Geniet van het culinaire aanbod en een ongedwongen kant van DDW aan de Hallenweg, een ‘geheime plek’ tussen de Hoogstraat en de Bergmannstraat. Dit kleine hoekje van Gestel met zijn smalle straatjes en kleinschalige industriehallen is de perfecte plek voor lekker eten en om te genieten van de gezellige sfeer die bij dit buurtje hoort. En voor goede gesprekken, bijvoorbeeld over de net bezochte opvallende en verscholen pop-up-exposities met inspirerend ontwerp.

Prikkel je zintuigen met kunstzinnig bereide verse vis, schelpen en schaaldieren bij de foodtruck van Zijpestijl of geniet van de hartige verrassingen van het Guilty Pleasures-duo. Drink een heerlijk glas thee, sap of fris bij de mensen van (H)eerlijk Anders. En sla vooral de krachtige koffie met zoete taart van Public Pie in de Bergmannkerk niet over. Kijk hoe de taartjes gemaakt worden en neem plaats op hun door een oven verwarmde bank: warme billen terwijl je je taart opeet!

Nadat je je culinaire hart hebt opgehaald, wandel je door de ateliers aan de Hallenweg. Maak kennis met de DDW-ambassadeurs van Atelier NL in hun ‘kerk’ en ontdek hun meest recente glasproject ‘To See a World in a Grain of Sand’ en een ‘glasbar’, gecreëerd door studenten van de Hochschule der Bildenden Künste Saar en Design Academy Eindhoven. Glip de wereld van Jeroen Wand binnen om te zien waar hij zijn meubels maakt. Breng een bezoek aan Isabel Quiroga in de studio van Blickfänger voor haar meest recente werk of bekijk bij label Vij5 producten van tien nieuwe designers. Mis Studio van der Zandt niet, om het ontwerp van Frederike Top en Simone Smelt te inspecteren. En vergaap je daar aan de structuurkleden van Nina van Bart en Alissa Rees' groene lamp met planten die de lucht filteren. Verken bij KoosSchoolKunsten een ruimtelijke installatie en nieuwe lichtsculpturen van Rive Roshan, die tegelijkertijd de eerste collectie designobjecten van Form&Seek tonen.

Onderweg kun je je bezoek aan DDW hervatten bij De Fabriek, met een tentoonstelling van kunstenaarscollectief 019 en LUCA School of Arts uit België.

Vij5 Vij5 Website
Jeroen Wand Jeroen Wand Website
Atelier NL Atelier NL Website
De Fabriek De Fabriek Website
Blickfänger// Studio Isabel Quiroga Blickfänger// Studio Isabel Quiroga Website
Rive Roshan Rive Roshan Website
Form & Seek Form & Seek Website
Nina van Bart Nina van Bart Website
Alissa Rees, Eduard van Vliet & Louise Cohen Alissa Rees, Eduard van Vliet & Louise Cohen Website
Frederike Top Frederike Top Website
Simone Smelt Simone Smelt Website
Students Hochschule der Bildenden Künste Saar en Design Academy Eindhoven Students Hochschule der Bildenden Künste Saar en Design Academy Eindhoven Website
Guilty Pleasures Website
Zijpestijl Website
Public Pie Public Pie Website

Locatie

Hallenweg
Hallenweg
5616PP Eindhoven

Map No. 40


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Honden toegestaan, WiFi, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 18:00
vr 27 okt. 11:00 - 18:00
za 28 okt. 11:00 - 18:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Curator: Atelier NL & Vij5
Grafische vormgeving: Studio van der Zandt
Teksten: Atelier NL, Liz Holland

Organized by Public Pie, (H)eerlijk Anders, Zijpestijl and Guilty Pleasures in collaboration with AtelierNL, Vij5 and Studio v.d. Zandt

De Hallenweg is een ‘geheime plek’ in Eindhoven. Het ligt verscholen tussen de Hoogstraat en de Bergmanstraat. De hallen zijn in opdracht en in eigendom van de gemeente gebouwd in 1951 in stijl van de ‘Delftse school’. Het gebied laat zien sinds zijn ontstaan, dat vitaliteit, innovatie en inventiviteit ontstaan, wanneer je wel randvoorwaarden schept maar niet teveel ingrijpt. Een broedplaats van creativiteit in de breedste zin van het woord. Naast de architectuur, het belang van creatieve industrie en het behoud van cultureel erfgoed en creatief talent voor de stad, is er nog een factor die dit gebied zeer de moeite waard maakt: de diversiteit aan persoonlijke verhalen in het decor van de hallen. Deze geven een fraai inkijkje in de wijk Gestel en in passie en bevlogenheid voor industrieel design.

E-mail: office@ateliernl.com / anieke@vij5.nl
Website: http://www.hallenweg.nl
Telefoon: 040-7876391