Een bijzonder diner waarbij het draait om de Nederlandse (eet) cultuur die ontstond in de 17e gouden eeuw.

De Nederlander lijkt soms te nuchter om van de daken te schreeuwen waar hij goed in is.

Ziet het niet als bijzonder en dat geldt ook voor onze eetcultuur.
Niet zo opvallend als andere Europese culturen. Behalve kaas, lijken we weinig indruk te maken op ons zelf en het buitenland met onze traditionele gerechten.

Dat willen wij deze Dutch Design Week veranderen! Nederland heeft wel degelijk gerechten en producten om trots op te zijn! Sommige gerechten kennen we allemaal. Sommige kennen ze zelfs in het buitenland maar weten ze er de herkomst niet van. Het woord lijkt “coleslaw” lijkt niet voor niks zoveel op “koolsla”.


Tijdens de Gouden eeuw onstond de basis van ons land en het eerste echte Nederlandse kookboek. Intelligentia liet zich inspireren door dit bijzondere 400 jaar oude boek. We verrassen je in ons unieke 8 gangen diner met bekenden en onbekende gerechten. Geserveerd zoals toen of in een nieuw jasje. Zo serveren we bijvoorbeeld ook Neerlands meest gegeten snack, gemaakt van een vier eeuwen oud recept.

We nemen je terug in de tijd, vertellen je verhalen, prikkelen je zintuigen en zorgen voor een bijzondere avond die je niet meer zal vergeten. In 8 gangen laten we je niet alleen kennis maken met de traditionele Nederlandse eetcultuur maar ook met de normen en waarden die we vaak onbewust na 400 jaar nog steeds met ons meedragen.

Nederland heeft een unieke en kenmerkende cultuur. Maar als Nederlander zelf zijn we ons vaak niet eens bewust van wat ons uniek maakt.
In de Gouden Eeuw ontstond Nederland, uit verschillende volken die zich samen wilde voegen. Hoewel onderling verschillend, voelde ze er meer voor zich meer samen te spannen tegen de rest dan tegen elkaar. Door de overeenkomsten en tolerantie verbonden zij zich met elkaar. De waarden, traditie en cultuur van maakte Nederland tot het rijkste en machtigste land van dat die tijd. Waarden, normen en ontwikkelingen die ons nog steeds uniek en onderscheidend maken ten op zichten van de rest van de wereld. Maar die vinden we misschien zo vanzelfsprekend dat we ze niet altijd zien.

Voor de meeste Nederlanders is de erfenis uit de gouden eeuw nog steeds de schilders zoals Rembrandt, de VOC en de slavenhandel. Dat laatste en onze nuchterheid belemmerd in onze optiek de erkenning van de geboorte van onze cultuur. Wij vinden dat zonde want er is zoveel om trots op te zijn, en om het Nederlandse volk steeds meer samen te brengen, net als vroeger.

Voor de derde keer op rij presenteren wij u dit jaar wederom een uniek en zelf ontwikkeld diner die met niets anders te vergelijken is. Je eet meerdere gangen aan 1 lange tafel met maximaal 20 stoelen en dat brengt een bijzondere sfeer met zich mee. Gerechten van hoge kwaliteit maar ook met een verhaal. Het draait niet alleen om smaak, maar nog meer om beleving en kennis overdracht.

Locatie

Intelligentia ICE
Leidingstraat 43
5617AJ Eindhoven

Map No. 21


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, WiFi, Ook na 18.00 uur open

Openingstijden

za 21 okt. 10:00 - 23:30
zo 22 okt. 10:00 - 23:30
ma 23 okt. 10:00 - 23:30
di 24 okt. 10:00 - 23:30
wo 25 okt. 10:00 - 23:30
do 26 okt. 10:00 - 23:30
vr 27 okt. 10:00 - 23:30
za 28 okt. 10:00 - 23:30
zo 29 okt. 10:00 - 23:30

Colofon

Dank aan: Martijn Gubbels

Organized by Intelligentia ICE

This concept is created by 5 members of the Intelligentia team. Bjorn Olaf Royd Cocu; Owner, flavor specialist, ice-cream designer, Maitre-Sommelier, Barista, Restaurant Manager and Water Specialist,
Sabine Cocu; Creative Director of Intelligentia, Creator of the concept, Storyteller of the evening
Annemiek Sluijters; F&B Manager, Food Designer, Host of the evening
Tomas Knoops; Chef, Pastry Chef, Chocolatier,(winner of best dutch bonbon 2014)
Brechje De Valk : Sous Chef, Pastry Chef

E-mail: info@intelligentia.nl
Website: http://www.imagine-er.wixsite.com/dutchlegacy
Telefoon: 040-2983303