Een comfortabele treinreis in een aangename omgeving, daar wil NS voor zorgen. Designbureau Waarmakers heeft hiervoor een concept ontwikkeld voor reizigers in de trein: hoe kan een groeiend aantal medereizigers in steeds drukker wordend openbaar vervoer een positieve impact hebben op de treinervaring van de reiziger?

Een mooie uitdaging – op weinig andere plaatsen en in weinig andere situaties is de diversiteit aan mensen, en hun belangen en perspectieven, groter dan in de trein.

Hoe kan de reistijd in de trein veraangenaamd worden? Leuker, socialer, spannender? En hoe kan de unieke context van weids landschap en (drukke) coupé optimaal hiervoor worden ingezet? Zonder dat dit ten koste gaat van de rust die andere reiziger in de trein juist waarderen.

SPOORWIJS - spieken mag!

Via de eigen smartphone worden reizigers op een subtiele manier uitgedaagd en gestimuleerd om te interacteren met medereizigers – én om het traject waar ze op rijden te ontdekken. Op een speelse manier wordt de kennis van reizigers over de omgeving waar ze op dat moment doorheen rijden getest, en wordt hun behendigheid en inschattingsvermogen op de proef gesteld. In real-time speelt de hele coupe hetzelfde spel, en wordt er op individueel niveau en als groep in competitie met elkaar gespeeld.

Tijdens DDW’17 zal Waarmakers het concept SPOORWIJS aan reizigers in treinen naar Eindhoven gaan presenteren.

Het reisschema voor de 'Spoorwijs'-coupes vind je in de afbeeldingen onderaan deze pagina. 

Plan voor vertrek je reis met de Reisplanner op NS.nl of via de Reisplanner Xtra app.

Waarmakers Waarmakers Website

Locatie

Station Eindhoven
Stationsplein 22
5611AC Eindhoven

Map No. 85


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Honden toegestaan, WiFi, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 09:30 - 11:00
ma 23 okt. 10:00 - 11:30
di 24 okt. 09:30 - 11:00
vr 27 okt. 10:00 - 11:30
zo 29 okt. 10:00 - 11:30

Colofon

Tentoonstellingsontwerp: Waarmakers
Grafische vormgeving: Waarmakers
Teksten: Waarmakers
Fotografie: Waarmakers

Organized by Nederlandse Spoorwegen

Tijdsbesteding in de trein optimaliseren

Ruim 1 miljoen mensen reizen per dag met de trein naar hun bestemming. Het merendeel van de reizigers ziet de reistijd als een noodzakelijk iets: je wil van A naar B. NS wil ervoor zorgen dat reizigers hun reistijd optimaal kunnen besteden, zodat je je reistijd als ‘eigen tijd’ ervaart. E-mails beantwoorden, rustig lezen, een telefoontje plegen of naar buiten staren. Of je je tijd nuttig of leuk wil besteden is aan jou. NS wil de trein zo inrichten of uitrusten dat je het meeste uit jouw tijd kan halen en met een voldaan gevoel aankomt op je bestemming. En als je daar als reiziger voor open staat, bieden we je ook een avontuurlijke en inspirerende omgeving.

E-mail: evelien.tenelsen@ns.nl
Website: http://www.ns.nl
Telefoon: 06 - 19 67 57 25