Deze workshop wordt gefaciliteerd door Matthijs van Dijk (Reframing Studio). Matthijs is Professor of Applied Design aan de Technische Universiteit Delft en is mede grondlegger van de innovatie methode VIP Vision in Design. Deze method is de ruggengraad voor het ontwerp van de “the future” engineer. In de workshop zal een toekomst kader geschetst worden, waarbinnen de ingenieur van de toekomst vorm krijgt door middel van verschillende design thinking methoden. De deelnemers zullen actief betrokken zijn bij deze vormgeving.

Locatie

Seats2Meet Strijp S
Torenallee 24
5617BD Eindhoven

Strijp Area

Openingstijden

do 26 okt. 10:00 - 13:00

Inschrijven

Voor dit evenement moet je je inschrijven. Dat kun je doen via:

- Website
- E-mail
- 0152788393

Colofon

Teksten: Renate Klaassen
Fotografie: Reframing studio/Renate Klaassen

Organized by 4TU Centre for Engineering Education

Het 4TU Centre for Engineering Education is een samenwerking tussen de 4 Technische Universiteiten in Nederland. De organisatie heeft tot doel onderwijsinnovatie te stimuleren, onderzoeken en ontwerpen. Dit alles aan de hand van het toepassen van verschillende ontwerp en onderzoek methodes en met intensieve betrokkenheid van de docent en student.

Het 4TU werkt bovendien intensief samen met internationale partners en communities, zoals CDIO, KTH stockholm, EPFL en Chalmers Universities.

Dit event wordt mede gerealiseerd door de Reframing Studio.

De Reframing studio is uniek in het reframe proces dat bedrijven en organisaties helpt te ontwikkelen om ook in de toekomst relevant te blijven. Dit gebeurd door toekomstige ontwikkelingen in kaart brengen en betekenisvolle diensten en producten te ontwerpen voor gebruikers en voor de maatschappij. Reframing is zowel een design thinking vaardigheid als een strategische vaardigheid die helpt ontwerpers te komen tot verfrissende oplossingen voor toekomstige werelden. Het geeft strategisch bepalers de mogelijkheid verschillende ontwikkelrichtingen te verkennen en nieuwe business opportunities te ontwikkelen.E-mail: r.g.klaassen@tudelft.nl
Website: https://www.4tu.nl/cee/en/events/workshop_compose_the_engineer_of_the_future/
Telefoon: 015-2788393