Lezing (Engels gesproken) georganiseerd door World Design Event

Met de komst van de smartphone is technologie letterlijk in onze broekzak terecht gekomen. Afgelopen zomer trouwde de Amerikaan Aaron Chervenak in The Little Vegas Chapel met zijn telefoon. Tijdens de bruiloft stelde Chervenak dat zijn langst durende en meest innige relatie die met zijn smartphone is. Zij bracht hem troost, kalmeerde hem en wiegde hem in slaap.

Hoewel de staat Nevada een huwelijk tussen mens en technologie op het moment niet wettelijk erkent, is het de vraag of technofilie in de toekomst niet een sociaal geaccepteerd fenomeen zal worden. De opkomst van een combinatie van sociale media, dating apps, interactieve 360 erotica, smart speelgoed en robot gezelschap leiden onvermijdelijk tot een ware mechanical bride zoals Marshall McLuhan die al voorspelde. Dit soort intieme technologie stelt fundamentele filosofische vragen over de toekomst van menselijke relaties en onze menselijke aard. Wat is een intieme relatie? Moet je je daarvoor -letterlijk- blootgeven in de fysieke aanwezigheid van een ander? Wat betekent het als je door technologische middelen een vorm van die intimiteit beleeft zonder fysieke aanwezigheid? Of zelfs zonder een ‘ander’? Jeroen van Mastrigt neemt je mee op een reis door het fascinerende opkomende landschap van intimiteit en technologie - van Tinder tot teledildonics en van VR dating sims tot robotminnaars.

Zaterdag 21 oktober, AA House, Klokgebouw Strijp S van 14.00u -15.00u

MU MU Website

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617AB Eindhoven

Map No. 28


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 14:00 - 15:00

Colofon

Organized by World Design Event

World Design Event is een nieuw internationaal designplatform georganiseerd door Dutch Design Foundation, verbonden aan Dutch Design Week en mede mogelijk gemaakt door onze partners en designstad Eindhoven.

E-mail: wde@dutchdesignfoundation.com
Website: http://worlddesignevent.org
Telefoon: + 31 (0)40 296 11 50