Synthetische biologie biedt een vernieuwde visie op ontwerp: mensen beginnen met het ontwerpen, ofwel ‘remixen’ van nieuwe organismen. Het wordt steeds makkelijker om met synthetische biology aan de slag te gaan dus ook voor ‘amateurs’. Dit is te zien aan de opkomende DIY-biolabs. Het gemak waarmee we in de toekomst organismen kunnen herontwerpen geeft een duidelijke beweging aan richting de term ‘biodesign’.

Herontworpen organisme kunnen tools zijn waarmee we globale en lokale uitdagingen aangaan.
Niet alleen voorzien we een toekomst waarin bijvoorbeeld gemodificeerde muggen worden ingezet om ziektes als malaria uit te roeien, ook kan het leiden tot verspreiding van genetisch gemanipuleerde gewassen en hiermee natuurlijk gevormde gewassen uitroeien. Het zal niet lang duren voor de consument begint met het editen van DNA in eigen huis. Wat zal volgen? En willen wij dit wel voor onze wereld?

“Biodesign for Social Impact” is een workshop voor mensen die meer willen weten over de toekomst van biotechnology. We onderzoeken wat de potentie en hoe deze zich gaat vestigen binnen onze maatschappij. Deelnemers zullen een speculatieve toekomst creëren met zelf ontworpen organismen, gebaseerd op hedendaagse veranderingen en een eigen visie vormen op het speelveld.

De workshop zal geleid worden door designers Eva Auer, Sean Greaves & Joseph Revans. Hun project “UK 2029” was kort geleden de runner up prijs toegekend in MoMA tijdens de BioDesign Challenge 2017

Workshop timeslots are:

12.00 - 13.30
14.00 - 15.30
16.00 - 17.30

Registeer voor de workshop hier:

https://www.eventbrite.co.uk/e/biodesign-for-social-impact-tickets-39178544080?

Eva Auer Eva Auer Website
Joseph Revans Joseph Revans Website
Sean Greaves Sean Greaves Website

Locatie

The Student Hotel
Stationsweg 1
5611AA Eindhoven

Map No. 87


Central Area

Openingstijden

za 28 okt. 12:00 - 18:00

Colofon

Organized by Eva Auer, Sean Greaves and Joseph Revans

Hallo, we zijn drie vroege carrière ontwerpers die werken als een ontwerpcollectief, en als solo-ontwerpers.

Bekijk onze websites:

http://studio-eve.com/

http://cargocollective.com/seangreaves

http://josephrevans.com

E-mail: eefje_auer@live.nl
Website: http://cargocollective.com/UK2029/Team