Babs van den Thillart, Milou Voorwinden en Suzanne Oude Hengel hebben elkaar gevonden in hun zoektocht naar de oneindige mogelijkheden van hedendaags textiel. Wiskundige precisie, tactiliteit en poëtische spanning kenmerkt de producten en de werkwijze van deze designers. De expositie ‘Ravel’ toont experiment en prototypes die tot de verbeelding spreken: plooibare, veerkrachtige, stugge, zachte en weerbarstige weefsels en breisels. Deze materiaalexperimenten zullen zonder twijfel evolueren tot de meest gekoesterde stukken van de toekomst: het textiel in de vorm van accessoires, plaids, bekleding, schoenen, shawls of hybrides die onze verbeelding nu nog te boven gaan.

‘Ravel’ is een inkijkje in de evolutie van textiel. Deze drie ontwerpers tonen de mogelijkheden en de aantrekkingskracht van het werken met onconventionele vormen en verbindingen.

Deze tentoonstelling maakt deel uit van het crafts center HOW&WOW van Crafts Council Nederland, het platform voor hedendaags ambacht.

Babs van den Thillart Babs van den Thillart Website
Milou Voorwinden Milou Voorwinden Website
Suzanne Oude Hengel Suzanne Oude Hengel Website

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Veem, floor 2
Torenallee 80, floor 2
5617BE Eindhoven

Map No. 14


Strijp Area

Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 18:00
vr 27 okt. 11:00 - 18:00
za 28 okt. 11:00 - 18:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Tentoonstellingsontwerp: Babs van den Thillart, Milou Voorwinden, Suzanne Oude Hengel
Fotografie: Studio Collector, Duko Stolwijk
Film: Studio Collector

Organized by RAVEL

Babs van den Thillart volgde de opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool. Na het succesvol afronden in 2012 besloot ze verder te leren en uitgedaagd te worden op de Koninklijke Academie voor de Schone Kunsten in Gent, België in de richting textielontwerp.

Het creëren van beweeglijkheid, driedimensionaliteit en veranderlijkheid in textiel vormt een rode draad in haar werk. Haar textiel heeft geen inferieure achterkant, maar is vanuit verschillende hoeken benaderbaar. De ogenschijnlijk losse structuren verleiden je tot aanraken en blijken dan toch verbonden te zijn. Het punt waar de verbinding zit is cruciaal in haar werk.

Behalve vrij werk dat tentoongesteld wordt, bundelt Babs geregeld haar krachten met samenwerkingspartners die willen innoveren met gebruik van textiel. Deze samenwerkingen variëren van spannende experimenten tot daadwerkelijk gerealiseerde producten.

www.babsvandenthillart.nl


Milou Voorwinden studeerde in 2016 af aan de afdeling product design van ArtEZ. Toen ze op een uitwisseling naar de textielafdeling van Falmouth University (GB) leerde weven raakte ze meteen gefascineerd door de eindeloze mogelijkheden van het weefgetouw. Met haar onderzoek wil ze de grenzen van weefsels opzoeken en daarmee nieuwe toepassingen onderzoeken. Haar werk is het resultaat van een experimentele manier van werken en bestaat uit autonome objecten als toegepaste producten.

www.milouvoorwinden.com


Suzanne Oude Hengel is in 2015 afgestudeerd aan ArtEZ product design. Als een creatief entrepreneur, knit developer en footwear innovator is zij toekomstgericht, koestert zij het experiment, en vindt zij het fantastisch om technologie, ook digitaal, ten volle in te kunnen zetten. Zij richt zich op het combineren van (brei)technieken, industriële vervaardiging en digitale ontwerpmethodes. Door de (brei)technieken op een onconventionele manier in te zetten en het potentieel van het materiaal te maximaliseren. Footwear is een perfect medium om haar uitvindingen in te gieten. Suzanne positioneert zich als een zelfstandig opererende schakel tussen ontwerpers, bedrijven en technici. Zij genereert vanuit die positie ook eigen producten die haar technische, esthetische en innovatieve kwaliteiten weergeven.

www.suzanneoudehengel.com

E-mail: ravel@babsvandenthillart.nl
Website: http://craftscouncil.nl/en/howwow-op-ddw/