Lezing (Engels gesproken) georganiseerd door MakerPoint Eindhoven

Digital sculptor Maarten Verhoeven geeft ons een kijkje achter de schermen m.b.t. de soft- en hardware die hij gebruikt om adembenemende karakters te ontwerpen. Hij neemt ons mee in het process van 3D ontwerp met digitale gereedschappen; van concept tot digitaal model, tot 3D geprint product. Dit is een open uitnodiging voor ieder die graag zijn of haar kennis wil vergroten op het gebied van digitale gereedschappen voor prototyping en ontwerp voor de kunsten.

18:00-18:15 Welkomstwoord
18:15-19:00 Digital Sculpting for 3D Printing by Maarten Verhoeven
19:00-19:15 Vragen
19:15-20:00 Drinks / probeer het zelf!

Maarten is geboren en getogen in Belgiƫ, waar hij een sterke interesse heeft ontwikkeld voor anatomie, kunst en geschiedenis. Na het behalen van zijn Master titel in animatie heeft hij in de 3D animatie sector gewerkt als all-round VFX ontwerper. Daarna is hij gaan freelancen om zijn groeiende passie voor digital sculpting verder te ontwikkelen. Naast zijn werk als digital concept sculptor for internationale organisaties, zijn publicaties en projecten, geeft hij ook gastlezingen op universiteiten en conferenties wereldwijd. Onder zijn klanten vallen Hasbro Toys, Gentle Giant LDT, Marvel, Disney, Pixologic, Gnomon - School for Visual Effects, Formlabs en Wacom. Meer info op www.artstation.com

Locatie

SingularityU Innovation Hub
Torenallee 22-06
5617BC Eindhoven

Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten

Openingstijden

za 28 okt. 18:00 - 20:00

Inschrijven

Voor dit evenement moet je je inschrijven. Dat kun je doen via:

- Website

Colofon

Dank aan: Wacom en FormLabs

Organized by MakerPoint Eindhoven

MakerPoint is een katalysator voor innovatie. Op basis van onze ervaringsdeskundigheid en uitgebreide netwerk helpen we organisaties om digitale productietechnieken te ontdekken en intern te implementeren.

We bieden onafhankelijk advies voor het benodigde gereedschap, en vullen dat aan met diensten als ontwerp en productie om alle drempels weg te nemen voor een diepgaande kennismaking met digital manufacturing. Onze trainingen helpen organisaties nog een stap verder; om onafhankelijk met deze technologieƫn aan de slag te gaan, en daarmee innovatie letterlijk binnen handbereik te hebben.

E-mail: eindhoven@makerpoint.nl
Website: http://www.makerpoint.nl/ddw17
Telefoon: 0681394447