Innovatie is van groot belang voor een competitieve economy en een open samenleving. Enkel aandacht voor wetenschap en technologie is hiervoor niet voldoende. Kunst krijgt een steeds prominentere rol in het vinden van oplossingen. Kritische en creatieve vaardigheden zijn nodig om innovatie te realiseren die van waarde is voor de samenleving.

De expertise en praktijk van kunstenaars kunnen innovatie en technologische ontwikkelingen aanjagen. Kunstenaars bieden nieuwe, kritische perspectieven, inspirerende nieuwe richtingen en kunnen functioneren als katalysator voor het succesvol en sociaal verantwoorde transformeren van technologieën.

In deze editie van de STARTS Talks ligt de nadruk op artistiek onderzoek en de relevantie hiervan voor industrie en wetenschap. Vanuit verschillende perspectieven zullen samenwerkingen tussen kunst, wetenschap, technologie en de industrie worden belicht. Hoe verlopen deze samenwerkingen en wat is het succes?

Profiel van de sprekers:

  • Frank Kolkman is bekend geworden met zijn experimentele werk rondom ‘end of life’ Hij onderzoekt de impact van onze ideeën over technologie in een tijd waarin het geloof in rationele wetenschap en technologie langzaam ons religieuze systeem aan het vervangen is. Kolkman ontving de 'Award of Distinction' van Prix Ars Electronica 2016 in de categorie 'Interactive Art' met zin project OpenSurgery. Zijn meest recente werk ‘Outrospectre’ omarmt Frank Kolkman virtual reality technologie in zijn onderzoek naar onze sterfervaring. Kolkman deed een deel van zijn onderzoek bij Waag Society’s Creative Care Lab als onderdeel van de 3Package Deal van het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten.
  • Geert Christiaansen is Senior Directeur voor Design Innovation bij Philips.
  • Thomas Paulen, CEO designbureau VanBerlo.
  • Sabine Wildevuur is programmaleider voor zorg projecten bij Waag Society's Creative Care Lab. Sabine is een van de curatoren van de Health Embassy op de Dutch Design Week.
  • Marleen Stikker is directeur en mede-oprichter van Waag Society.

STARTS Talks brengt prominente sprekers uit het veld samen met STARTS Prize-winnaars en genomineerden om hun werk en visie op de interactie tussen wetenschap, technologie en kunst te presenteren waarbij de valkuilen en uitdagingen worden besproken.

VanBerlo Website
Waag Society Website
Philips Website
U CREATE Website
Máxima Medisch Centrum Website

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

People's Pavilion
ketelhuisplein 1
5617AE Eindhoven

Map No. 26


Strijp Area

Openingstijden

do 26 okt. 15:00 - 16:00

Colofon

Organized by World Design Event

World Design Event is een nieuw internationaal designplatform georganiseerd door Dutch Design Foundation, verbonden aan Dutch Design Week en mede mogelijk gemaakt door onze partners en designstad Eindhoven.

E-mail: wde@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.worlddesignevent.org
Telefoon: +31 (0)40 296 11 50