Wat is de toekomst van Brainport City Eindhoven? Hoe willen we dat het eruit ziet? Hoe willen we er in wonen? Hoe kan het een internationale “hotspot” worden met plaatselijke kwaliteiten.

ICI Eindhoven: We komen eraan is een platform, gemaakt voor het publiek om bij te dragen aan de discussie over de toekomst van Eindhoven. Een grote maquette van de binnenstad van Eindhoven is het middelpunt van deze interventie. Eromheen, zal een breed scala van visionaire vormen van stedelijke invulling aangeboden worden aan het publiek waarbij ze betrokken worden en waarmee ze interactie aan kunnen gaan. Elke bezoeker kan zijn eigen toekomst voor Eindhoven creëren door de onderdelen van het model te herschikken.

De Architectuur afdeling van de Technische Universiteit Eindhoven, in samenwerking met the Why Factory (Technische Universiteit Delft), organiseert een masterclass gericht op het verkennen van de toekomstige typologieën voor de verdichting van de stad.

Deze masterclass vindt plaats op twee opeenvolgende weekenden. Van 13 tot en met 15 oktober zullen deelnemers een PS-foam model bouwen van het centrum van Eindhoven dat als basis zal dienen voor verdere studies over de toekomstige stedelijke vormgeving van de stad. Op 21-22 oktober, tijdens de opening van de Dutch Design Week, zullen studenten, toekomst visies ontwikkelen, door modellen te produceren op bases van het grote schaal model van de stad.

De resultaten van de masterclass zullen worden tentoongesteld in de expositie ruimte, en een diversiteit aan typologieën tonen voor het toekomstige stadsleven.

De modellen dienen als trigger voor de debatten over de mogelijkheden voor de stedelijke verdichting. Ze kunnen worden gerangschikt in meerdere test configuraties om gesprekken over toekomstige ontwikkelingsscenario’s te stimuleren. Bezoekers worden uitgenodigd om samen te werken met de studenten tijdens deze masterclass en zijn welkom om deel te nemen in de gesprekken en in het ontwikkelen van de modellen.

Locatie

Stadhuisplein
Stadhuisplein
5611EM Eindhoven

Map No. 71


Central Area

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 18:00
vr 27 okt. 11:00 - 18:00
za 28 okt. 11:00 - 18:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Curator: MVRDV and The Why Factory
Tentoonstellingsontwerp: MVRDV and The Why Factory

Organized by MVRDV and The Why Factory

Stel je een scenario voor met een platvorm waar architectuur metaforen uitwisselt met de wetenschap, en dat daardoor een verschuiving optreedt in perspectief die het mogelijk maakt om op meerdere manieren toekomstvisies te creëren. Als ambassadeur van DDW 2017 bedacht Winy Maas, medeoprichter van MVRDV, samen met de denktank The Why Factory, vier interventies voor het verkennen van de toekomst van steden. Producten van de toekomstige stad in The Future City is Wide, door The Why Factory, Copy Paste, een badass gids om een Starchitect te worden, (W)ego, een 9 meter hoge, bewoonbare installatie en ICI Eindhoven: We komen eraan , over de toekomst van de stad Eindhoven met workshops met de vraag: wat willen de Eindhovenaren?

Al deze interventies getuigen van onderzoek als het centrale thema in het werk van MVRDV/The Why Factory.

E-mail: pr@mvrdv.com
Website: http://www.mvrdv.com
Telefoon: +31104772860