De Outsider, in samenwerking met Studio Waarmakers voor Stichting Sheltersuit, is ontwikkeld vanuit de leefwereld van dak- en thuislozen. De opvallende en opvouwbare tas is makkelijk aan je rugzak vast te maken. De Outsider geeft pakruimte op net die momenten dat je het nodig hebt en laat zich superklein opvouwen wanneer je hem niet nodig hebt.

Uit onderzoek is gebleken dat deze groep dak- en thuislozen worstelt met een slecht imago. Een geheel onterecht imago omdat dit beeld door slechts een kleine groep wordt gevormd. De Outsider wil daar verandering in brengen door van het ontwerp tevens een communicatiemiddel te maken. De tas benadrukt de link met dak- en thuislozen door het unieke ontwerp en de herkenbaarheid. Want iedereen heeft bij tijd en wijle een beetje extra ruimte nodig.

Wees geen onbekende als je een andere Outsider ziet.

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Temporary Art Centre (TAC)
Vonderweg 1
5611BK Eindhoven

Map No. 46


Central Area

Toiletten

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 19:00
zo 22 okt. 11:00 - 19:00
ma 23 okt. 11:00 - 19:00
di 24 okt. 11:00 - 19:00
wo 25 okt. 11:00 - 19:00
do 26 okt. 11:00 - 19:00
vr 27 okt. 11:00 - 19:00
za 28 okt. 11:00 - 19:00
zo 29 okt. 11:00 - 19:00

Colofon

Curator: Astrid Cats
Tentoonstellingsontwerp: Trajectories
Dank aan: Maarten Heijltjes, Simon Akkaya, Bas Timmer, Zahra van Egdom (Foton), Fadi Skif, Mark Swanenberg, Willem Goris & Barbara van Dijk (Drukkerij Dirk van Dijk)

Organized by David Claassen

In deze drukke tijden wordt van ons verlangd veel en op elk moment te presteren. Deze druk om te presteren zal geen enkel onbekend zijn. Als concept- en productontwikkelaar zie ik een dynamische wereld vol ontwikkelingen, die zich vooral richt op vernieuwing in plaats van verbetering. In een wereld waar er drie keer zoveel stoelen zijn dan mensen is het van belang na te denken over de zin van nieuwe producten. Er zijn veel trends die inspelen op deze overdrijving. Voorbeelden zijn een ecologische levensstijl, biologisch eten, cradle-to-cradle, etc. Wat deze trends gemeen hebben is dat zij het bewustzijn vergroten van hun gebruiker.

“Hoe kan ik als ontwerper mijn producten nog verantwoorden, wat geeft deze producten een bestaansrecht?” Door voornamelijk op de interactie van het product in te spelen wil ik de gebruiker bewust maken van zijn omgeving. Door de creatie van een nieuw product streef ik een langdurig gebruik na, wat tot reductie van consumeren leid. Met dit uitgangspunt tracht ik producten te ontwikkelen die zowel verbeterend als vernieuwend zijn, met innovatie als doel.

E-mail: david@waarmakers.nl
Website: http://www.waarmakers.nl/outsider
Telefoon: 0628176011