Wil je het maximale uit je DDW halen? Begin je DDW-dag dan bij Stadsbakkerij Broodt.

Terwijl je geniet van een licht of stevig ontbijt heb je tijd om je eerste teugen design in te ademen.

Zoals ieder jaar stelt Stadsbakkerij Broodt ruimte beschikbaar aan jonge ontwerpers om hun visie te presenteren op hoe zij de toekomst van ons voedsel zien.

De exposanten zijn:

  • Shahar Livne: “Brit melach” Covenant of salt.

A collection of symbolic objects made of ceramics and salt, reflecting the importance of salt throughout human history . Salt is a vital mineral for life and for most of human history, it was taxed, monopolized, regulated, fought over, used as a medium of exchange and as weapon, as well as a symbol to friendship and strong alliances, and yet, it is taken for granted today….

  • Alexandra Genis, Urban Forager

How can we bring people closer to their natural surroundings?
Living in urbanized societies, we have grown very distant from undomesticated plants. Meanwhile, the fields and parks of our cities, are rich and diverse. Most of us don't know anything about wild plants and what they are good for.
This projects uses edible wild plants from our (sub)urban grasslands in pastries.
Herewith, our natural surrounding becomes meaningful and relatable. Sharpening our picture of nature through eating.

Locatie

Stadsbakkerij Broodt
Smalle Haven 101
5611EH Eindhoven

Map No. 77


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Honden toegestaan, WiFi, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 08:00 - 17:00
zo 22 okt. 09:00 - 17:00
ma 23 okt. 08:00 - 18:00
di 24 okt. 08:00 - 18:00
wo 25 okt. 08:00 - 18:00
do 26 okt. 08:00 - 18:00
vr 27 okt. 08:00 - 18:00
za 28 okt. 08:00 - 17:00
zo 29 okt. 09:00 - 17:00

Colofon

Curator: Dido van Klinken
Tentoonstellingsontwerp: Dido van Klinken, Shahar Livne, Alexandra
Grafische vormgeving: Dido van Klinken
Teksten: Dido van Klinken, Shahar Livne, Alexandra
Fotografie: Dido van Klinken, Shahar Livne, Alexandra
Dank aan: Mijn moeder

Organized by #Stadsbakkerij Broodt

Stadsbakkerij Broodt is opgericht in 2013 door designer-bakker Dido van Klinken. Na een succesvolle carrière bij Philips Design vond Dido dat het tijd was voor een frisse uitdaging. Hij richtte de eerste (en nog steeds enige) biologische desem bakkerij van Eindhoven op.

Design speelt nog altijd een belangrijke rol in de bakkerij. Sinds 2013 is de bakkerij ieder jaar een DDW locatie geweest. Jonge ontwerpers worden uitgenodigd om hun werk dat een relatie met voeding heeft te exposeren in de bakkerij.

E-mail: info@broodt.nl
Website: http://info@broodt.nl
Telefoon: +31402112200