The Why Factory is een onderzoeks- en opleidingsinstituut, behorende bij de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit in Delft, geleidt door professor Winy Maas, medeoprichter van MVRDV. Onderwijs en onderzoek zijn de kernactiviteiten van dit instituut, gecombineerd met een onderzoekslaboratorium en een platvorm dat beoogt de toekomstige steden te analyseren, theoretiseren en vorm te geven.

The Why Factory onderzoekt de bestaande wereld en vervaardigd toekomst scenario’s die daarop gebaseerd zijn. The Why Factory stelt zich hypothetische samenlevingen en steden voor: van wetenschappelijk tot puur fictief en visa versa.

De audiovisuele installatie van Hal 1 van het Klokgebouw richt zich op producten die onze wereld zullen veranderen. Deze producten zijn door studenten en onderzoekers in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld en zijn het resultaat van een nauwe combinatie van wetenschap en fictie. Ze zijn bedoeld om ons te verbazen en te verwonderen. Ze zijn ook echt visionair: wat in de fantasie van een student begint kan op een dag echt werkelijkheid zijn.

Bij The Why Factory, geloven we dat het nodig is om te twijfelen, te dromen, en te geloven dat er meer is. Welke producten kunnen onze steden mooier, poreuzer, flexibeler, transparanter, sneller, biodeverser en leuker maken? Wij begeleiden studenten in het proces van vormgeven en reproduceren van hun fantasieën, leren hen te dromen en bereiden hen voor met vaardigheden en hulpmiddelen om zich voor te stellen grote en radicale veranderingen teweeg te kunnen brengen.

Onze visies zijn gebaseerd op wetenschappelijke kennis, objectieve gegevens, optimale fantasiemomenten en heel veel optimisme. Ze brengen hoop in de ontwerpwereld en nodigen alle betrokkenen bij het ontwerp van een stad uit om weer groots te denken en grote collectieve ambities uit te dragen in plaats van individuele dromen te cultiveren.

Laten we de slogan “alle macht terug naar de verbeelding” terugbrengen in de ontwerpcultuur.

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617AB Eindhoven

Map No. 28


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 18:00
vr 27 okt. 11:00 - 18:00
za 28 okt. 11:00 - 18:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Curator: The Why Factory
Tentoonstellingsontwerp: The Why Factory

Organized by MVRDV and The Why Factory

Stel je een scenario voor met een platvorm waar architectuur metaforen uitwisselt met de wetenschap, en dat daardoor een verschuiving optreedt in perspectief die het mogelijk maakt om op meerdere manieren toekomstvisies te creëren. Als ambassadeur van DDW 2017 bedacht Winy Maas, medeoprichter van MVRDV, samen met de denktank The Why Factory, vier interventies voor het verkennen van de toekomst van steden. Producten van de toekomstige stad in The Future City is Wide, door The Why Factory, Copy Paste, een badass gids om een Starchitect te worden, (W)ego, een 9 meter hoge, bewoonbare installatie en ICI Eidhoven: We komen eraan , over de toekomst van de stad Eindhoven met workshops met de vraag: wat willen de Eindhovenaren?

Al deze interventies getuigen van onderzoek als het centrale thema in het werk van MVRDV/The Why Factory.

E-mail: pr@mvrdv.com
Website: http://www.mvrdv.com
Telefoon: +31104772860