Digitale technologieën hebben zo veel impact gehad op onze wereld dat we ons nog maar nauwelijks een pre-digitale realiteit kunnen herinneren, of voorstellen, anders dan de romantische notie dat die ten minste ‘echt’ was. De snelheid waarmee digitale technologieën voortschrijden werkt betoverend, het jaagt ons op naar onbekende terreinen van de gedragspsychologie en esthetiek, terwijl anderen achterblijven in een disfunctioneel analoog tijdperk.

Het Modebelofte-thema voor 2017 – “Digital Realists” – neemt een nuchtere en praktische houding aan ten opzichte van deze moderne spagaat en omarmt van het digitale tijdperk als het nieuwe normaal. In plaats van opgaan in de ‘cloud’ van digitale informatie brengen we de cloud naar de straat om samen door tijd en ruimte te reizen. In plaats van de tastbare wereld te verruilen voor die van de virtual reality houden we elkaars handen vast terwijl we genieten van dit nieuwe vertier. En in plaats van toe te geven aan totale controle over iedere pixel van een zorgvuldig geregisseerde natte droom laten we deze gepixelde perfectie vrijuit vermengen met de vergankelijke groezeligheid van het echte leven.

De jonge makers die geselecteerd zijn voor Modebelofte 2017 “Digital Realists” vormen een nieuwe elite. Zij laten ons zien hoe veel meer we kunnen realiseren en met elkaar delen in de zeer echte en zeer mondiale wereld als we de digitale technologieën verkennen zoals we dat deden met alle werktuigen en gereedschappen die we in handen kregen. Laten we vooral samen blijven komen en ons verwonderen over het wonder van deze realiteit.

Locatie

Former V&D Warehouse
Vrijstraat 11
5611AT Eindhoven

Map No. 61


Central Area

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 18:00
vr 27 okt. 11:00 - 18:00
za 28 okt. 11:00 - 18:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Curator: Studio Harm Rensink en HeyNiek
Tentoonstellingsontwerp: Studio Harm Rensink
Teksten: Mo Veld
Film: Artwork and animation by Leeza Pritychenko
Dank aan: Baars en Bloemhoff, BIZ Eindhoven, Cachet International, CB Fashion, DDF, Eindhoven 365, Eindhoven Airport, Van Egdom Security B.V. , Ergon, Fontys ArtCoDe, Gemeente Eindhoven, Heijmans, Kevin Murphy, Mansveld, Mediamarkt Eindhoven, Mediamarkt Ekkersrijt, MN Vastgoedbeheer, PMT, Sibu, Sign Service Benelux, Starfoto, Studio Harm Rensink, Van Zon, Warsteiner, XLCONCEPT, You Are Here

Organized by You Are Here presents: Modebelofte

Modebelofte, het platform voor innovatief modetalent tijdens Dutch DesignWeek Eindhoven, strijkt dit najaar van 21 – 29 oktober neer in het voormalige V&D pand in het centrum van Eindhoven.

Modebelofte presenteert een selectie van ongeveer 20 progressieve modetalenten die recent afstudeerden van de belangrijkste nationale en internationale Bachelor en Master opleidingen.

Modebelofte is geïnitieerd door Ellen Albers.
Gecureerd door Studio Harm Rensink en HeyNiek

E-mail: info@modebelofte.com
Website: http://www.modebelofte.com