Workshop (Engels gesproken) georganiseerd door World Design Event

Stel je wordt op een dag wakker in Woensel-Noord en er is een geheimzinnige muur verschenen waardoor het negen jaar lang onmogelijk wordt om de wijken Woenselse Heide en de Tempel te verlaten. Hoe zou jij de buurten dan aanpassen? In een serious game krijg je de kans om samen met 19 andere deelnemers onder leiding van een game master en rondom een grote speeltafel oplossingen te bedenken over hoe jullie op basis van beschikbare data voor voldoende voedsel en geschikte woningen gaan zorgen. Wie heeft bijvoorbeeld kennis van groente verbouwen? En hoe kan deze kennis worden gedeeld? Hoeveel koeien zijn er nodig wanneer iedereen vlees blijft eten en is dat fysiek wel in te passen? Is het een idee om parkeerplaatsen op te offeren voor moestuinen? Kunnen delen van woningen van alleenstaande ouderen door anderen – bezoekers die als gevolg van de muur niet meer naar huis kunnen – worden gebruikt? Kortom, genoeg stof voor discussie.

Woenseltopia heeft als doel om onbekende kwaliteiten van buurtbewoners zichtbaar te maken in het streven bevolkingsgroepen en leeftijden dichter bij elkaar te brengen. Bovendien worden op deze manier nieuwe ideeën voor verschillende ruimtelijke en sociale vraagstukken bij bewoners opgehaald en getest. Woenseltopia is ontwikkeld in samenwerking met Play the City.

Graag vooraf aanmelden: 28 oktober of 29 oktober. Laat ook op facebook zien dat je komt op 28 oktober of 29 oktober.

DATAstudio Website
Het Nieuwe Instituut Website

Locatie

Former V&D Warehouse
Vrijstraat 11
5611AT Eindhoven

Map No. 61


Central Area

Openingstijden

za 28 okt. 14:00 - 17:00
zo 29 okt. 14:00 - 17:00

Inschrijven

Voor dit evenement moet je je inschrijven. Dat kun je doen via:

- Website

Colofon

Organized by World Design Event

World Design Event is een nieuw internationaal designplatform georganiseerd door Dutch Design Foundation, verbonden aan Dutch Design Week en mede mogelijk gemaakt door onze partners en designstad Eindhoven.

E-mail: wde@dutchdesignfoundation.com
Website: http://worlddesignevent.org
Telefoon: + 31 (0)40 296 11 50