Een comfortabele treinreis in een aangename omgeving, daar wil NS voor zorgen. NS heeft aan de ontwerpers van Enrichers gevraagd om een concept uit te werken dat daaraan bijdraagt. Tijdens de Dutch Design Week zullen treinen rijden waarin de producten van Enrichers kunnen worden ervaren.

Wat valt er te beleven?

Een groot deel van de mensen die dagelijks met de trein reizen, zitten al gauw een half uur of langer in de trein. En dat terwijl u op uw werk, school of studie ook al vaak minstens een halve dag statisch ‘zit’. Terwijl bewegen niet alleen gezond is, maar ook comfortabel en leuk.

Bewegende meubels

Enrichers heeft een zogenaamde add-on meubelcollectie ontworpen van bewegende meubels en hebben deze in een trein geplaatst. Zo liggen er meerdere gestoffeerde Macaron kussens op de stoelen waarmee u uzelf in balans kunt houden terwijl u reist. Goed voor uw core stabiliteit. Als u uw voeten een centimeter van de grond optilt, kunt u een heuse sweatless workout doen. De bewegingen van de trein dagen u uit om in balans te blijven terwijl u uzelf zittend houdt, door uw buikspieren aan te spannen.

De Floatile is een watertegel waarmee u in beweging blijft terwijl u staat. Door uw balans op een vloeiende manier te compenseren maakt u kleine bewegingen die het kraakbeen en de gewrichten masseren. U kunt proberen om, zonder uzelf vast te houden, te ‘surfen’ op de bewegingen van de trein.

De loungebank, die u af en toe ziet in de nieuwe treinen, is voorzien van een Bambata waterkussen. Zit u er alleen op, dan deint u vloeiend mee met de bewegingen van de trein. Wanneer er een andere passagier naast u komt zitten, wordt deze beweging versterkt en ontstaat er een interactie. Een leuk excuus voor een praatje!

Waar en wanneer?

We zijn erg benieuwd naar uw ervaring en wat de ontwerpen met u doen! Reizigers die de ontwerpen willen proberen worden uitgenodigd om mee te reizen.

Het speciale reisschema voor 'Reis je fit' kun je vinden in de afbeelding onderaan deze pagina. Plan voor vertrek je reis met de Reisplanner op NS.nl of via de Reisplanner Xtra app.

Enrichers Enrichers Website

Locatie

Station Eindhoven
Stationsplein 22
5611AC Eindhoven

Map No. 85


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Honden toegestaan, WiFi, Kidsproof

Openingstijden

zo 22 okt. 10:00 - 11:30
wo 25 okt. 10:00 - 11:30
do 26 okt. 09:30 - 11:00
za 28 okt. 09:30 - 11:00

Colofon

Tentoonstellingsontwerp: Enrichers
Grafische vormgeving: Enrichers
Teksten: Enrichers
Fotografie: Enrichers

Organized by Nederlandse Spoorwegen

Tijdsbesteding in de trein optimaliseren

Ruim 1 miljoen mensen reizen per dag met de trein naar hun bestemming. Het merendeel van de reizigers ziet de reistijd als een noodzakelijk iets: je wil van A naar B. NS wil ervoor zorgen dat reizigers hun reistijd optimaal kunnen besteden, zodat je je reistijd als ‘eigen tijd’ ervaart. E-mails beantwoorden, rustig lezen, een telefoontje plegen of naar buiten staren. Of je je tijd nuttig of leuk wil besteden is aan jou. NS wil de trein zo inrichten of uitrusten dat je het meeste uit jouw tijd kan halen en met een voldaan gevoel aankomt op je bestemming. En als je daar als reiziger voor open staat, bieden we je ook een avontuurlijke en inspirerende omgeving.

E-mail: evelien.tenelsen@ns.nl
Website: http://www.ns.nl
Telefoon: 06 - 19 67 57 25