In “The Essence of Things” lieten we u vorig jaar de substantie en materie ontdekken die alles om ons heen opmaakt. In 2017 heeft BioArt Laboratories zijn vizier gericht op transformatie en verandering. We omarmen de diversiteit die naar boven komt bij de crossover tussen wetenschappelijk en artistiek onderzoek, binnen het overkoepelende thema van metamorfose.

Metamorfose wordt traditioneel gezien als een belangrijke ontwikkelingsfase in het leven van een organisme: de verandering van de ene vorm naar de andere – van rups naar vlinder. Dit biologische principe vind echter ook zijn weerklank bij andere disciplines zoals, de literatuur, folklore en de kunsten.

Samen met een selecte groep jonge, talentvolle artiesten en designers willen we onszelf door de expositie “Lost in Transformation” verliezen in de mogelijkheden en implicaties van verandering. We willen een reis van transformatie meemaken en zo misschien ook ons een klein beetje veranderen.

We zullen niet alleen het omzetten van organische en non-organische materialen in nieuwe ideeën en innovaties verkennen, maar ook kijken naar sociale en ethische implicaties die transformatie brengt. Neem daarom met ons deel aan een van de debatten over de kansen, maar ook de grenzen van het expositiethema; wat kunnen we bereiken? Waarvan durven we te dromen? Wat zou nooit geprobeerd mogen worden? De mens is namelijk, als geen andere kracht op aarde, in staat zijn eigen omgeving te vormen en het aanwezige te veranderen naar zijn eigen wensen.

Locatie

Veem | Floor 8
Torenallee 80
5617BE Eindhoven

Map No. 18


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 17:00
zo 22 okt. 11:00 - 17:00
ma 23 okt. 11:00 - 17:00
di 24 okt. 11:00 - 17:00
wo 25 okt. 11:00 - 17:00
do 26 okt. 11:00 - 17:00
vr 27 okt. 11:00 - 17:00
za 28 okt. 11:00 - 17:00

Colofon

Curator: Jalila Essaidi
Tentoonstellingsontwerp: Lost in Transformation - Metamorphosis
Grafische vormgeving: Fara Peluso and Janès Zabukovec
Teksten: Bettina Graupe
Dank aan: Trudo, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Provincie Noord Brabant, Stichting Cultuur, Waterschap de Dommel, iArts, Universiteit Wageningen, Biomimicry Greece

Organized by BioArt Laboratories

BioArt Laboratories is een katalysator voor cross-over innovaties, nieuwe biomaterialen en faciliteert cross-over talenten en ondernemerschap in Eindhoven.

De basis voor een duurzame, biobased samenleving wordt gevormd door een wereld van onbegrensde mogelijkheden waar wetenschap, natuur, technologie en creativiteit hand in hand gaan. Als pionier op dit gebied, biedt BioArt Laboratories een inspirerende omgeving om te experimenteren en nieuwe ideeën te ontwikkelen. In ons laboratorium bieden we studenten, kunstenaars en professionals een inspirerende plek, materialen en expertise uit verschillende hoeken, zodat ze hun nieuwe ideeën en concepten kunnen ontwikkelen!

BioArtLaboratories is opgericht in 2011 door Jalila Essaïdi en is sinds 2012 fysiek in het TQ gebouw van Philips op Strijp-T gevestigd. Na vijf inspirerende jaren verhuist BioArt Laboratories nu naar 'de Duitse Woningen'. De nieuwe plek, te midden van de natuur in het landelijk Strijp biedt de kans om uit te groeien tot een zelfvoorzienende locatie waar plaats is voor het hybride laboratorium, expositieruimtes, een kweekvijver en een experimentele hortus botanicus. Een waar BioArt Dorp!

E-mail: contact@bioartlab.com
Website: http://www.bioartlab.com
Telefoon: 0031 (0)6 34266561