Internationale conferentie met keynote sprekers als: Drew Hemment (FutureEverything), Maya Indira Ganesh (Tactical Technology Collective) en Usman Haque (Umbrellium)

Hoe word je een slimme samenleving in plaats van een slimme stad? De DATAstudio onderzocht drie jaar lang hoe burgers en buurten iets hebben aan data en technologie. De internationale conferentie Finale: Een stad zo slim als haar bewoners presenteert de bevindingen en resultaten binnen een nationale en internationale context met sprekers als Drew Hemment (FutureEverything) Maya Indira Ganesh (Tactical Technology Collective) en Usman Haque (Umbrellium).

Ambtenaren, ontwerpers, dataspecialisten, studenten, onderzoekers en burgers worden bovendien uitgedaagd om in kleinere groepen aan de slag te gaan in ontwerpsessies. Tijdens de conferentie richten we ons op twee vragen op dit gebied. Ten eerste: hoe kunnen datastromen in de openbare ruimte zichtbaarder en leesbaarder worden gemaakt, zodat ze onderwerp van publiek debat en publieke toepassingen kunnen worden? Ten tweede: hoe kunnen burgers meer zeggenschap en invloed verwerven op stedelijke vragen die hen aangaan door toegang tot relevante (en lees- en bruikbare) data?

In een afsluitende lezing en discussie proberen we tot een realistisch maar ambitieus beeld van de mogelijke ontwikkelingen te komen richting de smart society

Graag van tevoren hier aanmelden en laat hier op facebook zien dat je aanwezig bent.

DATAstudio Website

Locatie

Former V&D Warehouse
Vrijstraat 11
5611AT Eindhoven

Map No. 61


Central Area

Openingstijden

di 24 okt. 11:00 - 18:00

Inschrijven

Voor dit evenement moet je je inschrijven. Dat kun je doen via:

- Website

Colofon

Curator: DATAStudio

Organized by World Design Event

World Design Event is een nieuw internationaal designplatform georganiseerd door Dutch Design Foundation, verbonden aan Dutch Design Week en mede mogelijk gemaakt door onze partners en designstad Eindhoven.

E-mail: wde@dutchdesignfoundation.com
Website: http://worlddesignevent.org
Telefoon: + 31 (0)40 296 11 50