Contemplation Spaces

Contemplation Spaces zijn ruimtes waar je even kunt loskomen van het hectische dagelijkse leven. Om een rustgevende gemoedstoestand te creëren, is gekeken naar bestaande wetenschappelijke onderzoeken die de stressverlagende effecten aantonen van kunst, licht, geluid en (verwijzingen naar) de natuur. Tijdens Dutch Design Week (DDW) vindt de experimentele lancering plaats in The Student Hotel Eindhoven. M.b.v. constructieve feedback van bezoekers tijdens DDW, wordt Contemplation Spaces gefinetuned voor toekomstige permanente installaties. We werken toe naar praktische toepassingen van Contemplation Spaces in een commerciële context. Bijvoorbeeld in bedrijfspanden of werkruimtes, hotels, zorginstellingen en als onderdeel van vastgoedontwikkeling.


Sensory Symposium
Sensory Symposium wordt georganiseerd om kennis vanuit de diverse betrokken disciplines te delen. Ontwerpers en experts op het gebied van deze onderwerpen delen hun bevindingen en geven hun persoonlijke visie. Naar voren komt o.a. het belang van rust en introspectie in ons dagelijkse leven en hoe we dit kunnen toepassen in ruimtes op basis van opgedane kennis vanuit psychologie, architectuur, design, geluid, geur en technologie t.b.v. Contemplation Spaces.

Sprekers:

- Florijn Vriend, psychologe en gespecialiseerd in WELL Building Standard, vanuit haar werkzaamheden bij Kernwaarde Groen, toont het belang van rust en introspectie aan en legt uit waarom ruimte als een belangrijke factor aangeduid wordt om mentaal en fysiek welzijn van mensen te bevorderen.

- Govert Flint, ontwerper en initiator van Enrichers, vertelt hoe met behulp van samenwerking tussen wetenschap en design gezonde en prettige ruimtes kunnen worden gecreëerd.

- Lex Hildenbrant, architect, geeft inzicht in contemplatie binnen de architectuur en legt uit hoe de route in The Student Hotel is opgebouwd om bezoekers stap voor stap in een andere gemoedstoestand te brengen.

- Tom Driessen, Vault Manager bij Sizzer Amsterdam, geeft inzicht in hun proces, waarbij ze samengewerkt hebben met studenten van Universiteit van Amsterdam en onderzoek hebben gedaan naar passend sounddesign voor Contemplation Spaces

- Jon Stam, ontwerper, legt uit hoe Commonplace Studio ontwerpt en inspeelt op herinneringen en zintuigen. Door hun experimentele benadering t.b.v. technologie en algemene objecten, verkent de studio de contemplatieve kracht van design in het dagelijks leven.

- Saskia Hoogendoorn, creative studio Tijdmakers, toont aan wat het belang is van geur voor ons welzijn. Met het project DIAG/NOSE creëert Tijdmakers bewustzijn over de neus als zintuig. In deze presentatie geeft Tijdmakers inzicht in de samenhang van goed kunnen ruiken en gezondheid en de positieve effecten door gerichte toepassing van geuren.

- Sander Eckhardt zal in de rol van moderator de bevindingen vanuit de verschillende disciplines samenbrengen in gesprek met bovenstaande sprekers en initiator van Contemplation Spaces, Justine Kontou.

Na afloop van de presentaties en gesprekken, is er – onder het genot van een hapje en drankje - tijd om uitgebreid met elkaar in gesprek te gaan om over toekomstige oplossingen met geïnteresseerde partijen voor doorontwikkeling. Potentiële locaties en partners, pers en mogelijke investeerders zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het symposium en mee na te denken over de toekomst van deze ervaringsruimtes.

Programma:

15:00 Inloop & registratie

15:30 Presentaties & gesprekken

16:30 Korte pauze

16:45 Presentaties & gesprekken

18:00 Borrel & tijd om met elkaar in gesprek te gaan

Tickets zijn hier te koop en partijen die op voorhand al interesse tonen in samenwerking, kunnen een VIP ticket aanvragen middels een e-mail naar justine@kontou.nl

Locatie: auditorium van The Student Hotel

Lex Hildenbrant Lex Hildenbrant Website
Govert Flint | Enrichers Govert Flint | Enrichers Website
Sizzer Amsterdam Sizzer Amsterdam Website
Florijn Vriend Florijn Vriend Website
Tijdmakers Tijdmakers
Commonplace Studio Commonplace Studio Website

Locatie

The Student Hotel
Stationsweg 1
5611AA Eindhoven

Map No. 87


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, WiFi

Openingstijden

za 21 okt. 15:30 - 19:00
zo 22 okt. 15:30 - 19:00
ma 23 okt. 15:30 - 19:00
di 24 okt. 15:30 - 19:00
wo 25 okt. 15:30 - 19:00
do 26 okt. 15:30 - 19:00
vr 27 okt. 15:30 - 19:00
za 28 okt. 15:30 - 19:00
zo 29 okt. 15:30 - 19:00

Inschrijven

Voor dit evenement moet je je inschrijven. Dat kun je doen via:

- Website

Colofon

Curator: Justine Kontou
Dank aan: The Student Hotel, Sizzer Amsterdam en FaberExposize

Organized by Justine Kontou

Contemplation Spaces is een initiatief van Justine Kontou. Ze werkt o.a. als concept ontwikkelaar en curator. Met Contemplation Spaces wil ze de toegevoegde waarde van kunst en design tonen aan een breed publiek. Door een interdisciplinaire samenwerking is vanuit verschillende uitgangspunten en visies, waaronder architectuur, psychologie en design toegewerkt naar hedendaagse contemplatie ruimtes. Lex Hildenbrant is als architect betrokken vanwege zijn specialisatie in contemplatie. Psychologe Florijn Vriend heeft zich de laatste jaren gefocust op de (neuro)psychologische effecten van ruimte en omgeving op de mens en heeft een adviserende rol omtrent Contemplation Spaces. De volgende ontwerpers, kunstenaars en experts zijn betrokken bij de invulling van de eerste lancering van Contemplation Spaces:

 • Nacho Carbonell
 • Alissa + Nienke
 • Studio Sabine Marcelis & Brit van Nerven
 • Albert Lieuwe
 • Commonplace Studio
 • Charlotte Jonckheer
 • Aliki van der Kruijs
 • Studio van Broekhoven
 • Pleunie Buyink
 • Studio Thier&vanDaalen
 • OS & OOS
 • Studio Sybrandy
 • Teresa van Dongen
 • Lensvelt x Caroline Prisse
 • Lensvelt X Atelier Lieshout
 • Enrichers
 • Tijdmakers

The Student Hotel Eindhoven is als locatiepartner verbonden aan Contemplation Spaces.

E-mail: justine@kontou.nl
Website: http://www.kontou.nl
Telefoon: 0644606698