Dat kunstmatige intelligentie de wereld zal veranderen staat vast. Hoe en wanneer, dat is nog onduidelijk. Jelle Brandt Corstius gaat in deze zesdelige serie wereldwijd op zoek naar antwoorden. In de nieuwe VPRO-reisserie Robo sapiens onderzoekt Jelle Brandt Corstius hoe robots en kunstmatige intelligentie ons leven beïnvloeden en nog verder gaan veranderen. De snelheid van de technologische ontwikkelingen is exponentieel. Wat betekent dat voor ons? Is er reden tot vrees of moeten we juist verwachtingsvol uitzien naar de toekomst?

Vertrekpunt is de geboorte van zijn dochter, anderhalf jaar geleden. In de serie volgt Brandt Corstius haar denkbeeldige levenscyclus. Hoeft ze straks nog wel te werken? Kan het zijn dat ze een relatie krijgt met een robot? Wat betekent de opmars van robots voor de manier waarop ze haar identiteit vormt? En bezorgt kunstmatige intelligentie haar uiteindelijk het eeuwige leven? Om antwoorden te krijgen op zijn vragen reist Brandt Corstius onder meer naar Japan, Ethiopië en de Verenigde Staten, in gezelschap van een robot die zich op haar beurt in zijn leefwereld verdiept.

Tijdens Dutch Design Week vertonen wij de eerste aflevering in het Eindhovense Nat Lab. Aansluitend vertelt Jelle Brandt Corstius meer over zijn motivatie om deze serie te maken en zijn belevenissen. Ook zal hij graag uw vragen beantwoorden.

Donderdag 26 oktober
Nat Lab, Eindhoven
Ontvangst: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur

Op vertoon van een DDW ticket heeft u gratis entree, wel even reserveren. U kunt ook online een los ticket kopen voor 7,50 euro.

Kijk voor meer informatie op vpro.nl/evenementen

Locatie

Natlab
Kastanjelaan 500
5616LZ Eindhoven

Map No. 19


Strijp Area

Openingstijden

do 26 okt. 19:00 - 21:00

Inschrijven

Voor dit evenement moet je je inschrijven. Dat kun je doen via:

- Website

Colofon

Organized by VPRO


Missie
De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. Door buiten de gebaande paden te treden en te duiden wat er in de wereld gebeurt, willen we bijdragen aan nieuwe inzichten en ideeënvorming.

Grenzen verkennen
Buiten de gebaande paden, vaak tegen de stroom in, verkennen we grenzen. Nieuwsgierig naar het leven elders en naar de toekomst. En gefascineerd door het buitengewone. Bij onze verkenningen blijven we graag weg van het midden want het nieuwe ontstaat in de randen. Daar ligt onze natuurlijke habitat, daar zoeken we actief naar bijzondere ontwikkelingen, trends en denkers. Dat levert steeds weer verrassende verhalen op. Met die verhalen willen we duiden wat er in de wereld gebeurt.

Innovatie
We zoeken steeds weer andere manieren om onze verhalen aan de man te brengen. Hierbij zien wij ons continu uitgedaagd door het steeds veranderende mediagebruik en de toenemende distributiemogelijkheden. Innovatie behoort tot onze kern. We zetten in op programmavernieuwing op alle platforms en participeren in de nieuwste ontwikkelingen. We werken samen met ontwerpers en mediamakers aan toepassingen van nieuwe technologieën die hun weerslag kunnen krijgen in onze programmering.

Absurdisme
We hebben een lange traditie in stoutmoedigheid en absurditeit. Daarom zijn humor en satire voor ons een veel beproefd stijlmiddel waarmee we graag een spiegel voorhouden of een taboe doorbreken.

E-mail: info@vpro.nl
Website: http://www.vpro.nl
Telefoon: 088-2058 911