Hi Finsa, mijn naam is Envisions.

Geboren uit het idee dat experimenten de sleutel tot innovatie zijn, heeft het Nederlandse collectief Envisions de Spaanse houtfabrikant FINSA benaderd. Dit jaar in Milaan presenteerde zij een primeur: een experimentele samenwerking tussen ontwerper en industrie waar de nadruk niet op het eindproduct ligt, maar op het onderzoek. Nu komt Envisions naar Eindhoven. Envisions beschouwt het proces als een van de belangrijkste factoren binnen een goed ontwerp, die zelden – zo niet nooit- aan de buitenwereld wordt getoond.

Grote bedrijven bewandelen vaak de gebaande paden en houdt zich aan duidelijk gedefinieerde doelen, waarbij alles een direct aantoonbaar resultaat moet opleveren, waardoor vruchtbare alternatieven niet ontdekt worden. Maar niet Finsa. De Spaanse fabrikant opende haar fabrieksdeuren voor Envisions. 12 ontwerpers werden uitgenodigd om de fabrieksterreinen te infiltreren en hun creativiteit de vrije loop te laten.

Na deze succesvolle start van een langdurige samenwerking met een industriele partner, is het tijd voor een boek.

Het boek ‘Wood in Process’ zal gelanceerd worden tijden DDW. Het biedt een unieke inkijk in het collectieve onderzoek en laat zien hoe het enthousiasme en de experimenten van de Envisionairs de grenzen hebben verlegd van de Finsa materialen en vele nieuwe toepassingsmogelijkheden en bewerkingen onderzoeken.

Envisions heeft samengewerkt met Studio Aandacht, drukkerij Zwaan, tekstschijvers Floor Kuitert & Lauren Grieco en fotograaf Ronald Smits om een prachtig boek te creëren wat iedereen in zijn of haar boekencollectie moet hebben, met een voorwoord door Hella Jongerius.

Met deze expositie en boeklancering nodigt Envisions de bezoeker uit in een nieuwe wereld van plaatmateriaal, waarin innovatieve behandelingen en toepassingsmogelijkheden worden getoond.

Locatie

VDMA
Vestdijk 25-27
5611CA Eindhoven

Map No. 81


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Ook na 18.00 uur open

Openingstijden

za 21 okt. 10:00 - 19:00
zo 22 okt. 10:00 - 19:00
ma 23 okt. 10:00 - 19:00
di 24 okt. 10:00 - 19:00
wo 25 okt. 10:00 - 19:00
do 26 okt. 10:00 - 19:00
vr 27 okt. 10:00 - 19:00
za 28 okt. 10:00 - 19:00
zo 29 okt. 10:00 - 19:00

Colofon

Curator: Envisions
Tentoonstellingsontwerp: Envisions
Teksten: Floor Kuitert & Lauren Grieco
Fotografie: Ronald Smits
Film: Lody Aeckerlin
Dank aan: Finsa

Organized by Envisions

Experimenteren leidt tot innovatie. Dat is de drijfveer van Envisions, een Nederlands collectief aangestuurd door Sanne Schuurman en Simone Post, ze presenteren alles behalve het eindproduct. Deconstrueren, ontwrichten, binnenste buiten keren en ontdekken: creativelingen die bedrijven maar ook het publiek willen wakker schudden door buiten de gebaande paden te treden. Het werk biedt inzicht in verschillende fasen van het proces welke normaal achter gesloten deuren blijven. In nauwe samenwerking met een team van getalenteerde ontwerpers worden totaalconcepten, verassende onderzoeken en krachtige exposities gecreëerd.

E-mail: info@envisions.nl
Website: http://www.envisions.nl