Tijdens het afgelopen semester zijn er een project van de gastdocent Tjeerd Veenhoven en een bachelor scriptie bezig geweest met het ontwerpen van betekenisvolle interventies van conventionele betekenisketens.
Daarbij ontstonden experimentele designconcepten waarbij verschillende methodes werden gebruikt zoals materiele experimenten of abstracte digitale vormen.
Luzie Deubel experimenteerde met biologisch afbreekbare materialen voor het waterdicht maken van papier. Het resultaat hiervan is een regenjas gemaakt van dit papier.
Maiella Di Donato ontwikkelde een nieuwe benadering tot een duurzame vervanging van hars. Verder exploreerde zij het gebruik van chitosan in de vorm van folie, lijm of samengestelde materialen als alternatief tot epoxy-hars.
Freya Probst werkte met zelf-groeiende textiel. Het resultaat is een jas gemaakt uit wortels.
Anja Zachau en Jakob Kukula exploreerden een nieuwe aanwending van een net uit hittebestendig basalt vezel.
Leonie Fischer was bezig met de abstracte duurzaamheid van data. Visualisatie van zogenaamde ‘dead data’ toont het belang van non-fysische waardes.

Luzie Deubel Luzie Deubel Website
Leoni Fischer Leoni Fischer Website
Juliane Schmidt Juliane Schmidt
Freya Probst Freya Probst
Jakob Kukula Jakob Kukula
Anja Zachau Anja Zachau Website
Maiella Di Donato Maiella Di Donato Website

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Veem, floor 3
Torenallee 80, floor 3
5617BE Eindhoven

Map No. 15


Strijp Area

Colofon

Tentoonstellingsontwerp: all participating students of Bauhaus Universität Weimar
Grafische vormgeving: all participating students of Bauhaus Universität Weimar
Teksten: all participating students of Bauhaus Universität Weimar
Fotografie: all participating students of Bauhaus Universität Weimar
Dank aan: Bauhaus-Universität Weimar

Organized by Bauhaus Universität Weimar

Als studenten van de Bauhaus-Universiteit Weimar vertegenwoordigen wij allemaal het traditionele idee om verder te denken als het gaat om design. Het experiment speelt daarbij een essentiële rol in ons creatief proces. Voor dit project is vooral de samenwerking van studenten uit alle semesters erg belangrijk. Dit lijdt tot erg diverse en mooie resultaten, die al op de jaarlijkse zomer expositie van de Bauhaus-Universiteit werden getoond (13.07.2017–16.07.2017). Het zou ons een grote eer zijn als wij ons werk aan een breder publiek zouden kunnen latenzien. De Dutch Design Week zou een geweldige mogelijkheid zijn, om onze experimentele vooruitgang en de resultaten te kunnen laten zien en om in contact te komen met andere studenten en designers.

E-mail: romy.weinhold@uni-weimar.de
Website: https://www.uni-weimar.de/de/universitaet/start/