Sacha de Boer, fotografe en oud-nieuwslezeres, reisde samen met het Liliane Fonds af naar Tanzania om daar een reportage te maken over het leven van kinderen met albinisme. Het resultaat is een indringend fotoportret van vier kinderen met albinisme en de omstandigheden waarin zij noodgedwongen leven. Studio Parade uit ’s-Hertogenbosch heeft de foto’s en verhalen omgezet in een bijzonder vormgegeven expositie. Studio Parade is opgericht in 1991 door Paulien Berendsen (1967) en Eric Sloot (1963), beiden afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven.

Locatie

Ketelhuisplein
Ketelhuisplein
5617AE Eindhoven

Map No. 26


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Honden toegestaan, Ook na 18.00 uur open, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 18:00
vr 27 okt. 11:00 - 18:00
za 28 okt. 11:00 - 18:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Curator: Liliane Fonds (https://www.lilianefonds.nl/)
Tentoonstellingsontwerp: Studio Parade (http://studioparade.nl/)
Grafische vormgeving: Roel Vaessen (http://www.roelvaessen.com/)
Teksten: Jeroen Balemans, Liliane Fonds (https://www.lilianefonds.nl/)
Fotografie: Sacha de Boer (https://www.sachadeboer.com/)
Dank aan: Nationale Postcode Loterij, Human Rights Watch, GV Media

Organized by Liliane Fonds

Het Liliane Fonds wil de wereld openen voor kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Zodat ze kunnen meedoen en meetellen in hun gemeenschap. Samen met lokale contactpersonen zorgen we voor directe, persoonsgerichte en kleinschalige hulp op maat. Met persoonlijke aandacht en (para)medische en sociale revalidatie stimuleren we de groei van het kind. Tegelijkertijd proberen we de omgeving te ontsluiten en de toekomstkansen van het kind te verbeteren door onderwijs, werk en inkomen. Een behoorlijk bestaan is geen gunst, het is een basisrecht van elk kind.

Het Liliane Fonds gaat de directe ondersteuning aan kinderen en jongeren met albinisme in Tanzania uitbreiden. Zij worden onder andere geholpen met medische zorg, zoals zonnebrillen, hoofddeksels enzonnebrandcrème, en door het onderwijs toegankelijker te maken. Bovendien gaat het Liliane Fonds extra investeren in voorlichting aan ouders en de directe omgeving van kinderen met albinisme, om zo een einde te maken aan het geweld tegen hen.

Human Rights Watch heeft tientallen jaren ervaring met het onderzoeken van schendingen vanmensenrechten, het boven tafel krijgen van feiten en het pleiten voor verandering. Human Rights Watch gaat in Tanzania onderzoek doen naar afzondering en segregatie en naar drempels bij onderwijs, gezondheidszorg en sociale voorzieningen voor kinderen met albinisme.

Samen gaan Liliane Fonds en Human Rights Watch lokale partnerorganisaties versterken enaanbevelingen doen aan de Tanzaniaanse overheid en lokale en internationale organisaties om de situatie voor kinderen met albinisme structureel te verbeteren.

E-mail: voorlichting@lilianefonds.nl
Website: http://www.lilianefonds.nl
Telefoon: 0800 - 7 800 800