAN. HET WERKWARENHUIS IS NAAST SHOP, RESTAURANT ONTWERPEND LAB WAAR WE IN VRIJHEID WERKEN AAN HET EXPERIMENT VOOR EEN NIEUWE KIJK OP WERK EN MEEDOEN. OP NAAR EEN MENSGERICHTE ECONOMIE DIE NIEMAND AAN DE KAN LAAT STAAN. WWW.SOCIALLABEL.NL

E-mail: mail@sociallabel.nl
Website: http://www.sociallabel.nl
Telefoon: (06) 1269 64 17