Presentatie van Textielmuseum de Kantfabriek uit Horst

Het Limburgse Horst heeft een verborgen museale parel; textielmuseum De Kantfabriek. Het museum dat volledig draait op de inzet van vrijwilligers is een bron van inspiratie. Er zijn wisselende tentoonstellingen te zien, workshops te volgen en er is een enorm uitgebreide bibliotheek op het gebied van textiel.
Het museum is op zoek naar ontwerpers die willen werken met kant. In het museum zijn machines en mensen die die machines kunnen bedienen aanwezig, maar men zoekt naar nieuwe toepassingen, nieuwe ideeën, nieuwe samenwerkingen. Op deze dag vertelt Tineke Geurts van het museum je er graag meer over. Natuurlijk kan je ook zelf proberen om slagen te maken op een traditioneel kantkloskussen.

Heb jij een nieuw idee of toepassing voor kant? Kom dan langs en misschien is het een begin voor een bijzondere samenwerking!

Zaterdag 28 oktober 11.00- 18.00 uur
Toegang met passe partout tijdens openingsuren Veem, Torenallee 86-02

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Veem, floor 2
Torenallee 80, floor 2
5617BE Eindhoven

Map No. 14


Strijp Area

Kidsproof

Openingstijden

za 28 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Curator: Crafts Council Nederland

Organized by Crafts Council Nederland

Crafts Council Nederland (CCNL, 2013) is het overkoepelende platform voor het hedendaagse creatieve ambacht. Het is de plek waar kennis overgedragen en geactualiseerd wordt. De plek waar design, kunst, mode, erfgoed en vakmanschap samenkomen. Crafts Council Nederland werkt nauw samen met alle spelers uit het Crafts Domein. Als onderzoeker. Als initiatiefnemer. Als gids. Als conceptontwikkelaar. Als aanjager. Als verbinder.

E-mail: amanda@craftscouncil.nl
Website: http://www.craftscouncil.nl