Textiel wordt vaak als wegwerpproduct gezien. Dit komt door de kwaliteit ervan, maar ook door het gedrag van de consument: mensen zijn steeds sneller verveeld door hun kleding en verliezen de vaardigheden om deze goed te behandelen en te repareren. De ‘Time Included Cloth’ stoffen verleiden gebruikers om hun levensduur te verlengen, doordat er mooie veranderingen plaatsvinden tijdens normaal gebruik. Tijd en slijtage worden nu omarmt: verouderingsprocessen die ontstaan door wassen, frictie en zonlicht vergroten de waarde en schoonheid van deze textielontwerpen.

Naast de uiteindelijke stoffen zijn bij deze expositie werk- en slijtageprocessen te zien. ‘Time Included Cloth continues’ wil aanzetten tot diverser denken over duurzaamheid: als iets positiefs dat tijd bijzonder maakt. Laten we het idee loslaten dat nieuw hetzelfde is als het beste.

Conform Cox Conform Cox Website

Locatie

VDMA
Vestdijk 25-27
5611CA Eindhoven

Map No. 81


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Ook na 18.00 uur open

Colofon

Curator: Envisions
Grafische vormgeving: Cox Janssens
Teksten: Cox Janssens
Fotografie: Ronald Smits
Dank aan: EE Exclusives Heeze, Grafisch Atelier Daglicht Eindhoven

Organized by Conform Cox

Conform Cox is de ontwerpstudio van Cox Janssens, alumna van Design Academy Eindhoven. Cox heeft een brede interesse en is graag sociaal betrokken. Ze houdt ervan om menselijk gedrag te observeren, normen te bevragen en paradoxen te ontdekken. In haar werk gebruikt ze vaak humor en maakt onverwachte connecties om verschillende invalshoeken te laten zien. Ze streeft naar relevantie én luchtigheid door middel van diepgaand onderzoek en conceptueel denken, liefst in samenwerking met mensen uit andere disciplines. Illustraties en dessins zijn in de uitvoering een belangrijke factor. Cox is niet bang om gevoelige onderwerpen te behandelen, want juist daardoor kan er iets positief veranderen.

E-mail: info@coxjanssens.nl
Website: http://www.coxjanssens.nl/