Slimme en doordachte mobiliteitsplanning levert een grote bijdrage aan leefbare, gezonde en welvarende steden. Dit loopt uiteen van waar grootschalige infrastructuur moet komen, de vormgeving van deze infrastructuur tot het dagelijkse (verkeers)management van deze infrastructuur. Moet Amsterdam na de Noord-Zuid lijn een nieuwe metro krijgen? Gaat de zelfrijdende auto het fileproblemen oplossen of juiste verergeren? Moet de Vestdijk in Eindhoven smaller worden? Moet Eindhoven Airport aangesloten worden op het treinennet? Dit zijn allemaal vragen die dagelijks gesteld worden en die allemaal direct in grijpen op het welbevinden van burgers.

Excellent Cities is een netwerk van stedelijke mobiliteitsdeskundigen waarin kennis en ervaringen uitgewisseld worden om een bijdrage te leveren om te komen tot steden waarin goed gewoond, gewerkt en geleefd kan worden. Mobiliteitsplanning is geen doel op zich zelf, maar een middel om hier een bijdrage te leveren.

In de twee uur durende workshop zal Christiaan Kwantes een exposé geven over zijn ervaringen hoe Utrecht omgevormd is en wordt van een auto georiënteerde stad naar een stad die de ruimte geeft aan alle vervoerwijzen en binnen een korte tijd getransformeerd is naar internationaal voorbeeld hoe ruimte gegeven kan worden aan de fietser en voetganger. Na deze inleiding gaan de deelnemers onder leiding van Marco Aarsen aan de slag met een voorbeeld van een verkeerssituatie in Eindhoven. In een uur tijd krijgen de deelnemers inzicht in de complexe processen die van belang zijn bij het ontwerp van de openbare ruimte.

Christiaan Kwantes Christiaan Kwantes Website
Marco Aarsen Marco Aarsen Website

Locatie

De Admirant | Goudappel Coffeng
Emmasingel 15
5611AZ Eindhoven

Central Area

Toiletten, WiFi

Openingstijden

di 24 okt. 13:00 - 18:30

Inschrijven

Voor dit evenement moet je je inschrijven. Dat kun je doen via:

- Website

Colofon

Organized by Goudappel Coffeng | Excellent Cities

Met ons programma Excellent Cities laten we zien wat we kunnen betekenen op het gebied van mobiliteitsplanning voor steden. We beheersen alle aspecten van stedelijke mobiliteit, ontwerp, effecten en de tools die ervoor nodig zijn.

E-mail: secretariaat@goudappel.nl
Website: https://www.goudappel.nl/
Telefoon: 0611591397